ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καραγκούνης: "Με συκοφάντησαν, έριξαν λάσπη πάνω μου"

Καραγκούνης: "Με συκοφάντησαν, έριξαν λάσπη πάνω μου"
Καραγκούνης Μαρκαριάν

Ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε στην ΕΡΤ για τους λόγους του διαζυγίου του από την Εθνική, όλο το παρασκήνιο, τις σχέσεις του με την ΕΠΟ και τον Σέρχιο Μαρκαριάν, αλλά και την επόμενη μέρα. Τι απάντησε ο Ουρουγουανός.

Στην Αθλητική Κυριακή μίλησε ο Γιώργος Καραγκούνης και αναφέρθηκε σους λόγους του διαζυγίου του από την Εθνική ομάδα, στο παρασκήνιο που υπήρξε, στις σχέσεις του με την ΕΠΟ και τον Σέρχιο Μαρκαριάν, αλλά και στην επόμενη μέρα. Μετέπειτα, ήρθε και η απάντηση από τον Ουρουγουανό προπονητή.

Σχετικά με την απόφασή του να αναλάβει πόστο στην Εθνική, είπε: "Μετά την ήττα από τη Ρουμανία, δέχτηκα αλλεπάλληλες προσκλήσεις από την ΕΠΟ, τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή, για μένα δεν ήταν εύκολη η απόφαση, αλλά αποφάσισα να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, γιατί όταν σε καλεί η Εθνική, δεν είναι εύκολο να αρνηθείς. Μίλησα με τον προπονητή και τα παιδιά, για να ανέβει η ψυχολογία. Η συνεργασία με τον κ. Ρανιέρι ήταν πάρα πολύ καλή. Έπαιξε ρόλο για να πάρω την απόφαση ύστερα από δυο ραντεβού που έκανα μαζί του. Συνεργαστήκαμε καλά".

Αναφορικά με το γιατί δεν άλλαξε η εικόνα της ομάδας, τόνισε: "Όταν είσαι εντός γηπέδου επηρεάζεις άμεσα τα πράγματα, όταν είσαι εκτός έμμεσα. Στο ποδόσφαιρο δεν πατάς το κουμπί και περνάς από ήττες σε νίκες και το αντίθετο. Παλαιότερα, είχαμε αυτοπεποίθηση, αλλά αυτή η ψυχολογία έχει αλλάξει και δεν είναι εύκολο να επανέλθει. Έγιναν πολλές αλλαγές από το καλοκαίρι και σε άτομα της ομάδας, και του προπονητή, αλλά και των παικτών. Όλα αυτά επηρέασαν. Έγινε μια επιλογή, η ΕΠΟ πήρε τις αποφάσεις της και η Εθνική θα πρέπει να μη στέκεται σε καμία απώλεια, προπονητή ή ποδοσφαιριστή".

Για τη συνεργασία του με τη διοίκηση της ΕΠΟ: "Έγιναν πολλά πράγματα στη συνέχεια. Η ΕΠΟ, όταν έχει επιλέξει έναν τεχνικό διευθυντή, θα πρέπει να τον στηρίζει σε όποια απόφαση παίρνει κι όχι να είναι στο άλλο άκρο. Όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα, τα προβλήματα βγαίνουν στην επιφάνεια. Η διοίκηση είχε πει στην πρόσληψη του κ. Μαρκαριάν πως είναι επιλογή δική μου. Αν δεν πήγαινε καλά, ο Καραγκούνης θα έφταιγε. Δεν τον ήθελε κανένας τον κ. Μαρκαριάν. Λίγες μέρες μετά, έγινε αυτή η αλλαγή συναισθημάτων και ξαφνικά ο κ. Μαρκαριάν αγαπήθηκε.

Εφτασε η ΕΠΟ, ο κ. Γκιρτζίκης και οι όποιοι σύμβουλοι να φτάσουμε 14 Αυγούστου κι ενώ έκανα χρήση της άδειάς μου να μου καταγγελθεί η σύμβαση, να μου τοιχοκολληθεί στο σπίτι λες και ήμουν απατεώνας. Δεν είχε την ευθιξία κάποιος να με πάρει τηλέφωνο και να μου πει κάτι, ενώ υπηρετώ για 25 χρόνια την Εθνική. Οι κύριοι όλοι αυτοί με βρήκαν στην Ομοσπονδία, δεν τους βρήκα εγώ. Δεν μπορώ να ξέρω ποιο είναι το πλάνο τους για τη συνέχεια και γιατί έγιναν όλα αυτά. Δεν μπορούν πάντως να μου σπιλώνουν την επαγγελματική αξιοπρέπεια".

Υπήρχαν πολλές συκοφαντίες, ψέματα και λάσπη, χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος να διακοπεί οποιαδήποτε σύμβαση. Δεν θα φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Ξέρω πως αν πήγαινα δικαστικώς δεν θα είχαν καμία τύχη, αλλά επειδή είμαι 25 χρόνια στην Εθνική, δεν θα πάω δικαστικώς, αν και θα μπορούσα. Δεν θα το συνεχίσω. Περίμενα απλώς να δω πού θα φτάσει η στάση της ομοσπονδίας. Περίμενα να δω αν θα είχε κανένας το φιλότιμο και την ευθιξία να μιλήσει μαζί μου κάποιος από την ΕΠΟ διότι ξέρουν ποιος είμαι".

Για την επιλογή του Μαρκαριάν, σχολίασε: "Θα μπορούσα να επιλέξω κάποιο μεγάλο όνομα, αλλά ως ποδοσφαιριστής και τώρα από αυτό το πόστο, θέλω να βλέπω την ουσία. Με βάση το μπάτζετ, πήγαμε σε μια επιλογή γιατί θέλαμε αμέσως τα αποτελέσματα. Ήθελα κάποιον που ξέρει από Εθνική ομάδα, γιατί και ο κ. Ρανιέρι ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, έχοντας για λίγο καιρό τους παίκτες. Επέλεξα τον κ. Μαρκαριάν γιατί ήξερα πως θα δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ για την Εθνική, όπως κι έγινε. Με τον κ. Μαρκαριάν δεν είχα να χωρίσω κάτι.

Τις τελευταίες εβδομάδες, μου είχε πει πως είχε μια διαφορετική φιλοσοφία με τον κ. Κωστένογλου και θα ήθελε να μη συνεχίσει να δουλεύει μαζί μας. Εγώ δεν θεωρούσα ότι έπρεπε να φύγει κάποιος και να θεωρηθεί πως αυτός έφταιξε. Θεωρούσα πως έπρεπε να τελειώσει το τιμ όπως άρχισε. Έγινε ένα ραντεβού με τον προπονητή που δεν ήμουν εγώ κι από εκεί μπορεί να καταλάβει κάποιος πολλά πράγματα. Μετά ακολούθησε κι άλλο, χωρίς να ήμουν πάλι παρών".

Για το αν μετάνιωσε, απάντησε: "Αυτό που έγινε βαραίνει εμένα γιατί εγώ τον πρότεινα τον κ. Μαρκαριάν. Από τη στιγμή που μου ζητούσε βοήθεια η Εθνική, δεν μπορούσα να αρνηθώ. Μαθαίνεις από τη ζωή. Εγώ έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Εμπειρίες είναι όλα".

Για το μέλλον της Εθνικής, είπε: "Η Εθνική είναι πάνω από όλα και ο κόσμος πρέπει να είναι δίπλα. Είτε υπάρχουν ελπίδες είτε όχι όσοι παίζουν θα πρέπει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Είναι τιμή να παίζεις για την Εθνική. Δεν φτάσαμε τυχαία στην καλύτερη 10αδα του κόσμου. Παίζαμε με τον ίδιο τρόπο το κάθε παιχνίδι. Αυτό που πολλοί θεωρούσαν αποκρουστικό, το 1-0, ήταν πολύ σημαντικό. Πάντα υπήρχαν προβλήματα, αλλά τα αποτελέσματα έκρυβαν κάτω από το χαλάκι ό,τι γινόταν. Τώρα που δεν έρχονται τα αποτελέσματα, βγαίνει ο κάθε πικραμένος και λέει ό,τι θέλει".

Για το δικό του μέλλον, ανέφερε: "Στις 20 του μήνα έχουμε στην Σανγκάη με Ίντερ, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ένα τουρνουά και κάνω μίνι προετοιμασία για να είμαι σε καλή κατάσταση. Είναι πολύ τιμητικό που με καλέσανε".

Για το που θα ήθελε ο ίδιος να προσφέρει, είπε: "Ίσως κάποιοι ταρακουνήθηκαν και πίστευαν ότι θα μπορούσα να γίνω και πρόεδρος της Ομοσπονδίας (γέλιο).Αυτό που είχα επιλέξει είναι να βρίσκομαι κοντά στην ομάδα και κοντά στα παιδιά. Η Εθνική είναι υπεράνω όλων".

Η απάντηση του Σέρχιο Μαρκαριάν

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν, απάντησε με τη σειρά του για το "διαζύγιο" με την ΕΠΟ: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την δουλειά που έκανα και την βοήθεια της Ομοσπονδίας. Δεν θέλω να πω τίποτα, εγώ δεν θέλω να κάνω ζημιά.

Για ηθικό θέμα έφυγα από την ομάδα. Το πρόβλημά μου είναι τέτοιο και πως δεν μπορώ να μείνω. Δεν θέλω να είμαι μέσα σε ένα πρόβλημα που δεν είναι δικό μου πρόβλημα.

Όλοι μου λένε σήμερα πως πολύ καλά έκανα και έφυγα αν και πριν μπορεί να διαφωνούσαν. Μόνο σεβασμό έχω για την Εθνική ομάδα. Είμαι μαζί τους".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ