ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καρέλης: "Προσοχή στον Τζέκο, αλλά μέχρι εκεί"

Καρέλης: "Προσοχή στον Τζέκο, αλλά μέχρι εκεί"
Καρέλης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νίκος Καρέλης συνιστά μέσω του Sport24.gr προσοχή στον Εντίν Τζέκο και σεβασμό στη Βοσνία, αλλά έως εκεί. Πιστεύει στη νίκη της Εθνικής μας, ενώ αναφέρεται στα δραματικά γεγονότα που πλήττουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. (PHOTO, VIDEOS).

Η Εθνική μας αντιμετωπίζει την Κυριακή (13/11, 21.45) το βράδυ τη Βοσνία στο "Γ. Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ 2018. Κρίσιμο παιχνίδι από την άποψη ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα "μονομαχήσει" με τον αποψινό αντίπαλο για τη 2η θέση, με δεδομένο ότι το Βέλγιο έχει τον πρώτο λόγο για την πρωτιά.

Ο Νίκος Καρέλης, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στο βασικό σχήμα της Ελλάδας στο προ ημερών φιλικό με τη Λευκορωσία, τοποθετήθηκε στο Sport24.gr για τον αγώνα με τους Βόσνιους, εκφράζοντας την άποψή του ότι η εικόνα των Ελλήνων παικτών δεν θα έχει καμία σχέση με αυτή που έδειξαν την Τετάρτη (9/11), οπότε και επήλθε η ήττα (1-0) στο Φάληρο.

Ο στράικερ της Γκενκ, που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τους Βέλγους, σχολίασε αρχικά για το φιλικό με τους Λευκορώσους: "Το φιλικό με τη Λευκορωσία δεν ήταν ό,τι καλύτερο για εμάς. Ένα αποτέλεσμα που φυσικά δεν μας άρεσε. Θέλαμε να το κερδίσουμε. Μπορεί να ήταν φιλικό, αλλά δεν το είδαμε έτσι. Προσπαθήσαμε, δεν μας βγήκαν αρκετά πράγματα, κάναμε ευκαιρίες αλλά δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Με τη Βοσνία θα είμαστε πιο έτοιμοι".

Καρέλης: "Προσοχή στον Τζέκο, αλλά μέχρι εκεί"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όλα τα λεφτά είναι ασφαλώς ο "τελικός" με τη Βοσνία, ματς για το οποίο ο Κρητικός επιθετικός είναι αισιόδοξος πως θα έρθει το θετικό αποτέλεσμα. Ερωτώμενος για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει τον αγώνα η "γαλανόλευκη", απάντησε: "Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να δεχτούμε κάποιο γκολ στα πρώτα λεπτά. Πρέπει να είμαστε καλά τακτικά, να δουλέψουμε ως ομάδα. Πιστεύω ότι ευκαιρίες θα κάνουμε, αρκεί να είμαστε συγκεντρωμένοι για να τις αξιοποιήσουμε. Έτσι, νομίζω ότι μέχρι το τέλος του αγώνα θα έχουμε καλό αποτέλεσμα. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια πώς θα κυλήσει το ματς, γιατί η Βοσνία είναι πολύ δυνατός αντίπαλος. Θα μπούμε 100% έτοιμοι για το παιχνίδι αυτό".

Ο 24χρονος εξέφρασε την άποψή του ότι ο Τζέκο είναι ο παίκτης - κλειδί των Βόσνιων, αλλά υποστήριξε ότι σκοπός είναι να κάνει το δικό της παιχνίδι η Ελλάδα. "Είναι φορμαρισμένος ο Τζέκο, είναι πρώτος σκόρερ στην Ιταλία. Έχουμε όμως πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, εξαιρετικούς αμυντικούς και πιστεύω ότι θα είναι καλά μαρκαρισμένος. Πρέπει να τον προσέξουμε, αλλά μέχρι εκεί. Τους σεβόμαστε τους Βόσνιους, αλλά πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι".

Όσα διαδραματίζονται τελευταία στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αφήνουν ανεπηρέαστους τους Έλληνες διεθνείς. Ο Καρέλης δήλωσε: " Όσα γίνονται φυσικά και δεν είναι όμορφα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική κοινωνία. Πρέπει να αντιμετωπιστούν με κάποιον τρόπο. Δεν είμαι εγώ αυτός που μπορώ να βρω τον τρόπο. Το σίγουρο είναι ότι επηρεαζόμαστε και πρέπει να τα αφήσουμε πίσω. Βέβαια, αφήνεις το ένα πρόβλημα, βγαίνει το άλλο στην επιφάνεια".

Αυτά τα περιστατικά αποθαρρύνουν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν στη χώρα τους για να αγωνιστούν; Η άποψη του Καρέλη είναι η εξής: " Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας. Δεν μπορώ να πω ότι αυτά τα γεγονότα μας αποθαρρύνουν ώστε να έρθουμε και να παίξουμε μπάλα στην πατρίδα μας. Όταν όμως συναντάς καλύτερες συνθήκες στο εξωτερικό και μπορείς να βρίσκεσαι εκεί, σίγουρα ωφελείσαι από όλες τις πλευρές. Εμείς που αγωνιζόμαστε στο εξωτερικό, ευελπιστούμε να αλλάξουν τα πράγματα, να φτιάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο για να είναι όλα καλύτερα".

Θυμηθείτε τα 2 γκολ που έχει σημειώσει με την Εθνική ανδρών ο Καρέλης:

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

Photo Credits: Action Images

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ