ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λουντ στο Sport24.gr: "Δεν είναι η Κροατία το μεγάλο φαβορί"

Finland's Robin Lod, second right vies for the ball with Turkey's Hakan Calhanoglu, left, Ismail Koybasi, centre left, Okay Yokuslu, on the ground, and Selcuk Inan right, during the World Cup 2018 Group I  qualification soccer match between Finland and Turkey in Turku, Finland, Monday, Oct. 9, 2017.  (Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva via AP)
Λουντ AP

Ο διεθνής χαφ του Παναθηναϊκού, Ρόμπιν Λουντ, ο οποίος στον όμιλο των προκριματικών τέθηκε αντιμέτωπος των Κροατών με τη Φινλανδία, "ακτινογράφησε" στο Sport24.gr την αντίπαλο της Ελλάδας ενόψει των μπαράζ.

Η Κροατία τερμάτισε δεύτερη στο group των προκριματικών του Μουντιάλ της Ρωσίας (πρώτη η Ισλανδία). Στον ίδιο όμιλο με τον αντίπαλο της Εθνικής Ελλάδας στα μπαράζ ήταν η Φινλανδία, μέλος της οποίας ήταν ο μέσος του Παναθηναϊκού, Ρόμπιν Λουντ.

Ο 24χρονος χαφ μίλησε στο Sport24.gr ενόψει των αγώνων της "γαλανόλευκης" κόντρα στους Κροάτες, για τους οποίους ανέφερε ότι "δεν είναι το μεγάλο φαβορί", ενώ εξέφρασε την άποψή ότι "αν οι Έλληνες ... απογοητεύσουν τα μεγάλα ονόματα των Κροατών και δεν τους δώσουν αρκετές ευκαιρίες να πάρουν μπάλα", τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες πρόκρισης.

Στάθηκε στα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα της Εθνικής Κροατίας, κατέθεσε την άποψή του για το πώς μπορεί να επηρεάσει η ατμόσφαιρα του γηπέδου, και τόνισε ότι ο παίκτης - κλειδί είναι ο Λούκα Μόντριτς.

- Έπαιξες απέναντι στην Κροατία στο Τάμπερε (ήττα 0-1 για τους Φινλανδούς), δεν αγωνίστηκες στο 1-1 στη Ριέκα, αλλά ήσουν στην αποστολή. Ποια είναι η άποψή σου για τον αντίπαλο της Εθνικής Ελλάδας;

"Είναι σπουδαία ομάδα, με πολλές ατομικές ικανότητες. Επίσης είναι πάρα πολύ καλή επιθετικά'".

- Ποιοι είναι κατά τη γνώμη σου οι παίκτες-κλειδιά της Κροατίας, που χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή;

"Κατά τη γνώμη μου ο Λούκα Μόντριτς. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου στη θέση του. Επίσης, οι Μάντζουκιτς και Πέρισιτς είναι επικίνδυνοι παίκτες που έχουν έφεση στο σκοράρισμα".

- Εκτός από τα μεγάλα ονόματα (Μόντριτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς), υπήρξε άλλος Κροάτης που σου κέντρισε την προσοχή;

"Ο δεξιός μπακ Βρσάλκο (σ.σ. παίζει στην Ατλέτικο Μαδρίτης)".

- Πώς ήταν η ατμόσφαιρα όταν παίξατε εκτός έδρας; Σας επηρέασε ή σας έδωσε μεγαλύτερο κίνητρο;

"Η ατμόσφαιρα δυσκολεύει τις φιλοξενούμενες ομάδες, αλλά επίσης δίνει κίνητρο να παίξεις καλύτερα".

- Με βάση την εμπειρία σου από τους δύο αγώνες με τους Κροάτες, σε ποιους τομείς πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες των Ελλήνων;

"Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να... απογοητεύσουν τα μεγάλα ονόματα και να μην τους δώσουν αρκετές ευκαιρίες να πάρουν μπάλα".

- Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Ελλάδας απέναντι στην Κροατία;

"Νομίζω ότι η δύναμη της Ελλάδας είναι ότι παίζει ως ομάδα. Ως μειονέκτημα μπορώ να πω ότι οι Κροάτες έχουν μεγάλα ονόματα και αν βρεθούν σε καλή μέρα, μπορούν να αλλάξουν ένα παιχνίδι μέσα από τις ατομικές τους προσπάθειες".

- Δίνεις πιθανότητες πρόκρισης στην Ελλάδα ή η Κροατία είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί;

"Φυσικά, στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό ζευγάρι και δεν νομίζω ότι η Κροατία είναι το μεγάλο φαβορί".

- Μετά το 1-1 με τη Φινλανδία, η Κροατία άλλαξε προπονητή. Αυτό είναι καλό ή κακό για την Ελλάδα δεδομένου ότι το προπονητικό τιμ του Σκίμπε δεν γνωρίζει τον τρόπο δουλειάς του;

"Και τα δύο. Από τη μια, όπως λέτε, μπορεί να μην ξέρουν οι Έλληνες πώς δουλεύει, αλλά από την άλλη κι αυτός ίσως να μην έχει χρόνο να περάσει τη φιλοσοφία του στους Κροάτες παίκτες".

(Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva via AP)

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ