ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καρνέζης: "Έχουμε ποιότητα και σθένος"

Καρνέζης: "Έχουμε ποιότητα και σθένος"
INTIME SPORTS

Ο Σωκράτης Καρνέζης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Εθνική ομάδα έχει το σθένος και την ποιότητα που χρειάζεται για να μπορεί να γυρνάει αποτελέσματα. Διαβάστε τι δήλωσαν οι διεθνείς μετά το 2-1 επί της Λετονίας.

Η νίκη με 2-1 επί της Λετονίας στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ 2014 και ο τρόπος που επιτεύχθηκε αυτή, με ανατροπή αλλά και εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των Ελλήνων διεθνών, οι οποίοι εξέφρασαν την πίστη τους στις δυνατότητες της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των Ελλήνων διεθνών:

Ορέστης Καρνέζης: "Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάμε με νίκη. Ξεκινήσαμε δύσκολα λόγω καιρικών συνθηκών αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί και πήραμε δίκαια τη νίκη. Έχουμε ποιότητα και το σθένος να μπορούμε να γυρνάμε τα αποτελέσματα".

Κώστας Φορτούνης: "Ο κύριος Σάντος μας είπε στο ημίχρονο να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία και να πιέσουμε ψηλά. Αυτό κάναμε και πετύχαμε δύο γκολ. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, κάναμε ένα βήμα μπροστά, πρέπει την Τρίτη να νικήσουμε μέσα στο Καραϊσκάκη".

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: "Είμαστε πολύ καλή ομάδα και οικογένεια. Και πίσω στο σκορ να βρεθούμε πιστεύουμε ότι μπορούμε να το γυρίσουμε και να πάρουμε το παιχνίδι. Όλα αυτά τα παιχνίδια είναι δύσκολα, μετράει μόνο η νίκη και οι τρεις βαθμοί, το σημαντικό είναι ότι νικήσαμε. Έχω εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά".

Σωτήρης Νίνης: "Το πιο σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί και το ότι ξεκινήσαμε θετικά. Ήταν δύο εντελώς διαφορετικά ημίχρονα. Βάσει καιρικών συνθηκών ήταν δύσκολο να αποδώσουν οι συμπαίκτες μου στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο έπεσε η βροχή, οι συνθήκες ήταν καλύτερες και παίξαμε πολύ καλύτερα, είχαμε την κατοχή, κοντρολάραμε το ματς και βάλαμε τα δύο γκολ που μας έδωσαν τους τρεις βαθμούς.

Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, το πιο σημαντικό είναι οι 3 βαθμούς με όποια ομάδα κι αν παίζουμε. Είναι σημαντικό πως κάναμε καλό ξεκίνημα γιατί μας δίνει κίνητρο και καλή ψυχολογία. Οι ομάδες στον όμιλο μπορεί να μην είναι μεγαθήρια αλλά είναι δύσκολες και πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο πως μπορούμε να τους νικήσουμε".

Νίκος Σπυρόπουλος: " Μακάρι να σκοράρω σε κάθε πρεμιέρα και να περνάμε στα τελικά των διοργανώσεων. Ήταν ένα σημαντικό ματς και θέλαμε να ξεκινήσουμε νικηφόρα. Δεν ήμασταν τόσο καλοί στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη παρουσιαστήκαμε πολύ βελτιωμένοι, γυρίσαμε το ματς και πήραμε τρεις πολύτιμους βαθμούς. Την ώρα του γκολ δεν σκέφτεσαι πολλά. Είχα την μπάλα, είχα χώρο και σούταρα. Αυτή η νίκη μετράει και βαθμολογικά και ψυχολογικά γιατί είχαμε πει πως θέλουμε να ξεκινήσουμε με δύο νίκες και τα καταφέραμε στο πρώτο ματς".

Ικανοποιημένος από τη νίκη, την ανατροπή και το γκολ που πέτυχε ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος τόνισε πως μετά το 1-2 στη Λετονία η ομάδα πάει με άλλο αέρα στο παιχνίδι με την Λιθουανία: " Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα και όχι να βάζω εγώ γκολ. Ήταν μία πολύ ωραία κάθετη από τον Κατσουράνη και το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να βάλω γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είμασταν καλοί αλλά στην επανάληψη είχαμε την υπεροχή και φαινόταν ότι θα κερδίσουμε. Παίξαμε όσο έπρεπε να παίξουμε στο δεύτερο. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο αν και στο πρώτο δεν είμασαταν κακοί αλλά άτυχοι. Εμείς θέλουμε να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να κερδίζουμε. Είναι πολύ συμαντική αυτή η νίκη, ειδικά από τη στιγμή που χάναμε με 1-0 στο και καταφέραμε να το γυρίσουμε. Πλέον πάμε με άλλο αέρα στο παιχνίδι με την Λιθουανία. Δεν έχουμε άγχος. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και προχωράμε. Η Εθνική είναι ένα σύνολο καλώς παικτών και δύσκολα δεν θα πάει καλά".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ