ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λοντίγκιν: "Όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή η Εθνική"

Λοντίγκιν: "Όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή η Εθνική"
INTIME SPORTS

Ο Γιούρι Λοντίγκιν κλήθηκε για πρώτη φορά από τον Φερνάντο Σάντος στην Εθνική ομάδα, δηλώνοντας πως είναι μεγάλη του τιμή. Διαβάστε ποιος είναι ο 22χρονος γκολκίπερ της Skoda Ξάνθης

Χαρούμενος για την κλήση του στην Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου του ανδρών είναι ο Γιούρι Λοντίγκιν όπως τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

Ο 22χρονος γκολκίπερ της Skoda Ξάνθης, χαρακτήρισε όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή την Εθνική και ευχαρίστησε τον Φερνάντο Σάντος για την τιμή που του έκανε.

" Είμαι πανευτυχής για την κλήση μου. Ονειρο κάθε ποδοσφαιριστή είναι να καλείται στην Εθνική Ανδρών. Από κει και πέρα και πάλι θα πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σάντος για την τιμή που μου έκανε. Θα προσπαθήσω να δώσω ό,τι έχω και μπορώ και θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Το περιβάλλον των Εθνικών ομάδων το γνωρίζω καθώς ήμουν στέλεχος στις μικρότερες, αλλά η Εθνική Ανδρών είναι σκαλοπάτια πιο πάνω και είναι μια επιτυχία για μένα. Θα έχω και την ευκαιρία να συναντήσω πάλι τους συμπαίκτες μου στις Ελπίδες τον Κώστα Φορτούνη και τον Παναγιώτη Ταχτσίδη", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την Μολδαβία στην Εθνική

Ποιος είναι όμως ο 22χρονος τερματοφύλακας που ανάγκασε τον Σάντος να τον καλέσει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα;

Ο Γιούρι Λοντίγκιν λοιπόν γεννήθηκε στις 26 Μαΐου του 1990 στο Βλάντιμιρ της Μολδαβίας (Ρώσικη καταγωγή). Από πολύ μικρός ήρθε στην Ελλάδα και αποφάσισε να αποκτήσει την Ελληνική υπηκοότητα.

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στους Ακρίτες Νευροκοπίου, οι άνθρωποι της Skoda Ξάνθης που τον παρακολούθησαν τον πήραν στις Ακαδημίες της ομάδας το 2008.

Τον Ιούνιο του 2009 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Skoda Ξάνθη και το 2010 παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στον Εορδαϊκό προκειμένου να αγωνίζεται.

Στην ομάδα της Πτολεμαϊδας αγωνίστηκε σε 25 παιχνίδια και το καλοκαίρι του 2011 επέστρεψε και πάλι στην Skoda Ξάνθη. Την περσινή σεζόν ήταν σε δύο ματς στην αποστολή της Ακριτικής ομάδας (με Άρη και Δόξα Δράμας), ενώ φέτος έχει αγωνιστεί σε 18 παιχνίδια.

Επίσης είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα των Ελπίδων, έχοντας παίξει έξι αγώνες, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο έκανε αναπροσαρμογή του συμβολαίου του με την ομάδα της Ξάνθης το οποίο πλέον ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2016.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ