ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κατσουράνης για όλες τις δουλειές

Κατσουράνης για όλες τις δουλειές
Κατσουράνης

Ο Κώστας Κατσουράνης επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ατρόμητο. Το Sport24.gr καταγράφει τα κέρδη για την ομάδα του Περιστερίου και θυμίζει για ποιον παίκτη μιλάμε.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο, είναι πως κρίνουμε εύκολα ανθρώπους, ειδικότερα όταν αυτοί δεν βρίσκονται στα πάνω τους (γενικότερα έχουμε μία τάση να πηγαίνουμε προς τα κάτω).

Ξεχνάμε εύκολα τι έχουν προσφέρει σε συλλογικό και Εθνικό επίπεδο, πόσες συγκινήσεις μας έχουν χαρίσει και κρατάμε μόνο τα αρνητικά.

Πάνω-κάτω σε μία τέτοια κατάσταση βρίσκεται και ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος από τον Γενάρη θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ατρόμητο.

Ο 35άχρονος μέσος (και κεντρικός αμυντικός πλέον) με συνολικές μεταγραφές άνω των 10 εκ. ευρώ, κάτοχος EURO, με 114 συμμετοχές στην Εθνική και τίτλους σε Ελλάδα και εξωτερικό, μπορεί να μην ο Κατσουράνης του 2004, αλλά σίγουρα έχει να δώσει μία τελευταία παράσταση ακόμα.

Τι έχει να κερδίσει ο Ατρόμητος

Ας το πάμε αλλιώς. Δηλαδή τι λείπει φέτος από τον Ατρόμητο. Μιλάμε για μία ομάδα με ομοιογένεια, καλό υλικό, αλλά έλλειψη φαντασίας (ίσως και ποδοσφαιρικής εξυπνάδας) στη μεσαία γραμμή και έναν παίκτη που θα καθοδηγήσει στους συμπαίκτες του.

Το καλοκαίρι αποκτήθηκε ο Ανδρέας Τάτος γι αυτό το ρόλο, όμως ο 25άχρονος μέσος, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχει δικαιολογήσει ούτε στο ελάχιστο τη μεταγραφή του. Κάπου εδώ λοιπόν έρχεται ο Κατσουράνης.

Φυσικά και κανείς δεν περιμένει από τον "Κατσουρ" να μαρκάρει ή να βρίσκεται σε όλο το γήπεδο. Αυτό που περιμένουν στον Ατρόμητο, όμως, είναι έναν ηγέτη στο κέντρο που θα μπορέσει να μεταφέρει με επιτυχία τη μπάλα από την άμυνα στην μεσοεπιθετική γραμμή.

Φανταστείτε δηλαδή ένα 4-3-3 από το κέντρο και μπροστά με: Ακουαζί (ή Δημούτσο ή Μπάλλα), Κατσουράνη και Πίτου Γκαρσία (η Τάτο). Ουμπίδες, Καραμάνο (ή μεταγραφή ή Γεωργίου) στα άκρα και μπροστά Ναπολεόνι (ή Παπάζογλου ή μεταγραφή).

Μην ξεχνάμε πως ο Κατσουράνης μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός, ειδικότερα τώρα που έφυγε ο Στάθης Ταυλαρίδης, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να κάνει παιχνίδι από πίσω.

Ποιος είναι ο Κατσουράνης

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι ας δούμε τους τίτλους και τις μεταγραφές του Κατσουράνη:

Κύπελλο Πορτογαλίας με την Μπενφίκα

Παίκτης της χρονιάς στην Μπενφίκα (2008)

Κύπελλο Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό

Πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό

EURO 2004 με την Ελλάδα

Συνολικά ο Κώστας Κατσουράνης έχει πάρει μεταγραφές άνω των 10 εκ. ευρώ πηγαίνοντας από την Παναχαϊκή στην ΑΕΚ, από την ΑΕΚ στην Μπενφίκα, από την Μπενφίκα στον Παναθηναϊκό.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ