ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ήττα στις λεπτομέρειες για την Ελλάδα, 2-1 από το Βέλγιο

ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÅËËÁÄÁ - ÂÅËÃÉÏ  / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÅËËÁÄÁ - ÂÅËÃÉÏ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Ελλάδας πάλεψε για 70 λεπτά, είχε δοκάρι, αλλά γνώρισε την ήττα από αυτή του Βελγίου (2-1) στο "Γ. Καραϊσκάκης" και πλέον δεν ορίζει τη μοίρα της για τη δεύτερη θέση. Ο Ζέκα το ελληνικό γκολ. (VIDEOS)

Έχασε ευκαιρίες, είχε δοκάρι στο εκπληκτικό σουτ του Κώστα Σταφυλίδη που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουρτουά, βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει το δεύτερο γκολ και γνώρισε την πρώτη ήττα στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 για την ευρωπαϊκή γεωγραφική ζώνη.

Η Ελλάδα έχασε από το Βέλγιο (2-1) στο "Γ. Καραϊσκάκης", η Βοσνία νίκησε το Γιβραλτάρ (4-0) κι έτσι πλέον η Εθνική δεν ορίζει τη μοίρα της στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές (εκτός με την Κύπρο κι εντός με το Γιβραλτάρ). Πλέον, περιμένει από τους "κόκκινους διαβόλους" να πάρουν αποτέλεσμα μέσα στην Βοσνία, σε κεκλεισμένων των θυρών ματς στις 7 Οκτωβρίου.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Με 4-4-1-1 παρέταξε την Εθνική μας ομάδα ο Μίχαελ Σκίμπε, διαφοροποιώντας τον σχηματισμό σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Καρνέζης υπερασπίστηκε τα ελληνικά γκολπόστ, στα δυο άκρα της άμυνας ήταν οι Τζαβέλλας (αριστερά) και Μανιάτης (δεξια), ενώ δίδυμο στόπερ ήταν οι Παπασταθόπουλος και Μανωλάς ( αισθάνθηκε σφίξιμο στην προθέρμανση, αλλά ξεκίνησε). Οι Ζέκα και Σάμαρης αποτέλεσαν τους δυο αμυντικούς μέσους, με τον Ζέκα να παίζει δεξιά και να βοηθάει τον Μανιάτη, τον Σταφυλίδη αριστερά και τον Φορτούνη δεκάρι πίσω από τον Δώνη, ο οποίος έπαιξε μπροστά ως "ψευτοεννιάρι".

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ  / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM     (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΕΝΑΡΞΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΕΝΑΡΞΗ ICON

Στον αντίποδα, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν άλλαξε το αγαπημένο του 3-4-3, έχοντας απόντες τον Κομπανί και τον Βίτσελ, ενώ άφησε εκτός αρχικού σχήματος τον Αζάρ, ο οποίος δεν ήταν 100% έτοιμος. Ο Κουρτουά ήταν στο τέρμα, οιΑλντερβάιρελντ, Βερμάλεν και Βερτόνχεν στην άμυνα, οι Ντεμπελέ και Φελαϊνί στον άξονα, ο Μενιέ δεξιά, ο Καράσκο αριστερά, ο Ντε Μπράινε σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, ο Μέρτενς απέναντι και ο Λουκακού στην κορυφή της επίθεσης.

Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ

Βοηθοί: Πάβελ Σοκολνίτσκι, Τόμας Λίστκιεβιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης (85' Μπακασέτας), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Ζέκα, Σταφυλίδης (68' Λυκογιάννης), Σάμαρης, Φορτούνης (89' Βέλλιος), Δώνης.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Φελαϊνί (89' Ντεντόνκερ), Ντεμπελέ (74' Εντέν Αζάρ), Μενιέ, Καράσκο (79' Σαντλί), Μέρτενς, Ντε Μπράινε, Λουκακού.

Γκολ: 73' Ζέκα / 70' Βερτόνχεν, 75' Λουκακού

Κάρτες: 49' Μενιέ, 50' Ντεμπελέ, 55' Σάμαρης, 76' Καράσκο, 90+2' Ντε Μπράινε

Θυμηθείτε ΕΔΩ το Live του αγώνα

Οι διεθνείς μας μπήκαν με ξεκάθαρο στόχο να κλείσουν καλά τους χώρους στους Βέλγους και να μην τους επιτρέψουν να κάνουν το παιχνίδι τους. Και η αλήθεια είναι πως στο πρώτο 45λεπτο ο Ορέστης Καρνέζης πέρασε μάλλον ένα... ήσυχο βράδυ, αφού κινδύνεψε ελάχιστα. Οι αλληλοκαλύψεις ήταν σεμιναριακές, οι παίκτες μας έβγαιναν πρώτοι στη μπάλα, άπαντες ακολουθούσαν ευλαβικά το πλάνο του Σκίμπε και το 0-0 περισσότερο... αδικούσε την γαλανόλευκη.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Εθνική μας ήρθε στο 12', με τον Δώνη να κλέβει την μπάλα στη μεσαία γραμμή, να κάνει μια φοβερή κούρσα, να μπαίνει στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε με το δεξί από πλάγια θέση βρήκε σε ετοιμότητα τον Κουρτουά. Ο Βέλγος γκολκίπερ είχε αρκετή δουλειά στο πρώτο μέρος, όπου μπορεί οι διεθνείς μας να έπαιζαν με αντεπιθέσεις, αλλά ήταν επικίνδυνοι στην κόντρα.

Στο 17', ο Σταφυλίδης έπιασε έναν κεραυνό με το αριστερό έξω από την περιοχή, η μπάλα πήγαινε "συστημένη" στην αριστερή γωνία, αλλά τα ακροδάχτυλα του Κουρτουά και το δοκάρι απέτρεψαν ένα υπέροχο γκολ. Η γαλανόλευκη βρέθηκε μια ανάσα από το 1-0, ενώ στο δίλεπτο 20'-21' οι Έλληνες παίκτες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ορμή της κερκίδας, αλλά δεν ευτύχησαν να σκοράρουν, ούτε στο γύρισμα του Μανιάτη, όπου έδιωξε άτσαλα σε κόρνερ ο Βερτόνχεν, ούτε στην παράλληλη πάσα του Φορτούνη από τα αριστερά που πρόλαβε να απομακρύνει ο Φελαϊνί.

Το Βέλγιο είχε μια φλύαρη κατοχή μπάλας και ό,τι τελική προσπάθεια είχε, ήταν από μακρινή απόσταση και δεν μπορούσε να απειλήσει τον Καρνέζη. Οι παίκτες του Μίχαελ Σκίμπε είχαν μπλοκάρει τα επιθετικά όπλα των Βέλγων, ο Λουκακού έμοιαζε ξεκομμένος στην επίθεση και οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στα ελληνικά καρέ. Στο 40', είχαμε βαθιά μπαλιά του Σταφυλίδη για τον Φορτούνη, ο Βερτόνχεν με το κεφάλι κι εν συνεχεία ο Κουρτουά με τα ακροδάχτυλα, στέρησαν από τον μέσο του Ολυμπιακού τη δυνατότητα να πλασάρει.

Στο 48ο λεπτό, ο Σταφυλίδης απομάκρυνε την βαθιά μπαλιά του Μενιέ. Ύστερα από δύο λεπτά (50'), ο Μανιάτης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Φορτούνης δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 58' και τη σέντρα του Καράσκο από τα αριστερά, ο Μενιέ δεν πρόλαβε να παρεμβληθεί της πορείας της μπάλας.

Στο 70ό λεπτό, το Βέλγιο άνοιξε το σκορ ύστερα από εξαιρετικό σουτ του Βερτόνχεν. Αλλά, ο αλλά ο Ζέκα ισοφάρισε για την Ελλάδα τρία λεπτά αργότερα (73') καθώς εκτέλεσε άψογα με το αριστερό από την περιοχή ύστερα από σέντρα του Τζαβέλλα.

Οι Βέλγοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 75ο λεπτό με τον Μενιέ να βγάζει σέντρα από δεξιά, τον Λουκακού να νικάει τον Παπασταθόπουλο στον αέρα και να στέλνει την μπάλα με το κεφάλι στη γωνία του Καρνέζη. Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα, οι διεθνείς μας προσπάθησαν για το ακατόρθωτο, δηλαδή για την ανατροπή, την ώρα που το Βέλγιο έψαξε για ένα τρίτο τέρμα που θα έδινε οριστικά "τίτλους τέλους" στο ματς.

Πλέον, η γαλανόλευκη κοιτάζει τους "τελικούς" με Κύπρο και Γιβραλτάρ στις 7 και στις 10 Οκτωβρίου, περιμένοντας ένα... δώρο από το Βέλγιο μέσα στη Βοσνία, προκειμένου να περάσει εκ νέου δεύτερη, αν η ίδια κάνει το χρέος της στα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος των προκριματικών.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ του Λουκακού στο 75'. Δυο λεπτά μετά το γκολ της ισοφάρισης της Εθνικής μας, το Βέλγιο σκόραρε ξανά και άλλαξε εκ νέου το μομέντουμ του αγώνα. Δεν είχαν προλάβει οι διεθνείς μας να χαρούν το 1-1 και έμειναν ξανά πίσω στο σκορ στη μοναδική φορ που ο φορ της Γιουνάιτεντ έμεινε ακάλυπτος.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Τάσος Δώνης ήταν αυτός που ανέλαβε τις περισσότερες πρωτοβουλίες για την Εθνική Ελλάδας. Αναστάτωσε τη βελγική άμυνα, η οποία αποτελείται από ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία και παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο και τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Ο Ρομελού Λουκακού ήταν, ωστόσο, αυτός που έκρινε την αναμέτρηση.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Χαρίστηκε στο πρώτο μέρος στους Μενιέ και Ντεμπελέ σε φάσεις που ήταν ξεκάθαρες κίτρινες κάρτες. Ήταν κοντά στις φάσεις μεν, αλλά στον πειθαρχικό έλεγχο υπήρξαν λάθος αποφάσεις, κυρίως στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο είχε πιο σωστές αποφάσεις. Πάντως, δεν επηρέασαν τα σφυρίγματά του την εξέλιξη του αγώνα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ  / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM     (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ICON

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η Εθνική ήταν σε γενικές γραμμές πολύ καλή απέναντι στο Βέλγιο. Στο πρώτο μέρος κυριάρχησε και στο δεύτερο δεν υστέρησε, πληρώνοντας απλά κάποιες αδράνειες και το ταλέντο των Βέλγων που δεν συγχωρούν κανένα λάθος. Αν είχαμε τέτοια εικόνα με την Εσθονία, θα είχε έρθει το τρίποντο. Οι διεθνείς μας κοίταξαν στα μάτια μια από τις υπερδυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ  / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM     (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ICON

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αντίδραση μετά το 1-1 και το γκολ που δεχτήκαμε. Θα έπρεπε να τρώνε την μπάλα οι παίκτες μας, αλλά έμεινε ο Λουκακού αμαρκάριστος και σκόραρε με κεφαλιά από κοντά. Κακή αμυντική αντίδραση υπήρχε και στο γκολ του Βερτόνχεν, ο οποίος σούταρε ανενόχλητος έξω από την περιοχή.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ