ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καλύτερη η Ελβετία, 1-0 την Ελλάδα με γκολάρα του Τζεμαϊλί

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική παρουσίασε καλό αγωνιστικό πρόσωπο μόνο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Ελβετία, αλλά ηττήθηκε δίκαια με σκόρ 0-1, χάρη στο πανέμορφο γκολ του Τζεμαϊλί. Αρκετά προβλήματα στην άμυνα η γαλανόλευκη.

Με θετική εικόνα μόνο στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα που δεν το εξαργύρωσε με κάποιο γκολ, αν και είχε κάποιες καλές στιγμές, δεν θα μπορούσε η Εθνική μας να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα που προετοιμάζεται για το Μουντιάλ. Η Ελβετία ήταν καλύτερη και δίκαια επιβλήθηκε 1-0 της γαλανόλευκης στο κρύο και άδειο ΟΑΚΑ χάρη στο πανέμορφο γκολ του Τζεμαϊλί στο 59ο λεπτό του αγώνα.

Η ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε κρατάει την εμφάνιση του πρώτου 45λεπτου, όπου στάθηκε σαν ίση προς ίση απέναντι σε αυτή του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, αλλά στο β' μέρος η εικόνα της δεν ήταν καθόλου καλή. Οι Ελβετοί πέτυχαν ένα τέρμα, είχαν ευκαιρίες για περισσότερα, αλλά κάτι η αστοχία τους και άλλοτε ο Καρνέζης κράτησαν το σκορ στα επίπεδα του ενός γκολ.

Πολλά τα προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι για την Εθνική μας, ενώ και μεσοεπιθετικά δεν έδειξε πάρα πολλά πράγματα και σίγουρα θέλει αρκετή δουλειά από τον Μίχαελ Σκίμπε και τους συνεργάτες του. Υπάρχει χρόνος για να διορθωθούν πράγματα μέχρι το Nations League και τα προκριματικά του Euro 2020. Ντεμπούτο έκανε απόψε για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο Ευθύμης Κουλούρης που πέρασε ως αλλαγή αντί του Μήτρογλου.

Επόμενο φιλικό ματς για την Εθνική μας, είναι αυτό με την Αίγυπτο του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στη Ζυρίχη την ερχόμενη Τρίτη (27/3, 21:00).

Έτσι παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες

Ο Μίχαελ Σκίμπε παρέταξε την Εθνική μας ομάδα με το γνωστό 4-2-3-1. Ο Καρνέζης στο τέρμα, αριστερά στην άμυνα επιλέχθηκε ο Ρέτσος, δεξιά ο Τοροσίδης και οι Παπασταθόπουλος - Μανωλάς ως κεντρικό δίδυμο στα στόπερ. Οι Ζέκα και Σάμαρης στον άξονα, οι Μπακασέτας και Δώνης στα δυο άκρα της επίθεσης, με τον Φορτούνη πίσω από τον Μήτρογλου.

Καλύτερη η Ελβετία, 1-0 την Ελλάδα με γκολάρα του Τζεμαϊλί

Στον αντίποδα, ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς είχε τον Ζόμερ στα γκολπόστ, τον Ροντρίγκεθ αριστερά στην άμυνα και απέναντι τον Λίχτσταϊνερ. Οι Ακάντζι και Σερ ως δίδυμο στόπερ, ο Μπεχράμι ως αμυντικός μέσος στην τριάδα του άξονα, με εσωτερικούς μέσους τον Τζάκα και τον Φρόιλερ. Οι Τζεμαϊλί και Εμπολό κινούνταν στις πτέρυγες, με τον Σεφέροβιτς ως σέντερ φορ.

Καλύτερη η Ελβετία, 1-0 την Ελλάδα με γκολάρα του Τζεμαϊλί

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Ούγκο Μιγκέλ

Βοηθοί: Νέσον Μονίς, Αντόνιο Γκοντίνιο

ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης (63' Μπακάκης), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (79' Σταφυλίδης), Ρέτσος, Ζέκα, Σάμαρης (73' Κουρμπέλης), Μπακασέτας, Δώνης (63' Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης (75' Πέλκας), Μήτρογλου (73' Κουλούρης).

ΕΛΒΕΤΙΑ (Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ (61΄Λανγκ), Ακάντζι, Σερ, Ροντρίγκεθ (80' Φράι), Τζάκα, Φρόιλερ (61' Ζούμπερ), Τζεμαϊλί, Μπεχράμι (61' Φερνάντες), Εμπολό (73' Ομπερλίν), Σεφέροβιτς (61' Γκαβράνοβιτς).

Γκολ: 59' Tζεμαϊλί

Κάρτες: 13' Παπασταθόπουλος

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η ανασκόπηση του αγώνα

Το πρώτο 45λεπτο μπορεί να μην είχε ιδιαίτερο ρυθμό, όμως υπήρξαν φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Αν, δε, οι παίκτες του Μίχαελ Σκίμπε ήταν λίγο πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσαν να έχουν μπει σε θέση οδηγού, προτού απειλήσουν οι Ελβετοί την εστία του Καρνέζη. Αν και οι συνολικές τελικές ήταν μόλις πέντε για τις δυο ομάδες, παρ' όλα αυτά το 0-0 αδικεί την εικόνα του ματς.

Οι διεθνείς μας μπήκαν με διάθεση να πιέσουν ψηλά και να εκμεταλλευτούν λάθη στην άμυνα των Ελβετών. Κάπως έτσι παραλίγο να έρθει το 1-0 από τον δραστήριο Φορτούνη, ο οποίος έκλεψε τη μπάλα από λάθος του Εμπολό, πλάσαρε με το δεξί από πολύ καλή θέση, ο Ζόμερ δεν θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα, όμως ο Τρικαλινός άσος του Ολυμπιακού δεν βρήκε στόχο.

Οκτώ λεπτά μετά, οι Φορτούνης και Μήτρογλου συνεργάστηκαν, με τον Έλληνα φορ να αποφεύγει καταπληκτικά τον Ακάντζι, πρόλαβε και τον Ζόμερ αλλά ήρθε ο Λιχτστάινερ να διώξει σε κόρνερ. Κάπου εκεί, η Ελβετία πήρε μέτρα και στο 27' απείλησε με τον Τζεμαϊλί έπειτα από αλλεπάλληλα λάθη των παικτών μας στο κέντρο, αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή κατέληξε πάνω από το δοκάρι.

Στο 39', ο Δώνης από αριστερά κινήθηκε ταχύτατα, έκοψε για τον Μήτρογλου, αυτός πάτησε στον Μπακασέτα που του επέστρεψε τη μπάλα, αλλά το δεξί σουτ του Έλληνα φορ κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Δυο λεπτά μετά, ο Παπασταθόπουλος έχασε τον Εμπολό, κάνοντας και κακό διώξιμο, αλλά ευτυχώς για την ελληνική εστία, το πλασέ του βρήκε την έξω πλευρά του αριστερού δοκαριού του Καρνέζη. Κάπως έτσι, πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο β' μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν ήταν καλή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Οι Ελβετοί πατούσαν καλύτερα στο χορτάρι και το μετουσίωσαν σε γκολ, το οποίο τους έφτανε για να φύγουν με νίκη από το ΟΑΚΑ. Τα πρώτα λεπτά ήταν περισσότερο παιχνίδι κέντρου, μέχρι να φτάσουμε στη φάση του 59ο λεπτού. Ο Σεφέροβιτς γύρισε από δεξιά στον Τζεμαϊλί, ο οποίος με καταπληκτικό γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Ο Καρνέζης δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα σε αυτή τη φάση.

Από 'κει και πέρα, ξεκίνησαν οι αλλαγές για τις δυο ομάδες, χωρίς πάντως να βελτιωθεί η εικόνα της Εθνικής μας. Τα αμυντικά κενά παρέμεναν, οι Ελβετοί είχαν εικόνα πιο έτοιμης ομάδας στο χορτάρι και φαινόταν ότι ευκολότερα θα έφταναν σε ένα δεύτερο τέρμα, παρά θα ισοφάριζε η Εθνική μας. Ο Ζόμερ είχε ρόλο θεατή στο β' μέρος, δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου. Όσο και αν φρέσκαρε τη μεσοεπιθετική γραμμή ο Σκίμπε, η ομάδα μας αδυνατούσε να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Στο 65', ο Γκαβράνοβιτς σούταρε άουτ υπό πίεση, ενώ τρία λεπτά ο ίδιος παίκτης με το δεξί εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι, αλλά έσωσε με τα πόδια ο Καρνέζης. Στην εξέλιξη της φάσης ο Εμπολό σκόραρε αλλά από εμφανή θέση οφσάιντ και το γκολ φυσικά δεν μέτρησε. Στο 72', η Ελβετία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει ξανά, όταν ο Σερ με το αριστερό αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η μοναδική αξιόλογη φάση για την Ελλάδα στο β' μέρος ήρθε στο 76', με τον Χριστοδουλόπουλο να κάνει το γύρισμα από δεξιά, τον Φορτούνη να σουτάρει από καλή θέση, αλλά να στέλνει τη μπάλα απελπιστικά άουτ. Ήταν η τελευταία του επαφή με τη μπάλα στο ματς, προτού παραχωρήσει τη θέση του στον Πέλκα. Μέχρι το φινάλε του αγώνα, η Εθνική μας προσπάθησε να ισοφαρίσει, το γκολ δεν ήρθε και η Ελβετία επιβλήθηκε με 1-0 στο κρύο ΟΑΚΑ. Επόμενο φιλικό είναι αυτό με την Αίγυπτο των Σαλάχ και Ουάρντα στη Ζυρίχη (27/3, 21:00).

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 12', ο Φορτούνης έκλεψε την μπάλα από τον Εμπολό, βρέθηκε απέναντι από τον Ζόμερ, η δεξιά του γωνία ήταν ακάλυπτη, ο Τρικαλινός προσπάθησε να πλασάρει σωστά, αλλά δεν βρήκε στόχο. Μεγάλη ευκαιρία που θα άλλαζε τα δεδομένα του αγώνα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Πορτογάλος, Ούγκο Μιγκέλ, χαρίστηκε σε κάποιες κάρτες στο πρώτο μέρος. Ίσως αν ήταν επίσημο ματς να ήταν πιο αυστηρός στο πειθαρχικό κομμάτι. Παρ' όλα αυτά, δεν έκανε το μεγάλο λάθος και πέρασε απαρατήρητος. Χωρίς προβλήματα οι δυο βοηθοί του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Τζεμαϊλί ταλαιπώρησε την ελληνική άμυνα. Και αν στο 27' δεν εκμεταλλεύτηκε την ωραία κάθετη πάσα, σουτάροντας πάνω από το δοκάρι του Καρνέζη, στο 59' με υπέροχο βολ πλανέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα της Γουότφορντ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η εικόνα της Εθνικής μας στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά καλή. Πρέσαρε ψηλά σε αρκετές περιπτώσεις, ήταν ορεξάτη, απείλησε τρεις φορές και θα μπορούσε να έχει σκοράρει. Βέβαια, σημασία έχει πάντα η διάρκεια, την οποία δεν είχε η γαλανόλευκη, αλλά στο πρώτο κομμάτι του αγώνα δεν τα πήγε άσχημα. Ο Φορτούνης ήταν ίσως ο καλύτερος σε αυτό το διάστημα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αμυντική συμπεριφορά της Εθνικής μας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Κατ' αρχάς, στο πρώτο μέρος δυο φορές οι Ελβετοί βρέθηκαν σε απόσταση βολής, αλλά δεν ευτύχησαν να σκοράρουν, κάτι όμως που έκανε ο παντελώς αμαρκάριστος Τζεμαϊλί στο 59ο λεπτό του αγώνα. Δεν τα πήγε καλά στο ανασταλτικό κομμάτι η γαλανόλευκη, βρέθηκαν πολλές φορές σε θέση για γκολ οι φιλοξενούμενοι.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ