ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ισοπαλία για την Εθνική Παίδων

Ισοπαλία για την Εθνική Παίδων

Ισόπαλη ήρθε η αναμέτρηση των Παίδων ανάμεσα σε Ελλάδα και Ουκρανία στην πρεμιέρα του 5ου προκριματικού ομίλου με την ομάδα του κ. Γεωργόπουλου να είναι ανώτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Ισόπαλη χωρίς τέρματα αναδείχθηκε η Εθνική Παίδων με την Ουκρανία, στην πρεμιέρα του 5ου προκριματικού ομίλου του EURO 2015 που διεξάγεται στη Λετονία.

Το αποτέλεσμα αδικεί κατάφορα την ελληνική ομάδα, καθώς ήταν ανώτερη των αντιπάλων σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, χάνοντας πλήθος ευκαιριών (7',70΄ Πίσπας, 31΄Παυλίδης, 35΄, 74΄ Λημνιός, 49΄ Βάρκας) για να πάρει τη νίκη, με σπουδαιότερη το δοκάρι του Παυλίδη στο 22΄.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ανάρ Σαλμάνοφ (Αζερμπαϊτζάν), παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Καλιούζνι, Ματβιεϊένκο, Μούχα, Βάρκα, Νάτσο.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ:Σέβτσουκ, Μπόνταρ, Σκίντερ, Ματβιεϊένκο, Τσεμπέρκο, Καλιούζνι, Αλιμπέκοφ, Μικίτιν (41΄ Ζαβίνσκι), Σίμτσο, Λισόβι (69΄ Μοτσούλιακ), Μούχα (59΄ Αντόνιουκ)

ΕΛΛΑΔΑ:Γαβαλάς, Μπέτσας, Γιαννούτσος (51΄ Κατράνης), Ευαγγέλου, Νικολάου, Νάτσος, Μούργος (41΄ Λάμπρου), Παυλίδης, Λημνιός, Βάρκας (73΄ Οικονομόπουλος), Πίσπας.

Γεωργόπουλος: "Σταθήκαμε άτυχοι"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Γεωργόπουλος δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης:

"Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Παλέψανε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ήταν καλύτεροι των αντιπάλων, όμως η ατυχία στη φάση του δοκαριού και οι κακές τελικές επιλογές μάς στέρησαν μια πολύτιμη νίκη.

Ακολουθούν δύο ακόμη σημαντικά ματς κόντρα σε αξιόλογες ομάδες. Πιστεύω όλα θα εξαρτηθούν από την απόδοσή μας. Αν βελτιώσουμε κάποιες λεπτομέρειες στο παιχνίδι μας, η πρόκριση θα έρθει»

Στον δεύτερό της αγώνα για τον 5ο όμιλο, η Ελλάδα αντιμετωπίζει στις 27/9 (14:00, Γιέλγκαβα) τη Σουηδία.

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Υπενθυμίζεται ότι από την τρέχουσα διοργάνωση ισχύουν κάποιες σημαντικές αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής, καθώς η UEFA αποφάσισε οι τελικές φάσεις του EURO U-17 να πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή 16 (αντί 8) ομάδων. Η αλλαγή που αφορά στην παρούσα φάση είναι ότι το εισιτήριο πρόκρισης στην elite round παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογία και οι πέντε καλύτερες τρίτες από τους 13 ομίλους.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ
Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσότερων ομάδων στον όμιλο, θα ισχύσουν κατά σειρά τα εξής κριτήρια:

-Περισσότεροι βαθμοί στους αγώνες μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων
-Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων
-Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων
-Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου
-Καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς του ομίλου
-Λιγότεροι πόντοι από παρατηρήσεις και αποβολές ποδοσφαιριστών (κόκκινη κάρτα και αποβολή με δύο κίτρινες=3 βαθμοί, κίτρινη κάρτα=1 βαθμός)
-Κλήρωση

Τα κριτήρια ανάδειξης για πέντε καλύτερες τρίτες ομάδες από τους 13 ομίλους είναι κατά σειρά τα εξής:

-Περισσότεροι βαθμοί
-Καλύτερη διαφορά τερμάτων
-Καλύτερη επίθεση
-Λιγότεροι πόντοι από παρατηρήσεις και αποβολές ποδοσφαιριστών (κόκκινη κάρτα και αποβολή με δύο κίτρινες=3 βαθμοί, κίτρινη κάρτα=1 βαθμός)
-Κλήρωση

*Για την ανάδειξη των πέντε καλύτερων τρίτων ομάδων εξαιρούνται τα αποτελέσματα με την τελευταία στη βαθμολογία των ομίλων.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ