ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ιρλανδία-Ελλάδα 0-1

Ιρλανδία-Ελλάδα 0-1
INTIME SPORTS

Με το παρθενικό γκολ του Χολέμπας η σοβαρή Εθνική μας ομάδα πέρασε από το Δουβλίνο επικρατώντας της Ιρλανδίας με 1-0. Θετικό το ντεμπούτο των Ταχτσίδη και Σταφυλίδη με την "γαλανόλευκη"

Θετικό ήταν το φιλικό τεστ της Εθνικής μας ομάδας στο Δουβλίνο κόντρα στην Ιρλανδία. Η "γαλανόλευκη" με το παρθενικό γκολ του Χοσέ Χολέμπας νίκησε με 1-0 δείχνοντας για 25 τουλάχιστον λεπτά στο πρώτο ημίχρονο ένα καλό πρόσωπο με καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Από το συγκεκριμένο φιλικό ματς θετικά συμπεράσματα έβγαλε ο Φερνάντο Σάντος και από δύο παίκτες που κάλεσε για πρώτη φορά. Αυτοί είναι οι Σταφυλίδης και Ταχτσίδης που έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο με τον δεύτερο κυρίως να δεσπόζει στον χώρο του κέντρου.

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική μας ομάδα δεν ξεκίνησε καλά, αλλά μετά το πρώτο εικοσάλεπτο ανέβασε την απόδοσή της, είχε την κυκλοφορία της μπάλας, τις φάσεις και το γκολ με τον Χολέμπας, ο οποίος αγωνίστηκε σε μια θέση που του πηγαίνει καλύτερα αυτή του αριστερού χαφ. Από την άλλη οι Ιρλανδοί επιδόθηκαν σε σκληρό παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ρυθμός του αγώνα έπεσε κυρίως από τις πολλές αλλαγές που έκαναν και οι δύο προπονητές. Η Εθνική μας δεν απείλησε τους γηπεδούχους και αν εξαιρέσουμε τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου που μπήκαν δυνατά οι Ιρλανδοί δεν απειλήθηκε στην συνέχεια και ο Καρνέζης.

Η Εθνική μας έτσι πήρε μια ακόμη νίκη που μετράει στην Παγκόσμια βαθμολογία. Επόμενο φιλικό για την "γαλανόλευκη" τον Φεβρουάριο με την Ελβετία στην Ελλάδα.

Την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος απένειμε στους Ιρλανδούς το "βραβείο καλύτερης συμπεριφοράς" στο EURO 2012 σε Πολωνία και Ουκρανία.

Με τη σειρά τους οι Ιρλανδοί το αφιέρωσαν στον αδικοχαμένο Τζέιμς Νόλαν, φίλαθλο που έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα στην πόλη Μπίντκοζ.

Στις εξέδρες του γηπέδου βρέθηκαν και 100 περίπου Έλληνες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ζουν στο Λονδίνο.

Γήπεδο: "Aviva Stadium"

Διαιτητής/Βοηθοί: Σμουέλεβιτς (Ισραήλ)/ Νταβίντι (Ισραήλ), Γεχοσούα (Ισραήλ)

Ιρλανδία (Τραπατόνι): Φoρντ, Κόλεμαν, Ο' Σέι, Κλαρκ, Γουόρντ, Μπρέιντι (46' Χούλαχαν), ΜακΚάρθι (70' Μέιλερ), Γουΐλαν (33' λ.τρ. Άντριους), ΜακΚλιν, Κοξ (61' Κιοχ), Λονγκ (46' Ντόιλ).

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (61' Μανιάτης), Σταφυλίδης (82' Σπυρόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Ταχτσίδης, Νίνης (61' Βύντρα), Χολέμπας (46' Φορτούνης), Σαμαράς (46' Σαλπιγγίδης), Μήτρογλου (46' Αθανασιάδης).

Κίτρινες κάρτες: Λονγκ (37', Ιρλανδία), Κλαρκ (42', Ιρλανδία)-Φορτούνης (85', Ελλάδα)

Σκόρερ: Χολέμπας (29', Ελλάδα)

Τα πλάνα του Σάντος

Ο Φερνάντο Σάντος στο 4-4-2 με το οποίο παρέταξε την Εθνική μας ομάδα είχε δύο νέα πρόσωπα τον Σταφυλίδη και τον Ταχτσίδη, με τον Χολέμπας σε ένα θέση αυτή του αριστερού χαφ και αρχηγό για πρώτη φορά τον Γιώργο Σαμαρά.

Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης. Στην άμυνα αριστερά ο Σταφυλίδης, δεξιά οι Τοροσίδης και κεντρικό δίδυμο τους Παπασταθόπουλο-Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Στην μεσαία γραμμή τα αμυντικά χαφ ήταν οι Τζιόλης-Ταχτσίδης με τον Χολέμπας αριστερά, τον Νίνη δεξιά και επιθετικό δίδυμο τους Σαμαρά-Μήτρογλου.

Κακό το ξεκίνημα, άλλαξε μετά το εικοσάλεπτο

Το ξεκίνημα της Εθνικής μας δεν ήταν καλό με του Ιρλανδούς να πιέζουν και να έχουν τις πρώτες ευκαιρίες στην αναμέτρηση.

Στο 7', ο ΜακΚλιν ελίχθηκε έξω από την ελληνική περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον Καρνέζη και πέρασε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα (10'), ο Κόλεμαν από δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Κοξ που έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά από το ύψος της ελληνικής μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στην συνέχεια και μετά την συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου η εικόνα της Εθνικής μας διορθώθηκε και άλλαξε προς το καλύτερο. Η Ελλάδα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με καλή κυκλοφορία της μπάλας δημιούργησε φάσεις.

Στο 23', ο Νίνης με ατομική ενέργεια από το χώρο του κέντρου απέφυγε τρεις παίκτες των γηπεδούχων, έφτασε λίγο έξω από την περιοχή έκανε το δυνατό σουτ με τον Φορντ να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να διώχνει.

Ένα λεπτό αργότερα (24'), ο Τοροσίδης έκανε την σέντρα για τον Μήτρογλου, αλλά πριν ο διεθνής φορ απειλήσει τον Φορντ, ο Ο'Σέι με υπερένταση απομάκρυνε τη μπάλα.

Στο 29' η υπέροχη της Εθνικής μας καρποφόρησε. Οι διεθνείς άλλαξαν ωραία τη μπάλα έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, με τον Χολέμπας να βρίσκει τον Σαμαρά, αυτός τον Μήτρογλου, ο τελευταίος ξανά τον Σαμαρά αυτός εκ νέου την έδωσε στον Χολέμπας και αυτός με δυνατό δεξί σουτ νίκησε τον Φορντ για να κάνει το 0-1.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Χοσέ Χολέμπας με την "γαλανόλευκη" φανέλα μετά από δέκα συμμετοχές.

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν στις καθυστερήσεις για την Ιρλανδία, όταν ο Μπρέιντι έκανε το δυνατό σουτ με τον Καρνέζη να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 90' ο Σαλπιγγίδης από δεξιά γύρισε ωραία την μπάλα στην περιοχή των γηπεδούχων, αλλά ο Αθανασιάδης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε τίποτα με την Ελλάδα να παίρνει τη νίκη με 1-0 και να κερδίζει βαθμούς που μετράνε στην Παγκόσμια κατάταξη αλλά και παίκτες όπως ο Σταφυλίδης, ο Ταχτσίδης και ο Χολέμπας ως αριστερός χαφ.

Ξανά δυνατά οι Ιρλανδοί

Οι Ιρλανδοί ήταν αυτοί που μπήκαν και πάλι δυνατά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 47' ο ΜακΚάρθι έκανε το δυνατό σουτ, ο Καρνέζης απόκρουσε ο Παπασταθόπουλος πρόλαβε τον Ντίολ πριν γίνει επικίνδυνος, αλλά η μπάλα έφτασε στον Κοξ, ο οποίος έκανε το σουτ με τον Καρνέζη διώχνει σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα (49'), ο Κοξ βγήκε απέναντι στον Καρνέζη, αλλά την ώρα που επιχείρησε να σουτάρει ο Παπαδόπουλος έδιωξε τη μπάλα.

Στο 53', ο Ταχτσίδης εκτέλεσε απευθείας φάουλ με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φορντ. Λίγο αργότερα στο 68' και μετά από εκτέλεση φάουλ του ΜακΚλιν, η μπάλα έφτασε στον Μακ Κάρθι, που ήταν αμαρκάριστος αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ.

Η Εθνική μας με τις αλλαγές που έκανε ο Φερνάντο Σάντος έχασε τον ρυθμό της, αλλά δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους Ιρλανδούς και κράτησε με σχετική ευκολία τους γηπεδούχους μακριά από το γκολ.

MVP της αναμέτρησης

Ο Χοσέ Χολέμπας και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν από την Εθνική. Ο πρώτος σημείωσε το πρώτο του γκολ με την "γαλανόλευκη" και έδειξε πως μπορεί να προσφέρει περισσότερα ως αριστερός χαφ. Από την άλλη ο Ταχτσίδης ήταν πολύ καλός στην πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική ομάδα και απέδειξε πως δίκαια είναι βασικός στην Ρόμα, αλλά και πως μπορεί να είναι πλέον μόνιμο στέλεχος της "γαλανόλευκης".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ