ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κορυφαία ομάδα του 2014 η Εθνική

Κορυφαία ομάδα του 2014 η Εθνική
INTIME SPORTS

Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, μπορεί να μη διάγει την καλύτερη περίοδό της, όμως αυτό δεν της στέρησε την βράβευση στην εκδήλωση του ΠΣΑΤ για τους κορυφαίους του 2014

Αυτή την περίοδο βρίσκεται στα "κάτω" της, διάγοντας τις δυσκολότερες στιγμές της την τελευταία δεκαετία. Τελευταία θέση στα προκριματικά του EURO 2016 έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές, έχοντας μόλις ένα βαθμό, κατρακύλα βαθμολογική στη FIFA, ούσα πλέον στην 25η θέση, εκεί δηλαδή που βρισκόταν το 2003 και "ακέφαλη" στον πάγκο, μιας και ο Κλάουντιο Ρανιέρι είναι (πλην τυπικού) παρελθόν.

Παρ' όλα αυτά όμως, η Εθνική Ελλάδας βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΤ ως η καλύτερη για το 2014. Η πολύ καλή παρουσία της "γαλανόλευκης" στα γήπεδα της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία της πέρασε στις "16" καλύτερες ομάδες του κόσμου και μια ανάσα από τα προημιτελικά (έχασε στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα) έφεραν και το βραβείο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Με εξαίρεση το κακό ξεκίνημα με την Κολομβία και την ήττα με 3-0, στην συνέχεια έφερε 0-0 με την Ιαπωνία, παίζοντας για πάνω από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, νίκησε σε "do or die" ματς με 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και έφερε 1-1 με την Κόστα Ρίκα, χάνοντας 5-4 στη "ρώσικη ρουλέτα". Αυτό ήταν και το τελευταίο ματς του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής μας.

Πριν το Μουντιάλ, είχε δώσει δυο φιλικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είχε αντιμετωπίσει τις Νιγηρία (0-0) και Βολιβία (2-1) στις 3 και 6 Ιουνίου, ενώ τον Μάρτιο είχε χάσει στο Φάληρο 0-2 από τη Νότια Κορέα.

Στα προκριματικά του EURO 2016, η Εθνική έχασε 0-1 από τη Ρουμανία, 0-2 από τη Βόρεια Ιρλανδία και 0-1 από τα Νησιά Φερόε, ενώ έφερε 1-1 με τη Φινλανδία στο Ελσίνκι. Πλέον, ετοιμάζει την αντεπίθεσή της, αρχής γενομένης από τον αγώνα με την Ουγγαρία στις 27 Μαρτίου στη Βουδαπέστη.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ