ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καρνέζης: "Πάμε για το 5 στα 5 και περνάμε"

Καρνέζης: "Πάμε για το 5 στα 5 και περνάμε"

Ο Ορέστης Καρνέζης, στο πλαίσιο του νέου διαφημιστικού της Amstel Free, μίλησε στο Sport24.gr και τόνισε πως πιστεύει στην πρόκριση της Εθνικής αν έρθει το απόλυτο, είπε πως τον καλύπτει το Καμπιονάτο, ενώ δεν θα έλεγε "όχι" αν του γινόταν μια ενδιαφέρουσα πρόταση στο γυαλί.

Η φετινή του χρονιά ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή στην Ιταλία με την Ουντινέζε. Αγωνίζεται σε ένα από τα πιο απαιτητικά πρωταθλήματα της Ευρώπης, σε μια χώρα που παραδοσιακά βγάζει κορυφαίους γκολκίπερ και κατάφερε να ανταποκριθεί άριστα. Παράλληλα, αποτελεί τον "φύλακα άγγελο" της Εθνικής μας ομάδας, τα δοκάρια της οποίας υπερασπίζεται με ευλαβική συνέπεια.

Ο Ορέστης Καρνέζης, στο περιθώριο του νέου διαφημιστικού της Amstel Free (βασικός χορηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον δρόμο για τα τελικά της Γαλλίας), στο οποίο πήρε και ο ίδιος μέρος μαζί με τους Νίκο Καρέλη, Δημήτρη Κολοβό και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο (γυρίστηκε στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος"), μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr ενόψει και του επικείμενου "τελικού" με τα Νησιά Φερόε για τα προκριματικά του EURO 2016.

Ο έμπειρος γκολκίπερ εξέφρασε την πίστη του ότι με το απόλυτο στα υπόλοιπα ματς η πρόκριση είναι ανοιχτά, αναφέρθηκε στο νέο ξεκίνημα με τον Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο, ενώ δεν θα μπορούσε να μη μιλήσει για την διετή εμπειρία του μακριά από την χώρα μας. Ο ίδιος τόνισε πως τον καλύπτει το ιταλικό πρωτάθλημα ( ανανέωσε ως το 2020 με την Ουντινέζε), ενώ δεν θα έλεγε "όχι" αν προέκυπτε στο μέλλον να γίνει για λίγο... ηθοποιός και να βγει στο γυαλί, εφόσον βέβαια τον ενέπνεε ο σκηνοθέτης.

Καρνέζης: "Πάμε για το 5 στα 5 και περνάμε"

"Αν κάνουμε πέντε στα πέντε, νομίζω ότι θα περάσουμε"

Σχετικά με το αν υπάρχει ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης ή πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα της Εθνικής, απάντησε πως "από την στιγμή που υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια και δεν έχουμε και το πιο εύκολο έργο, όμως πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και τα επόμενα πέντε παιχνίδια να πάρουμε πέντε νίκες. Εάν κάνουμε πέντε στα πέντε, νομίζω ότι θα περάσουμε".

Για το τι έφταιξε και η Εθνική παρουσιάστηκε κάκιστη μετά το Μουντιάλ και τώρα τρέχει να προλάβει, είπε στο Sport24.gr: " Γενικά, στο ποδόσφαιρο όταν δεν είσαι προετοιμασμένος καλά, μπορείς να χάσεις από τον οποιονδήποτε. Έτσι, λοιπόν και εμείς δεν ξεκινήσαμε καλά τα προκριματικά, οι λόγοι που μπορούμε να πούμε είναι πολλοί εκ των υστέρων, όμως αυτό που έχει σημασία τώρα που μιλάμε, είναι να συγκροτηθούμε, ο καθένας να κάνει το κάτι παραπάνω και όπως είπα σε αυτά τα ματς που έχουν μείνει, να τα δώσουμε όλα και να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες".

Αναφορικά με την έλευση του Σέρχιο Μαρκαριάν και το τι άλλαξε σε σχέση με τον προκάτοχό του στον ελληνικό πάγκο, σχολίασε: "Κοιτάξτε, δεν είναι καλό να μπαίνουμε σε συγκρίσεις. Η δουλειά του προπονητή σε μια Εθνική ομάδα είναι δύσκολη υπόθεση. Βρίσκει τους παίκτες μια φορά το μήνα για 3-4 μέρες, με τα προβλήματά του ο κάθε παίκτης, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα για κάθε προπονητή Εθνικής ομάδας. Ξεκινήσαμε άσχημα και ο κύριος Μαρκαριάν προσπάθησε να μας αλλάξει λίγο την ψυχολογία. Νομίζω ότι κάναμε ένα καλό ματς στην Ουγγαρία, δυστυχώς δεν βάλαμε κάποιο γκολ για να νικήσουμε και όπως είπα, συνεχίζουμε για τα επόμενα ματς".

Θα ήθελε να συνεχίσει ο Ουρουγουανός τεχνικός, αν η Εθνική δεν περάσει; Ιδού η απάντησή του: Αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να την πάρει η διοίκηση της ομάδας και αυτοί που κάνουν τον προγραμματισμό. Εμείς ως παίκτες σεβόμαστε τον κάθε προπονητή, θέλουμε το καλύτερο της Εθνικής πάντα και ελπίζουμε ωστόσο να προκριθούμε και να μην έχουμε τέτοιο θέμα.

Καρνέζης: "Πάμε για το 5 στα 5 και περνάμε"

"Με καλύπτει απόλυτα το Καμπιονάτο"

Εν συνεχεία, ρωτήθηκε για το αν θα σκεφτόταν τον επαναπατρισμό ή θέλει να κλείσει την καριέρα του στο εξωτερικό και απάντησε στο Sport24.gr ότι καλύπτεται απόλυτα από το Καμπιονάτο. Συγκεκριμένα, σχολίασε πως "έχω πει πολλές φορές ότι ήταν μια πολύ συνειδητή απόφαση να φύγω, με καλύπτει απόλυτα το πρωτάθλημα που αγωνίζομαι, νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε έχει την δυνατότητα για καλύτερες συνθήκες εργασίας, θα σκεφτόταν αυτή την πρόταση.

Σχετικά με τις διαφορές που έχει εντοπίσει σε όλους τους τομείς στο ελληνικό πρωτάθλημα σε σχέση με Ισπανία και Ιταλία, σχολίασε: "Είναι μεγάλη κουβέντα τώρα αυτή που μπορούμε να πούμε, το να συγκρίνουμε δηλαδή διαφορές το έχουμε κάνει πάρα πολλές φορές, έχουμε πει πάρα πολλά πράγματα, αλλά δυστυχώς τίποτα δεν αλλάζει στην χώρα μας. Το μόνο που μπορώ να πω είναι η παιδεία, η οργάνωση και η υποδομή. Σε αυτά τα τρία πράγματα δίνουν βάση στο εξωτερικό και γι' αυτό είναι προηγμένα πρωταθλήματα, σε αντίθεση με μας που δεν δίνουμε βάση σε αυτά.

Τι είναι αυτό που κάνει την Ιταλία τόσο ξεχωριστή στο να βγάζει τερματοφύλακες και πόσο πίσω είμαστε στην Ελλάδα; Η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: " Η Ιταλία όντως είναι μια χώρα πολύ απαιτητική στην θέση αυτή, έχει βγάλει κορυφαίους γκολκίπερ και είναι πολύ απαιτητικοί ιδιαίτερα στους ξένους, δεν τους δέχονται εύκολα ως τερματοφύλακες. Πρέπει να προσπαθήσει κάποιος πάρα πολύ για να κερδίσει θέση στην Ιταλία, γι' αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος που φέτος κέρδισα την εμπιστοσύνη τους. Οι διαφορές είναι τεράστιες, σε θέματα οργάνωσης, υποδομής και δουλειάς. Όταν ένα παιδί δουλεύει από τα 10, από τα 11 και στα 20 είναι έτοιμος και ολοκληρωμένος τερματοφύλακας με τις σωστές, τεχνικές, στην Ελλάδα πρέπει να πάει 20 χρονών για να του μάθουν τα βασικά πράγματα. Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα".

Καρνέζης: "Πάμε για το 5 στα 5 και περνάμε"

"Αν με ενέπνεε ο σκηνοθέτης, θα έκανα διαφημιστικό"

Για τους "ηθοποιούς" που έχουμε στην Εθνική μας, απάντησε με χαμόγελο πως "έχουμε ηθοποιούς πολλούς" και συνέχισε για το διαφημιστικό της Amstel Free που πήρε και ο ίδιος μέρος: "Το θέμα είναι ότι ήρθαμε εδώ να περάσουμε ευχάριστα, σε μια ωραία εκδήλωση, σε έναν χορηγό που μας στηρίζει πάντα και ευχόμαστε να μας φέρει τύχη όλη αυτή η διαφήμιση εδώ, να κερδίσουμε τα επόμενα ματς".

Θα μπορούσε να βγει μπροστά στο γυαλί και να δείξει τις υποκριτικές του ικανότητες; Δείτε τι απάντησε στο Sport24.gr: "Δεν ξέρω, με πιάνεις λίγο απροετοίμαστο σε αυτή την ερώτηση. Αν με ενέπνεε λίγο ο σκηνοθέτης και το είδος της διαφήμισης, γιατί όχι".

Τέλος, έστειλε και το μήνυμά του στους Έλληνες φιλάθλους, τονίζοντας "να είναι πάντα κοντά μας και στις χαρές και στις λύπες και να ξέρουν ότι πάντα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν κερδίζουμε πάντα, αλλά όλοι μας θέλουμε το καλύτερο για την Εθνική ομάδα".

Καρνέζης: "Πάμε για το 5 στα 5 και περνάμε"

Ο Ορέστης Καρνέζης ποζάρει στον φακό του Sport24.gr στο αεροδρόμιο

Δείτε σε video την συνέντευξη του Έλληνα γκολκίπερ:

Δείτε το αληθινά απολαυστικό backstage της διαφήμισης!

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ