ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καραγκούνης στο Sport24.gr: "Φανταστικό να εκπροσωπείς το εθνόσημο"

Καραγκούνης στο Sport24.gr: "Φανταστικό να εκπροσωπείς το εθνόσημο"

Λίγες ημέρες πριν την τελική φάση του EURO U-19 στην Ελλάδα, ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε στο Sport24.gr για την διοργάνωση, την γαλανόλευκη φανέλα, τις εμπειρίες του και το "αύριο" των Εθνικών μας ομάδων.

Υπηρέτησε την Εθνική ομάδα όσο κανένας άλλος και αποτέλεσε "στρατιώτη" της γαλανόλευκης φανέλας, βιώνοντας όλες τις καταστάσεις με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, άσχημες και καλές. Οι δεύτερες ήταν περισσότερες, ειδικά από το 2004 και έπειτα. Ένας μύθος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το όνομα του οποίου ήταν συνυφασμένο με την υπεράσπιση του εθνόσημου. Το κοντέρ σταμάτησε στις 139 εμφανίσεις από το 1999 μέχρι το 2014, ένα ασύλληπτο νούμερο, που δύσκολα θα καταρριφθεί άμεσα.

Ο Γιώργος Καραγκούνης, δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται στο πλάι της Εθνικής, έστω και αν είναι πλέον από ένα άλλο πόστο, αυτό του διευθυντή ποδοσφαίρου των Εθνικών ομάδων. Λίγο πριν την έναρξη της τελικής φάσης του EURO U-19 σε Λάρισα, Κατερίνη και Βέροια, μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr και μετέφερε τις δικές του εμπειρίες απ' αυτές τις ηλικίες και όχι μόνο. Άλλωστε, έπαιξε στις μικρότερες ομάδες και μάλιστα με την Ελπίδων το 1999 έφτασε μέχρι τον τελικό του EURO στο Βουκουρέστι (ήττα με 1-0 από την Ισπανία).

Στην τωρινή διοργάνωση, η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει στον πρώτο όμιλο την Ουκρανία, την Αυστρία και την Γαλλία, ενώ στο δεύτερο γκρουπ αναμετρώνται η Γερμανία, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Ρωσία. Αν μη τι άλλο, ένας βατός όμιλος, που δημιουργεί καλές προϋποθέσεις για συνέχεια στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Ας μην προτρέχουμε όμως. Άλλωστε, δεν θέλησε να το κάνει ούτε ο ίδιος.

Καραγκούνης στο Sport24.gr: "Φανταστικό να εκπροσωπείς το εθνόσημο"
INTIME SPORTS

"Τρομερές οι στιγμές να παίζεις σε μεγάλη διοργάνωση"

Ερωτηθείς για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η ομάδα, ενθυμούμενοι ότι το 2007 και το 2012 πήγε μέχρι τον τελικό, δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις, τονίζοντας πως "δεν θέλω να κάνω προβλέψεις για το που μπορεί να φτάσει η ομάδα, ούτε να οριοθετήσω τους στόχους. Υπάρχει προπονητής και αυτός γνωρίζει καλύτερα, είναι ο αρμόδιος", ενώ για το αν έχει δει κάποια άλλη ομάδα, είπε πως "δεν τις έχω δει, αλλά πάντα οι μεγάλες ομάδες, ακόμα και σε αυτές τις ηλικίες, έχουν τις περισσότερες πιθανότητες".

Έχει παίξει σε όλες τις Εθνικές και ξέρει πώς είναι να περιμένει ένα παιδί να αγωνιστεί σε σε μια τέτοια διοργάνωση. Πώς είναι το συναίσθημα για ένα νέο ποδοσφαιριστή που τώρα φτιάχνει το όνομά του και την καριέρα του; Ο "Κάρα" απάντησε ότι "είναι πολύ σημαντικό να εκπροσωπείς την χώρα σου. Είναι τρομερές οι στιγμές, διότι δεν είναι πάντα εύκολο να περάσεις στην τελική φάση μιας τέτοιας διοργάνωσης. Ειδικά αν γίνεται στην χώρα σου, το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο για τα παιδιά. Αποκτούν εμπειρίες και μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, αν καταφέρουν να τα πάνε καλά. Πάντως, είναι φανταστικό να εκπροσωπείς την φανέλα με το εθνόσημο".

Η διοργάνωση γίνεται σε τρεις πόλεις της επαρχίας (Λάρισα, Κατερίνη, Βέροια). Για το αν οργανωτικά είμαστε 100% έτοιμοι για να κυλήσουν όλα ομαλά, διότι είναι μεγάλο στοίχημα για την ελληνική περιφέρεια, ο ίδιος τόνισε στο Sport24.gr πως "έχουν δουλέψει πολύ οι αρμόδιοι όλο αυτό το διάστημα και όλα θα πάνε καλά. Να την αγκαλιάσει ο κόσμος την διοργάνωση και μπορεί να δει πολύ ωραία ματς".

Καραγκούνης στο Sport24.gr: "Φανταστικό να εκπροσωπείς το εθνόσημο"
INTIME SPORTS

"Υπέρμετρο πάθος και φιλοδοξία"

Η τελευταία του ατάκα, μας έδωσε ωραία... πάσα να τον ρωτήσουμε για ποιο λόγο ο Έλληνας φίλαθλος θα ήταν καλό να καθίσει να παρακολουθήσει αυτό το τουρνουά ή να πάει στο γήπεδο. Ιδού η απάντησή του: "Σε αυτές τις ηλικίες όλα τα παιδιά θέλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Υπάρχει μεγάλο πάθος, φιλοδοξία, όλοι θέλουν να πετύχουν. Το ζουν πιο πολύ από τους μεγάλους, πιο έντονα, υπάρχει υπέρμετρο πάθος και προσφέρουν πολλές συγκινήσεις. Δεν μετράει τόσο η τακτική, αλλά πόσο πολύ το θέλουν. Περνούν την αγωνία τους, μάχονται σκληρά και αξίζει να το δει ο κόσμος από κοντά και να χειροκροτήσει τα παιδιά".

Είναι ένας άνθρωπος που την Εθνική ομάδα πάντα την είχε (και την έχει) ψηλά. Για τα νέα παιδιά, που τα περισσότερα ίσως να μην αντιλαμβάνονται το βάρος της ευθύνης που κουβαλούν, τι θα τους έλεγε για το εθνόσημο και για την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουν;

"Θεωρώ πως όλα τα παιδιά συναισθάνονται την κατάσταση και πώς είναι να παίζεις για την Εθνική σου σε μια μεγάλη διοργάνωση. Αντιλαμβάνονται το βάρος της ευθύνης, είναι υπεύθυνα και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος βέβαια, διότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η ατυχία, η κακιά στιγμή, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε προσπάθεια".

Αν και υστερούμε στο κομμάτι της οργάνωσης σε σχέση με παραδοσιακές ποδοσφαιρικές δυνάμεις, έχουμε επιτυχίες σε εθνικό επίπεδο. Έχει ταλέντο ο Έλληνας ποδοσφαιριστής ή είναι άλλα τα στοιχεία που τον βοηθούν; Σύμφωνα με τον Γιώργο Καραγκούνη "έχουμε και ταλέντο και ψυχή και βγάζουμε πάθος. Είμαστε και έξυπνοι, όλα αυτά μαζί λοιπόν μπορούν να ισοσκελίσουν τα αθλητικά προσόντα των αντιπάλων, την οργάνωσή τους ή την έλλειψη υποδομών που έχουμε ως χώρα".

Καραγκούνης στο Sport24.gr: "Φανταστικό να εκπροσωπείς το εθνόσημο"

"Θα γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν"

Αναφορικά με την αναδιοργάνωση των Εθνικών ομάδων από τις μικρότερες ηλικίες μέχρι τη μεγαλύτερη μετά και τα όσα έχουν συμβεί στην Ανδρών σε αυτά τα προκριματικά, ώστε να υπάρχει ένα άλλο μοντέλο που θα δουλεύει ενιαία, ο "τυπάρας" είπε πως "τα τελευταία χρόνια ισχύει αυτό, έχουν γίνει κάποια βήματα, γι' αυτό άλλωστε έχουμε επιτυχίες. Πάντως, οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα προς αυτή την κατεύθυνση, θα γίνουν. Κάποια βήματα τα έχουμε κάνει, με βάση πάντα και τα οικονομικά δεδομένα. Υπάρχουν καλές βάσεις για να δουλεύουν όλες οι ομάδες και θα κάνουμε εκείνα που χρειάζονται, για να βελτιώσουμε τα πράγματα".

Τέλος, μέσω του Sport24.gr έστειλε ένα μήνυμα προς τους Έλληνες φιλάθλους, λέγοντας: "Οποιαδήποτε ομάδα φοράει την φανέλα με το εθνόσημο, ο Έλληνας φίλαθλος πρέπει να την βοηθάει. Ειδικά τους μικρούς, να σταθεί δίπλα τους και να τους χειροκροτήσει. Ενόψει και αυτού του EURO, να είναι εκεί και να ενισχύει την προσπάθειά τους".

Καραγκούνης στο Sport24.gr: "Φανταστικό να εκπροσωπείς το εθνόσημο"

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ