ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κουλούρης: "Νίκες μέχρι την πρόκριση"

ΦΙΛΙΚΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ / ΕΛΛΑΔΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ
ΦΙΛΙΚΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ / ΕΛΛΑΔΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ευθύμης Κουλούρης που πέτυχε δυο γκολ και είχε μια ασίστ στη νίκη της Εθνικής Ελπίδων με 5-1 επί της Μολδαβίας μίλησε στο Sport24.gr για τη σημασία του δυο στα δυο ενόψει της συνέχειας.

Οι νίκες σε όλα τα παιχνίδια μέχρι την πρόκριση στην τελική φάση του 2019 είναι ο στόχος της Εθνικής Ελπίδων σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Sport24.gr μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Μολδαβία ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Ευθύμης Κουλούρης. Ο σκόρερ των δυο εκ των πέντε τερμάτων ο οποίος είχε παράλληλα και μια ασίστ ξεχώρισε στη διάρκεια της αναμέτρησης μαζί με τους Γαλανόπουλο και Ανδρούτσο.

Ο Κουλούρης στις δηλώσεις του τόνισε πως καμία νίκη δεν είναι εύκολη παρά το γεγονός ότι έγινε κόντρα σε υποδεέστερους αντιπάλους και σημείωσε πως οι Έλληνες διεθνείς θέλουν να συνεχίσουν νικηφόρα ώστε να φτάσουν στο στόχο τους που είναι η πρόκριση στην τελική φάση.

"Ήταν μια σημαντική νίκη, η δεύτερη συνεχόμενη σε επίσημα ματς. Καμία νίκη δεν είναι εύκολη καθώς όπως έχουμε δει όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Κρατάμε τη νίκη, σε ένα μήνα έχουμε τους επόμενους αγώνες και συνεχίζουμε".

Στο τέλος όμως φάνηκε ότι σπαταλήσατε κάποιες ευκαιρίες;
"Υπήρχε κούραση γιατί πριν τρεις μέρες είχαμε δώσει και άλλο παιχνίδι και με το 5-1 υπέρ μας ήταν λογικό να πέσει ο ρυθμός".

Ο στόχος της ομάδας ποιος είναι;
"Σε κάθε ματς θέλουμε τη νίκη που θα μας δώσει κατά συνέπεια τη πρόκριση".

Και ο προσωπικός σου στόχος;
"Να βοηθήσω την Εθνική και να μπορέσω να φτάσω στην Εθνική ανδρών και στην ομάδα μου να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια μπορώ".

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: "ΛΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ"

Δίχτυα για δεύτερη συνεχόμενη φορά βρήκε ο Κώστας Γαλανόπουλος με τον μέσο της Εθνικής Ελπίδων και της ΑΕΚ να τονίζει ότι αυτό συμβαίνει λόγω της θέσης στην οποία αγωνίζεται. Επίσης σημείωσε πως το γκολ στις καθυστερήσεις έπαιξε ρόλο κλειδί για να έρθει η νίκη και σημείωσε πως όνειρο του είναι να βρεθεί στην Εθνική Ανδρών.

Μια εύκολη νίκη όπως δείχνει το τελικό 5-1;
"Δεν θα πω ότι ήταν μια εύκολη νίκη ανεξαρτήτως το τελικό αποτέλεσμα. Νομίζω η φάση κλειδί ήταν ότι πήραμε το προβάδισμα ξανά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Εκεί λύθηκαν τα πόδια μας και από εκεί και πέρα ήταν εύκολο στο δεύτερο μέρος να δημιουργήσουμε φάσεις και να βρούμε κενούς χώρους όπως και έγινε".

Είχατε ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ;
"Ναι είναι γεγονός. Χάσαμε αρκετές ευκαιρίες για να βάλουμε και άλλα γκολ αλλά είναι καλό για εμάς ότι επιθετικά δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες και τις προϋποθέσεις και για άλλα τέρματα".

Από εδώ και πέρα ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;
"Κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, να δείχνουμε καλό πρόσωπο και να παίρνουμε τη νίκη".

Περιμένεις και μια κλήση από την Εθνική Ανδρών;
"Εννοείται αυτό καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή. Σίγουρα είμαι περήφανος που είμαι μέλος της Ελπίδων αλλά ποιος δεν το περιμένει".

Σκόραρες σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση;
"Ναι γεγονός, είναι θέμα θέσης. Και στην ΑΕΚ και εδώ μου ζητούν να παίξω "box to box" οπότε πατάω περιοχή και μου δίνετε η δυνατότητα να σκοράρω".

ΜΑΝΘΑΤΗΣ: "ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ"

Τέλος από την πλευρά του ο Μανθάτης που επίσης είχε θετική παρουσία στάθηκε στη τόνωση της ψυχολογίας των διεθνών μετά τις δυο συνεχόμενες νίκες αλλά και την ευρεία επικράτηση επί της Μολδαβίας:

"Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση αυτό είναι το σημαντικό η ομάδα έβγαλε αυτά που έχουμε δουλέψει μέσα στο γήπεδο. Το δυο στα δυο λέει πάρα πολλά γιατί είμαστε μια ομάδα που δουλεύει μαζί τους τελευταίους έξι μήνες. Νομίζω ότι έχουμε δεθεί και έχουμε καλή ομοιογένεια. Το ότι ξεκινήσαμε με έξι βαθμούς είναι σημαντικό και μας δίνει ψυχολογία όπως και η νίκη με το ευρύ σκορ".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ