ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κονέ: "Δεν αξίζαμε τα τρία γκολ"

Κονέ: "Δεν αξίζαμε τα τρία γκολ"
INTIME SPORTS

Οι Βαγγέλης Μόρας και Παναγιώτης Κονέ επισήμαναν ότι οι Έλληνες διεθνείς δεν είχαν αυτοπεποίθηση και απέδωσαν την ήττα από τη Βόρειο Ιρλανδία στην τύχη και στην αναποτελεσματικότητα.

Η χειρότερη παρουσία της Εθνικής ομάδας σε προκριματική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος συνδυάστηκε με ακόμα μία ήττα, από τη Βόρειο Ιρλανδία με 3-1. Ο Βαγγέλης Μόρας και ο Παναγιώτης Κονέ, μίλησαν στην κάμερα του ΟΤΕ TV και συμφώνησαν ότι η Ελλάδα έχει έλλειμμα ψυχολογίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτη Κονέ:

Δεν ήταν η χειρότερη εμφάνιση. Οι Ιρλανδοί είχαν μεγάλο πάθος, έπαιξαν κλειστά. Το παιχνίδι θα κρινόταν όποιος έβαζε πρώτος γκολ. Είχαμε κατοχή, κάναμε κάποιες φάσεις για να ισοφαρίσουμε, το δεύτερο και το τρίτο γκολ των Βορειοϊρλανδών ήταν τυχερά. Θέλαμε τη νίκη, αλλά δεν αξίζαμε το 3-1. Προσπαθήσαμε, κάναμε φάσεις. Η πρόκριση είχε χαθεί και τώρα πρέπει η Εθνική ομάδα να βρει τα πατήματα της.

Είχαμε πολύ μεγάλο κίνητρο, θέλαμε τους τρεις βαθμούς, αλλά το ποδόσφαιρο δεν νικάει όποιος έχει τα περισσότερα κίνητρα. Υπάρχει η τύψη, της ποιότητας των παικτών, της οργάνωσης μιας ομάδας. Θέλαμε τη νίκη, αλλά δεν την πήραμε. Τώρα κοιτάμε την επόμενη προκριματική φάση για το Μουντιάλ. Δυστυχώς, δεν αξίζαμε τα τρία γκολ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μόρα:

Διάθεση υπήρξε, αυτό το είδα, αλλά ότι και να κάναμε γυρίζει μπούμερανγκ. Δεν μας έκαναν άλλη φάση εκτός από το 1-0. Μας έβαλαν ένα γκολ αλλά δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Σκόραραν από δύο στατικές φάσεις, ξέραμε ότι είναι δυνατοί. Χτες είπα όσα πιστεύω, δεν αλλάζει κάτι, δεν θα αλλάξει η Εθνική σε μία μέρα. Εύχομαι στο τελευταίο ματς να πάρουμε τη νίκη για να κλείσουμε με μία νίκη τα προκριματικά.

Δεν είναι εύκολο τι θα άλλαζα. Είναι η ψυχολογία. Δεν την έχουμε. Με μία νίκη θα άλλαζε. Ο καθένας μας να σκεφτεί τι έκανε λάθος και να προσπαθήσει να το αλλάξει. Δεν γίνεται σε μία μέρα, όμως είμαστε εδώ θα προσπαθήσουμε, δεν χρειάζεται να κρύβεται κανένας. Τουλάχιστον στο τελευταίο ματς να δώσουμε ότι μπορούμε να έχουμε και τύχει, για να πάρουμε ψυχολογία και εμπιστοσύνη. Πρέπει να βγούμε μπροστά και να δούμε τι θα κάνουμε.

Έναν προπονητή με πλάνο. Να ξέρει που έρχεται, να έχει σωστούς ανθρώπους δίπλα του, να μην χάσει χρόνο όπως έκαναν οι προηγούμενοι. Να τον βάλουν στην ελληνική πραγματικότητα και να έχει υπομονή. Γιατί είναι ένα πισωγύρισμα αυτό που μας συνέβη, αλλά χρειάζεται υπομονή και εμπιστοσύνη. Δεν γίνεται ο φίλαθλος να ζητάει μεγαλεία. Θέλει υπομονή, ώστε να βρεθεί η Εθνική ομάδα σε υψηλό επίπεδο.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ