ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Legends 2004: "Παίζουμε για ανθρώπους που έχουν ανάγκη"

Legends 2004: "Παίζουμε για ανθρώπους που έχουν ανάγκη"
24MEDIA / ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΒΙΔΑ

Οι Γιώργος Καραγκούνης και Άγγελος Μπασινάς μιλούν στο Sport24.gr για το φιλικό των Legends 2004 με τους Spain National Team Legends στην Πάτρα, τα μηνύματα που στέλνουν οι Έλληνες φίλαθλοι με την παρουσία τους, αλλά και τους επόμενους στόχους του εγχειρήματος.

Το βράδυ του Σαββάτου (09/06, 21:00), η ομάδα που έβγαλε τους Έλληνες στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του Euro 2004 θα δώσει έναν σπουδαίο φιλικό αγώνα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο κόντρα στους Spain National Team Legends.

Σημαντικές προσωπικότητες του ισπανικού ποδοσφαίρου θα τιμήσουν με την παρουσία τους την Ελλάδα, σχεδόν ένα χρόνο μετά από το -επίσης ματς- παιχνίδι των Legends 2004 με την Inter Forever στο Παγκρήτιο Στάδιο. Το παιχνίδι έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του Κ.Ε.Φ.Ι. (Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Ιατρών) και του Χαμόγελου του Παιδιού Πάτρας.

Αρκετοί παίκτες της Εθνικής του 2004 πραγματοποίησαν την περασμένη Τρίτη (05/06) προπόνηση στο Προπονητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά προκειμένου να τεστάρουν τις... αντοχές του και να προετοιμαστούν κατάλληλα για το σπουδαίο ματς.

Legends 2004: "Παίζουμε για ανθρώπους που έχουν ανάγκη"

Το Sport24.gr βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και μίλησε με τον Γιώργο Καραγκούνη και τον Άγγελο Μπασινά, δύο από τους πρωταγωνιστές της τεράστιας επιτυχίας στα γήπεδα της Πορτογαλίας, για το ξεχωριστό εγχείρημά τους, αλλά και τις σκέψεις τους για το μέλλον. Μάλιστα, παρότι έχουν αποσυρθεί απ' τη δράση, έδειξαν πως παραμένουν σε εξαιρετική κατάσταση.

"Εντάξει, δεν είμαστε σε εξαιρετική, αλλά θα έλεγα πως είμαστε καλή κατάσταση. Προσπαθούμε να διατηρούμαστε σε καλή κατάσταση για να μην βγάζουμε προβλήματα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Δεν είναι εύκολο γιατί οι υποχρεώσεις είναι πολλές και πλέον μακριά από το ποδόσφαιρο. Όμως, βρίσκουμε λίγο χρόνο προκειμένου να διατηρηθούμε σε καλό επίπεδο", υποστηρίζει ο Μπασινάς, με τον Καραγκούνη να υπερθεματίζει, τονίζοντας πως "τώρα είναι πιο εύκολο να διατηρηθούμε σε καλή κατάσταση, υπό την έννοια πως δεν υπάρχει άγχος και πίεση. Το κάνουμε πιο ευχάριστα και βγαίνει πιο άνετα".

O κόσμος στέλνει μήνυμα πως θέλει να επιστρέψει στα γήπεδα

Οι φίλαθλοι έχουν αγκαλιάσει την προσπάθειά και δίνουν μαζικά το παρών στους φιλικούς αγώνες. Άραγε, οι πρωταθλητές Ευρώπης βλέπουν αυτά τα παιχνίδια ως ένα ελάχιστο "ευχαριστώ" στον κόσμο ή θέλουν να "εκμεταλλευτούν" τη δημοφιλία τους για να βοηθήσουν ανθρώπους που το έχουν ανάγκη;

"Δεν το βλέπουμε απλά ως ένα 'ευχαριστώ' προς τον κόσμο. Έχουμε αποφασίσει να παίζουμε φιλικά παιχνίδια για να βοηθάμε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, αλλά και για να αποδείξουμε πως στην Ελλάδα μπορούμε να διοργανώσουμε αγώνες που θα είναι γιορτή για το άθλημα. Όπως είδαμε και πέρυσι στην Κρήτη, ήρθαν οικογένειες στο γήπεδο για να μας παρακολουθήσουν από κοντά. Μακάρι κάτι αντίστοιχο να συμβεί και σε επίσημα παιχνίδια. Βλέπουμε πως ο κόσμος έρχεται μαζικά και στηρίζει την προσπάθεια.

Euro 2004   5/6/2018          9/6
Euro 2004 5/6/2018 9/6 SPORT24.GR/E

Στην Κρήτη είδαμε πως ο κόσμος έστειλε το μήνυμα πως θέλει να επιστρέψει στα γήπεδα. Όπως και να το κάνουμε, το ποδόσφαιρο είναι το πιο λαοφιλές άθλημα. Νομίζω είναι μία καλή ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μπορούμε να διοργανώσουμε σημαντικούς αγώνες, όπου ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο χωρίς να φοβάται μήπως συμβεί κάτι.

Στόχος μας είναι οι φίλαθλοι να φεύγουν ευχαριστημένοι και χαρούμενοι. Ελπίζω κάποια στιγμή να αρπάξουμε την ευκαιρία και να πάμε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ένα βήμα μπροστά", δηλώνει ο Μπασινάς, με τον Καραγκούνη να συμφωνεί απόλυτα με τον άποψη του συμπαίκτη του: "Όταν ένα φιλικό παιχνίδι έχει πάνω από 20.000 θεατές αποδεικνύει πως ο κόσμος θέλει να έρχεται στο γήπεδο".

Μετά την Inter Forever, οι Legends 2004 επέλεξαν τους Spain National Team Legends. Γι' ακόμα μία φορά, οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά σπουδαίες προσωπικότητες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

"Επιλέγουμε ομάδες και ποδοσφαιριστές που έχουμε παίξει στο παρελθόν επειδή έρχονται στο μυαλό μας θύμησες απ' αυτά τα παιχνίδια. Μπορεί για τους Ισπανούς να μην είναι θετικές, αφού δεν πραγματοποίησαν ένα καλό τουρνουά το 2004, αλλά είναι μία απόλαυση οι συγκεκριμένοι αγώνες τόσο για τους ποδοσφαιριστές όσο και για τον κόσμο. Επίσης, υπάρχουν αρκετά παιδιά που θα τους δουν για πρώτη φορά, αφού όταν έπαιζαν ήταν είτε αγέννητα είτε πολύ μικρά σε ηλικία", υποστηρίζει ο Μπασινάς.

Απ' την πλευρά του, ο Καραγκούνης ξεκαθαρίζει πως "ανεξαρτήτως αντιπάλου, το σημαντικότερο είναι πως μαζευόμαστε πάλι και θυμόμαστε τα παλιά. Δεν παίζει ρόλο ο αντίπαλος. Σίγουρα, όμως, το γεγονός πως έρχεται η Ισπανία, την οποία είχαμε αντιμετωπίσει το 2004, κάνει πιο ελκυστικό τον αγώνα".

Nιώθουμε πως κάτι κάναμε, κάτι προσφέραμε κι αφήσαμε παρακαταθήκη στο χώρο του αθλητισμού

Η πρωτοβουλία των πρωταθλητών Ευρώπης το 2004 έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, με τον κόσμο να στέκεται στο πλευρό τους σε κάθε ευκαιρία. Ο Άγγελος Μπασινάς συμφωνεί με αυτή την άποψη και τονίζει πως "στον κόσμο αρέσει η ενέργεια με τους Legends 2004 κι έρχεται στο γήπεδο για να μας χειροκροτήσει και να μας επιβραβεύσει. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς διότι νιώθουμε πως κάτι κάναμε, κάτι προσφέραμε και αφήσαμε μία παρακαταθήκη στο χώρο του αθλητισμού".

Legends 2004: "Παίζουμε για ανθρώπους που έχουν ανάγκη"

Καθ' όλη τη διάρκεια της προπόνησης δεν έλειψαν τα πειράγματα και οι πλάκες μεταξύ τους. Το εξαιρετικό κλίμα είναι το μυστικό της επιτυχίας όπως υποστηρίζει ο Μπασινάς, με τον Καραγκούνη να γνέφει καταφατικά όση ώρα μιλούσε ο παλαίμαχος διεθνής μέσος.

"Οι Legends της Ισπανίας ή της Πορτογαλίας δεν είναι μία φουρνιά, αλλά παλαίμαχοι από διαφορετικές περιόδους. Μόνο εμείς έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε την ομάδα του 2004 και είναι πολύ δύσκολο. Το έχουμε καταφέρει διότι, πέρα από το γεγονός πως ήμασταν συμπαίκτες, διατηρούσαμε και διατηρούμε φιλική σχέση εκτός γηπέδων. Έχουμε παραμείνει φίλοι και συνεχίζουμε να κάνουμε παρέα".

Προετοιμάζουμε ένα μεγάλο παιχνίδι με την Πορτογαλία στο ΟΑΚΑ

Τέλος, η επιλογή των διεθνών να δίνουν τους αγώνες στην επαρχία έχει αποσπάσει θετικά σχόλια, αφού δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν... χορτάσει μεγάλα αθλητικά events.

"Πιστεύω πως η επαρχία έχει ανάγκη από μεγάλες διοργανώσεις. Ο κόσμος διψάει για το ποδόσφαιρο επειδή δεν το ζει τόσο συχνά όσο αυτοί που ζουν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Γι' αυτό το λόγο, όταν παίζουμε στην επαρχία, υπάρχει και μεγαλύτερη ανταπόκριση", σχολιάζει ο Μπασινάς, με τον Καραγκούνη να δίνει και μία διαφορετική οπτική στο ζήτημα, ενώ αποκαλύπτει και τον μεγάλο στόχο των Legends 2004 για το επόμενο καλοκαίρι.

"Είναι και θέμα νοοτροπίας. Δεν θεωρώ πως μπορούμε να κάνουμε παιχνίδια στην Αθήνα. Για παράδειγμα, αν κάναμε ένα φιλικό στο Καραϊσκάκη, δεν θα έρχονταν Παναθηναϊκοί και ΑΕΚτζήδες, αν πηγαίναμε στη Λεωφόρο, δεν θα έρχονταν οι Ολυμπιακοί. Στην Αθήνα μπορούμε να παίξουμε μόνο στο ΟΑΚΑ. Γι' αυτό το λόγο προετοιμάζουμε ένα μεγάλο παιχνίδι με την Πορτογαλία για του χρόνου, με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών απ' την κατάκτηση του Euro".

Photo Credits: Ειρήνη Προβίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι Legends θέλουν φιλικό με Πορτογαλία 2004 και Ρονάλντο!
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ