ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λετονία-Ελλάδα 1-1

Λετονία-Ελλάδα 1-1
INTIME SPORTS

Η Εθνική μας ομάδα έστω και στο τέλος κατάφερε να πάρει τον βαθμό (1-1) κόντρα στην Λετονία με το γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Καθοριστικό το επόμενο ματς με την Κροατία (7/10) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να παραμείνει αήττητη, ωστόσο πλέον δεν κατέχει την πρωτιά του 6ου προκριματικού ομίλου του Euro 2012 εκεί που βρίσκεται πλέον η Κροατία.

Η Εθνική μας ομάδα ήταν κακή κόντρα στην Λετονία με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1, με γκολ που σημείωσε στα τελευταία λεπτά ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τον Κάουνας στο 19'. Έτσι η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είναι στην δεύτερη θέση με 18 βαθμούς και η Κροατία στην πρώτη με 19.

Στο πρώτο ημίχρονο παρά τις ευκαιρίες, η Εθνική μας ομάδα δεν ήταν καλή και μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ από μια αδράνεια της Ελληνικής άμυνας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας συνέχισε να έχει την ανούσια υπεροχή δεν απειλήθηκε από τους Λετονούς και κατάφερε έστω και στο τέλος με το γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά να πέσει στην δεύτερη θέση του ομίλου.

Πλέον η Εθνική μας θα τα παίξει όλα για όλα για την πρωτιά στην επόμενη αγωνιστική όπου θα υποδεχθεί την Κροατία και ο Φερνάντο Σάντος δεν θα έχει στην διάθεσή του, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον Μανιάτη που συμπλήρωσαν κάρτες.

Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου η Κροατία νίκησε με 3-1 το Ισραήλ και Μάλτα-Γεωργία 1-1.

Η βαθμολογία του 6ου Ομίλου:

1. Κροατία 19 (8)

2. Ελλάδα 18 (8)

3. Ισραήλ 13 (9)

4. Γεωργία 10 (9)

5. Λετονία 8 (8)

6. Μάλτα 1 (8)

Επόμενη αγωνιστική (7/10)

Ελλάδα-Κροατία

Λετονία-Μάλτα

Γήπεδο: "Σκόντο"

Διαιτητής: Τοντόροφ (Βουλγαρία)

Λετονία: Βάνινς, Μίχατζουκς, Κλάβα, Κζάουκλις, Φέρτοβς, Ιβάνοβς, Λάιζανς, Κάουνα, Βερπακόβσκις (67' Ρούντνεβς), Βισνάκοβς (82' Ζιγκάγιεβιτς), Λουκσάνοβς.

Ελλάδα: Σηφάκης, Βύντρα (71' Μανιάτης), Ζαραδούκας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μάκος (81' Γεωργιάδης), Καραγκούνης, Φετφατζίδης (46' Τζιόλης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Λυμπερόπουλος.

Κίτρινες κάρτες: Λάιζανς (42', Λετονία), Κζάουκλις (57', Λετονία), Βάνινς (64', Λετονία) Ρούντνεβς (87', Λετονία)-Ζαραδούκας (45+1', Ελλάδα), Κυριάκος Παπαδόπουλος (56', Ελλάδα), Μανιάτης (89', Ελλάδα)

Σκόρερ: Κάουνα (19', Λετονία)-Κυριάκος Παπαδόπουλος (84', Ελλάδα)

Αλλαγές από τον Σάντος

Με δεδομένες τις απουσίες των τιμωρημένων Κατσουράνη, Τοροσίδη και των τραυματιών Καφέ και Νίνη, ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε με αλλαγές την Εθνική μας.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σφάκης, στην αμυνα από δεξιά προς αριστερά οι Βύντρα, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος και Ζαραδούκας. Στην μεσαία γραμμή οι Καραγκούνης, Μάκος, Φετφατζίδης και στην επίθεση οι Σαμαράς (αριστερά), Σαλπιγγίδης (δεξιά), Λυμπερόπουλος (κορυφή).

Η Εθνική μας ομάδα δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο παρά τις ευκαιρίες που είχε. Στο 14', ο Σαμαράς από αριστερά γύρισε τη μπάλα στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βάνινς.

Στο 17', ο Λυμπερόπουλος κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Καραγκούνης ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Βάνινς έστω και δύσκολα έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα (18') Ο Σαμαράς πάλι από αριστερά μπήκε στην περιοχή, όμως αυτή την φορά η σέντρα του ήταν δυνατή και κατέληξε άουτ.

Στο 19' σε μια αδράνεια της άμυνας η Ελληνική ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ. Μετά από τάκλιν του Μάκου, η μπάλα στρώθηκε στον Κάουνα, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Σηφάκη και έκανε το Λετονία-Ελλάδα 1-0.

Έντεκα λεπτά αργότερα (30'), οι γηοεδούχοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ, όταν από σέντρα του Κάουνα από τα δεξιά, ο Μίχατζουκς πήρε την κεφαλιά και ο Σηφάκης έδιωξε με υπερένταση.

Στο 31', ο Καραγκούνης αφού βρήκε χώρο έξω από την μεγάλη περιοχή έκανε το σουτ, αλλά ο Βάνινς μπλόκαρε την μπάλα.

Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, ήταν και αυτή για την Εθνικη, στο 39', όταν από εκτέλεση κόρνερ του Καραγκούνη, ο Μάκος έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή, ο Βανίνς έδιωξε, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος προσπάθησε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά τον πρόλαβαν οι αμυντικοί των γηπεδούχων.

Ανούσια υπεροχή

Η ανούσια υπεροχή της Εθνικής μας ομάδας συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 49' μετά από σέντρα του Ζαραδούκα από αριστερά, ο Λυμπερόπουλος με κεφαλιά έστρωσε στον Σαλπιγγίδη, όμως από το σουτ του τελευταίου η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 52', ο Τζιόλης που είχε μπει στον αγώνα στην θέση του Φετφατζίδη έκανε το δυνατό συρτό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πολύ άουτ.

Η Εθνική μας ομάδα έχασε μια ακόμη ευκαιρία στο 65', όταν από σέντρα του Βύντρα, ο Σαμαράς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 73', σέντρα του Ζαραδούκα από τα αριτερά, ο Λυμπερόπουλος πάλι θα πεταχτεί και θα πιάσει την κεφαλιά, όμως η μπάλα είχε την ίδια κατάληξη άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα (75') από προσπάθεια του Σαμαρά η μπάλα έφτασε στον Μανιάτη, που έκανε αμέσως το σουτ αλλά ο Βανίνς μπλόκαρε.

Τελικά η υπεροχή της Εθνικής μας ομάδας καρποφόρησε στο τέλος και συγκεκριμένα στο 84'. Μετά από κόρνερ του Μανιάτη, ο Σαμαράς έκανε την κεφαλιά μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος με δυνατό γυριστό σουτ ισοφάρισε για την Εθνική σε 1-1.

Μέχρι το τέλος του αγώνα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πίεσε για ένα δεύτερο γκολ, αλλά χωρίς να τα καταφέρει. Έτσι η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα τα παίξει όλα για όλα για την πρώτη θέση του ομίλου στο επόμενο ματς με την Κροατία στο Φάληρο.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ