ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κληρώνει την Τετάρτη για το UEFA Nations League

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - CROATIA  / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - CROATIA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Την Τετάρτη (24/1) το μεσημέρι θα διεξαχθεί η κλήρωση για το πρώτο UEFA Nations League με την Εθνική Ελλάδος να γνωρίζει τους αντίπαλους της.

Στην Ελβετία θα είναι στραμμένη η προσοχή του Ελληνικού ποδοσφαίρου την Τετάρτη (24/1) το μεσημέρι καθώς θα διεξαχθεί η κλήρωση για το πρώτο UEFA Nations League.

Η Εθνική Ελλάδος βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ και οι υποψήφιοι αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι: Ουγγαρία, Ρουμανία, Σκωτία, Σλοβενία, Σερβία, Αλβανία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία, Κύπρο, Εσθονία και Λιθουανία.

Οι 15 ομάδες θα χωριστούν σε τρεις ομίλους των τεσσάρων ομάδων και έναν των τριών και η πρώτη ομάδα από κάθε όμιλο θα προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Η σχετική ενημέρωση από την ΕΠΟ αναφορικά με την κλήρωση αναφέρει:

"Στην Ελβετία στρέφεται το ενδιαφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς αύριο Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, στις 13.00 ώρα Ελλάδος, στο SwissTech Convention Center της Λωζάννης, διεξάγεται η κλήρωση των αγώνων της νέας ευρωπαϊκής διοργάνωσης που εισάγεται σε επίπεδο εθνικών ομάδων, του UEFA Nations League 2018/19.

Το UEFA Nations League διοργανώνεται για πρώτη φορά από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με συμμετοχή των 55 χωρών-μελών της. Οι συμμετέχουσες χώρες είναι χωρισμένες σε 4 ομίλους («λίγκες»), με βάση την κατάταξή τους στη σχετική βαθμολογία της UEFA.

Η Ελλάδα (No29 στην κατάταξη) μετέχει στην 3η «λίγκα» δυναμικότητας (LEAGUE C), μαζί με 14 ακόμα εθνικές ομάδες: Ουγγαρία, Ρουμανία, Σκωτία, Σλοβενία, Σερβία, Αλβανία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία, Κύπρο, Εσθονία και Λιθουανία.

Προβλέπεται να δημιουργηθούν 3 όμιλοι των 4 ομάδων και ένας όμιλος των 3 ομάδων και οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 6 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου 2018.

Ο νικητής κάθε ομίλου από τις «λίγκες» B, C, D (συνολικά 4) ανεβαίνουν στην αμέσως ανώτερη «λίγκα» -ενόψει της επόμενης διοργάνωσης, το 2020/21-, ενώ οι τελευταίες ομάδες αντιστοίχως υποβιβάζονται στην παρακάτω «λίγκα».

Επίσης, οι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου από κάθε "λίγκα" θα προκριθούν στην επόμενη φάση, των νοκ-άουτ αγώνων, και τον Δεκέμβριο του 2018 θα γίνει η κλήρωση της τελικής φάσης, η οποία θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2019.

Η τελική νικήτρια κάθε «λίγκας» (συνολικά 4) θα προκριθεί στην τελική φάση του Euro2020 και επιπλέον θα διεκδικήσει σε νοκ άουτ μονά παιχνίδια τον τίτλο του νικητή της διοργάνωσης".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ