ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κ. Παπαδόπουλος στο Sport24.gr: "Μου έλειπε πολύ η Εθνική"

Κ. Παπαδόπουλος στο Sport24.gr: "Μου έλειπε πολύ η Εθνική"
INTIME SPORTS

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μίλησε στο Sport24.gr για το ματς με την Ουγγαρία, για το διάστημα που έμεινε εκτός δράσης, για τον Σέρχιο Μαρκαριάν, τον Κλαούντιο Ρανιέρι, αλλά και για το μέλλον του.

Οι τραυματισμοί τον ταλαιπώρησαν όσο λίγους, αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω και με υπομονή και επιμονή έκανε το μεγάλο come back. Πιο έτοιμος και υγιής από ποτέ, είναι έτοιμος να... ρεφάρει το διάστημα που δεν μπορούσε να προσφέρει στην Εθνική, μένοντας στα "πιτς" και να αποτελέσει έναν από τους "στυλοβάτες" της ομάδας.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, έκανε τη μεγάλη επιστροφή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπειτα από μακρά αποχή και είναι στους εκλεκτούς του Σέρχιο Μαρκαριάν για τον "τελικό" με την Ουγγαρία το βράδυ της Κυριακής (29/3) στη Βουδαπέστη. Ένα ματς δίχως αύριο για την ελληνική ομάδα, που θέλει μαχητές στο γήπεδο και αν μη τι άλλο ο νυν άσος της Λεβερκούζεν (δανεικός από την Σάλκε) είναι τέτοια περίπτωση ποδοσφαιριστή.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Sport24.gr, αναφέρθηκε στη μεγάλη μάχη με τους Μαγυάρους, στο πως ήταν να βλέπει από την τηλεόραση τα ματς και να μη μπορεί να βοηθήσει και τόνισε πως η Εθνική ήταν αυτή που του έλειπε πολύ και όχι τόσο ο ίδιος από την ομάδα. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως η "γαλανόλευκη" δεν μπαίνει ποτέ στο γήπεδο για κάτι λιγότερο από τους τρεις βαθμούς, ενώ δεν θα μπορούσε να μην κάνει ειδική αναφορά στον Σέρχιο Μαρκαριάν.

Αναφορικά με το μέλλον του, δεν θέλει να κάνει σχέδια, διότι όπως λέει και ο ίδιος "όταν κάνεις σχέδια, ο Θεός γελάει", ενώ το αφήνει ανοιχτό για επιστροφή στα πάτρια εδάφη αν προέκυπτε κάποια καλή πρόταση από ελληνική ομάδα.

Κ. Παπαδόπουλος στο Sport24.gr: "Μου έλειπε πολύ η Εθνική"
INTIME SPORTS

Η συνέντευξη του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο Sport24.gr:

Βλέποντας απ' έξω την ομάδα στα προηγούμενα παιχνίδια, τι έφταιξε κατά την γνώμη σου και παρουσίασε τέτοια εικόνα, με αποτέλεσμα να είναι τελευταία; Ήταν θέμα του προηγούμενου προπονητή, των παικτών, συνδυασμός και των δυο, τι ακριβώς; Δεν μας είχε συνηθίσει η Εθνική σε τέτοιες εμφανίσεις.

"Δεν είμαι άνθρωπος που υπεκφεύγει, αλλά ειλικρινά μιλώντας, θα σας πω ότι δεν ήμουν παρών στα περισσότερα παιχνίδια της Εθνικής. Δεν έχω σχηματίσει, λοιπόν, ξεκάθαρη άποψη για να είμαι σε θέση να δώσω μιαν απάντηση. Αυτό που είδα, πάντως, ήταν ότι οι συμπαίκτες μου δεν κρύφτηκαν και μετά τον τελευταίο αγώνα ανέλαβαν δημόσια τις ευθύνες που τους αναλογούν. Είναι, πάντως, γεγονός ότι όπως στις νίκες όλοι μαζί κερδίζουν, έτσι και στις ήττες όλοι μαζί χάνουν".

Αν δεν νικήσουμε την Ουγγαρία, ελαχιστοποιούνται οι ελπίδες ακόμα και για την τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ, καθώς μένουμε στο -6 από τους αντιπάλους μας. Στόχος είναι μόνο η νίκη την Κυριακή ή ακόμα και η ισοπαλία δεν είναι τόσο καταδικαστική και μας κρατάει στο κόλπο;

" Όποτε μπαίνουμε στο γήπεδο, σκοπός μας είναι να νικήσουμε. Αυτό είναι το αποτέλεσμα που έχουμε πάντα στο μυαλό μας, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Μπορεί, όπως λέτε εσείς, να μην είναι καταδικαστική η ισοπαλία, αλλά εμείς θέλουμε πάντα να νικάμε".

Πως ένιωθες βλέποντας την Εθνική να αντιμετωπίζει δυσκολίες σε όλα τα προηγούμενα ματς, να μη νικάει και εσύ να μην μπορείς να βοηθήσεις λόγω του τραυματισμού σου;

" Ευνόητο είναι ότι δεν ένιωθα καθόλου καλά. Όχι απλώς επειδή δεν μπορούσα να βοηθήσω. Δεν ένιωθα καλά, όπως και κανένας άλλος διεθνής, που ήρθαν αυτά τα αποτελέσματα. Η Εθνική είναι για όλους μας μια δεύτερη “οικογένειά” και όταν η “οικογένειά” σου έχει προβλήματα, δε νιώθεις καθόλου καλά".

Θεωρείς ότι ο προηγούμενος προπονητής έκανε λάθος που θέλησε να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής; Τι είναι αυτό που μας ταιριάζει περισσότερο ως αγωνιστικό στυλ;

" Δεν θέλω να κάνω τον μετά Χριστόν προφήτη. Και δεν έχει και κανένα νόημα, γιατί δεν θα αλλάξει κάτι στα αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι ότι η Εθνική έχει ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού, εδώ και χρόνια. Με προσοχή, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Και αυτό το στιλ την έφτασε εδώ που την έφτασε".

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν είναι πλέον στον πάγκο της Εθνικής. Ποια είναι η πρώτη εικόνα που έχεις σχηματίσει γι' αυτόν; Όλοι λένε επίσης ότι είναι ένας άνθρωπος μετρ της ψυχολογίας και δουλεύει πολύ στο κομμάτι αυτό. Πες μας τις εντυπώσεις σου...

" Είναι ένας άνθρωπος που μεταδίδει ηρεμία και σιγουριά. Και στις προπονήσεις και στο ξενοδοχείο. Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, ότι μιλά ελληνικά και έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί απευθείας με όλους μας".

Κ. Παπαδόπουλος στο Sport24.gr: "Μου έλειπε πολύ η Εθνική"
INTIME SPORTS

Που δίνει περισσότερο βάρος στις προπονήσεις στο τακτικό κομμάτι; Τι είναι αυτό που θέλει να σας περάσει και δουλεύετε περισσότερο; Έμείς έχουμε μάθει τόσα χρόνια την Εθνική να είναι σφιχτή και συμπαγής πίσω, κοιτάζοντας πρώτα το μηδέν και μετά να κοιτάξει το γκολ. Που δίνει περισσότερο βάρος ο ίδιος;

" Ναι, δίνει βάση στην τακτική, αλλά όχι μόνο στο αμυντικό κομμάτι. Δουλεύουμε και την ανάπτυξη και στο πρέσινγκ. Στις προπονήσεις που έχουμε κάνει, υπάρχει σχέδιο και στόχος. Στο μικρό διάστημα της προετοιμασίας προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όσο χρόνο έχουμε στη διάθεσή μας με ουσιαστικά πράγματα. Αυτό προφανώς έχει να κάνει και με την εμπειρία που έχει ο προπονητής μας από τη θητεία του σε Εθνικές Ομάδες".

Θεωρείς ότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έλειπε από την Εθνική; Ήταν ένας παίκτης που θα μπορούσε να δώσει το κάτι παραπάνω και να μην βρίσκεται η ομάδα σε αυτή την δεινή θέση;

" Η Εθνική έχει παίκτες με εμπειρία, με προσωπικότητα, οι οποίοι έχουν αποδείξει ποιοι είναι. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν είναι πιο σημαντικός από την ομάδα. Σε ό,τι με αφορά, αυτό που έχω να πω είναι ότι η Εθνική έλειπε από εμένα".

Ποια θέση σου ταιριάζει περισσότερο και σου αρέσει; Επειδή παίζεις σε περισσότερες από μια θέση. Ρωτάω επειδή η Εθνική διαθέτει και άλλους αξιόλογους στόπερ όπως ο Μανωλάς και ο Παπασταθόπουλος και ίσως χρειαστεί να παίξεις πιο μπροστά.

" Ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής οφείλει να ανταποκρίνεται σε όποια θέση κι αν παίζει. Δεν θα αποτελέσω εξαίρεση".

Ταλαιπωρήθηκες πολύ από τραυματισμούς και σε πήγαν αρκετά πίσω. Σε έχουν πεισμώσει για το μέλλον; Πώς ήταν να μένεις εκτός για τόσο μεγάλο διάστημα και ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον; Τι θα ήθελες να κάνεις τα επόμενα χρόνια της καριέρας σου, διότι ακόμα είσαι μικρός;

" Ήταν ένα πολύ δύσκολο διάστημα για εμένα. Δούλεψα πολύ για να επανέλθω και εξακολουθώ να δουλεύω. Η περιπέτεια που πέρασα, πάντως ήταν διδακτική για εμένα και όταν ακούω λέξεις όπως “σχέδια”, “μέλλον” αυτό που έχω να πω είναι ότι έχει δίκιο ο λαός μας που λέει πως όταν κάνεις σχέδια, ο Θεός γελάει".

Στην Ελλάδα θα ήθελες να παίξεις ξανά; Είναι κάτι που βρίσκεται στο μυαλό σου αν είχες μια καλή πρόταση από μεγάλη ομάδα ή σκέφτεσαι μόνο το εξωτερικό;

" Ισχύει ό,τι ακριβώς είπα προηγουμένως. Κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον".

Κ. Παπαδόπουλος στο Sport24.gr: "Μου έλειπε πολύ η Εθνική"
INTIME SPORTS

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ