ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η σπαζοκεφαλιά του Σκίμπε για την 11άδα

Η σπαζοκεφαλιά του Σκίμπε για την 11άδα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Φορτούνης είναι off, ο Τζαβέλλας είναι off, επομένως περιορίζονται οι λύσεις του Μίχαελ Σκίμπε που θα πρέπει να ανακατέψει την τράπουλα ενόψει Εσθονίας. Το Sport24.gr μπαίνει στο μυαλό του Γερμανού προπονητή.

Η νίκη με την Κύπρο ήρθε με το "καθαρό" 2-0, η Εθνική έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες (μαζί με τα φιλικά) και δείχνει σιγά σιγά να αποκτά και πάλι μια κανονικότητα, όμως τα προβλήματα δεν λένε να την εγκαταλείψουν και βρίσκονται μονίμως στο δρόμο της.

Από το πουθενά, λοιπόν, προέκυψε θέμα με τον καλύτερο παίκτη της γαλανόλευκη στον προχθεσινό αγώνα, τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος θα απουσιάσει από τη μάχη του Ταλίν αύριο (10/10, 21:45), ενώ θα λείψει και ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο οποίος τραυματίστηκε στα τελευταία λεπτά στο δεξί του γόνατο και μπαίνει στα... πιτς για ένα μήνα.

Μείον δυο στο "οπλοστάσιο" του Μίχαελ Σκίμπε, προσθέστε και τον Δημήτρη Διαμαντάκο, γίνονται τρεις οι απόντες σε σχέση με τις αρχικές κλήσεις του ομοσπονδιακού μας εκλέκτορα, ο οποίος καλείται να βρει τις λύσεις εκ των έσω και να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο απέναντι στην Εσθονία, το οποίο θα καταφέρει να φτάσει στους υπερπολύτιμους τρεις βαθμούς.

Για να μη γελιόμαστε, αν η Εθνική μας θέλει να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης, παιχνίδια όπως το αυριανό πρέπει να τα πάρει, αλλιώς "αντίο ζωή". Είναι αντίπαλος στα μέτρα της, είναι καλύτερη, διαθέτει ποιοτικότερο και πιο έμπειρο ρόστερ, μπαίνει ως φαβορί στο ματς και οφείλει να ανταποκριθεί στα πολλά "πρέπει" αυτού του αγώνα. Η πίεση είναι μεγάλη, αυτό πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Αναφορικά με τα πλάνα του προπονητή, ως προς την διάταξη δεν αναμένεται να υπάρξει διαφοροποίηση από τον προπονητή και θα επιμείνει στο 4-2-3-1, με το οποίο έχει παρατάξει την ομάδα στα τελευταία παιχνίδια και το οποίο δείχνει να αποδίδει. Όχι ότι η Εθνική βγάζει μάτια, κάθε άλλο, θέλει πολλή δουλειά ακόμα, όμως τουλάχιστον καταφέρνει να φτάνει στο ζητούμενο. Σε πρώτη φάση αρκεί.

Με Σταφυλίδη και Χολέμπας στα αριστερά

Ο Καρνέζης θα είναι στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα ο Τοροσίδης και δίδυμο στόπερ οι Παπασταθόπουλος - Μανωλάς, τους οποίους εκθείασε για τα καλά ο Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Κύπρο. Από 'κει και πέρα, στα αριστερά υπάρχουν δυο επιλογές, αυτές των Σταφυλίδη και Χολέμπας, καθώς αμφότεροι αγωνίζονται σε αυτή την θέση. Δεν θα μας εξέπληττε καθόλου να ξεκινούσε πίσω ο άσος της Άουγκσμπουργκ και μπροστά του εκείνος της Γουότφορντ. Όπως την περίοδο επί Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, όταν στα παιχνίδια του Champions League ο Χολέμπας είχε στην πλάτη του τον Μαρκάνο.

Είναι μια σκέψη αυτή που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, αφού ο Γερμανός είναι επιθετικογενής ποδοσφαιριστής, έχει καλή σέντρα, είναι ταχύς και σε κάθε περίπτωση μπορεί να ανταποκριθεί στην θέση. Αν δεν χρηισμοποιήσει αυτό το δίδυμο στα αριστερά, ο Χολέμπας θα μείνει στην άμυνα, ο Σταφυλίδης στον πάγκο και θα πάει σε άλλη λύση για τα άκρα της επίθεσης ο Σκίμπε.

Η ενεργοποίηση του Κυριάκου, ο ρόλος του Ταχτσίδη

Από 'κει και πέρα, δύσκολα θα ξαναδούμε τον Κώστα Σταφυλίδη στον άξονα όπως στον αγώνα με την Κύπρο. Υπήρχε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, η ομάδα προτιμούσε να αναπτυχθεί κυρίως με μακρινές (άρα διεκδικήσιμες) μπαλιές, ενώ δεν είναι και ο Νο1 κόφτης στον κόσμο. Η ενεργοποίηση του Κυριάκου Παπαδόπουλου σε αυτό το ματς είναι πιθανή, θυμίζοντας την εξαιρετική του εμφάνιση σε ρόλο αμυντικού μέσου στον αγώνα της Εθνικής μας με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη για τα προκριματικά του Euro. Ήταν ίσως η καλύτερη εμφάνιση της γαλανόλευκης στην προηγούμενη προκριματική φάση.

Δίπλα στον άσο της Λειψίας μπορεί να δούμε πάλι τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος μπορεί να μην υπολογίζεται από τον Ολυμπιακό, αλλά τον εκτιμά πολύ ο Σκίμπε. Θέση βασικού διεκδικεί και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ο οποίος έχει παιχνίδια στα πόδια του με την Κάλιαρι και κλήθηκε αντί του τραυματία Σάμαρη. Βαρύ κορμί βέβαια, αλλά ξέρει μπάλα ο Ταχτσίδης, έχει καλή μπαλιά και το καλό είναι ότι έχει αγωνιστικό ρυθμό και βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Ο Μάνταλος σε ρόλο αντί-Φορτούνη

Ως αντί-Φορτούνης λογικά θα χρησιμοποιηθεί ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος ήταν καλός στον αγώνα με την Κύπρο και μάλιστα πέτυχε και το δεύτερο γκολ της Εθνικής μας. Είναι μια θέση που του ταιριάζει, αυτή πίσω από τον επιθετικό και σε κάθε περίπτωση έχει πολλές παραπάνω πιθανότητες από τον Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος δεν είχε καλή παρουσία προχθές και κινήθηκε σε "ρηχά νερά". Η λογική λέει μάλιστα ότι ο "Μπάκα" δύσκολα θα πάρει φανέλα βασικού στο Ταλίν και ο Σκίμπε θα δώσει ευκαιρία σε έναν εκ των Γιαννιώτα και Καρέλη για μια θέση στο αρχικό σχήμα. Αμφότεροι είναι έτοιμοι και σε φόρμα. Για την κορυφή της επίθεσης, δεν υπάρχει κανένα δίλημμα, με τον Μήτρογλου να ξεκινά πάλι βασικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Mάνταλος: "Αν φοβάσαι, δεν παίζεις"
Υποτροπή στο διάστρεμμα και τράβηγμα στον μηρό ο Φορτούνης
Ποιες αλλαγές φέρνει ο τραυματισμός του Τζαβέλλα
Ένα μήνα εκτός ο Τζαβέλλας
Εσείς την μπάλα, εμείς τη νίκη
Βροντάκηδες και Φορτουνάκηδες
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ