ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η μουντιαλική Σαουδική Αραβία, 2-0 την πειραματική Εθνική

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική ομάδα που έπαιζε με παίκτες μόνο από το ελληνικό πρωτάθλημα συν τον Τζιόλη, έχασε 2-0 από τη μουντιαλική Σαουδική Αραβία. Κακώς αποβλήθηκε στο 43' ο Γιαννούλης.

Παίζοντας με παίκτη λιγότερο για παραπάνω από ένα ημίχρονο, αφού αποβλήθηκε κακώς ο Γιαννούλης με απευθείας κόκκινη κάρτα (43') για καθαρό τάκλιν του στο όριο της περιοχής, η πειραματική Εθνική ομάδα ηττήθηκε φυσιολογικά με 2-0 από τη Σαουδική Αραβία στο "Estadio La Cartuja" της Σεβίλλης.

Ο Μίχαελ Σκίμπε χρησιμοποίησε παίκτες μόνο από το ελληνικό πρωτάθλημα συν τον Αλέξανδρο Τζιόλη, την στιγμή που η ομάδα του Χουάν Αντόνιο Πίτσι προετοιμάζεται για το Μουντιάλ, όπου μάλιστα στην πρεμιέρα θα αναμετρηθεί με την οικοδέσποινα, Ρωσία.

Ο Αλ Νταουσάρι με κεφαλιά στο 19' άνοιξε το σκορ για τη Σαουδική Αραβία, ενώ ο Κάνου το 80' με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Η "γαλανόλευκη" είχε δυο δοκάρια με τους Μπακασέτα (33') και Κουλούρη (79'). Πλέον, ετοιμάζεται να παίξει ένα ακόμη φιλικό με το επίσης μουντιαλικό Ιράν στις 2 Ιουνίου.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Έτσι παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες

Ο Μίχαελ Σκίμπε παρέταξε την Εθνική ομάδα με διάταξη 4-2-3-1. Ο Μπάρκας στο τέρμα, δεξιά ο Μπακάκης, αριστερά ο Γιαννούλης και στο κέντρο της άμυνας οι Ρισβάνης και Νικολάου. Οι Τζιόλης και Ταχτσίδης στον άξονα, οι Λημνιός και Μπακασέτας στα δυο άκρα και ο Πέλκας πίσω από τον Μανιά.

Στον αντίποδα, ο Αργεντινός, Χουάν Αντόνιο Πίτσι, παρέταξε στο φιλικό τούς Αλ Μοσαϊλέμ, Αλ-Μπρέικ, Ομ. Χαουσλαουί, Χαουσλαουί, Σαχράνι, Αλ Φαράζ, Οταΐφ, Αλ Τζασίμ, Αλ Σέχρι, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σαλαουί.

Γήπεδο: "Estadio La Cartuja"

Διαιτητής: Carlos De Cerro Grande

Βοηθοί: Juan Carlos Yuste Jimenez, Roberto Alonso Fernandez

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Πίτσι): Αλ Μοσαϊλέμ, Αλ-Μπρέικ (Μοουαλάντ), Ομ. Χαουσλαουί (62' Αλ Μπουλαϊχί), Χαουσλαουί, Σαχράνι, Αλ Φαράζ, Οταΐφ (82' Καϊμπρί), Αλ Τζασίμ (62' Κάνου), Αλ Σέχρι, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σαλαουί (72' Αλ Μουαλάτ).

ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Μπάρκας (46' Γιαννιώτης), Μπακάκης, Ρισβάνης, Νικολάου, Γιαννούλης, Τζιόλης (71' Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Λημνιός (46' Λαμπρόπουλος), Πέλκας (60' Μάνταλος), Μπακασέτας (92' Γαλανόπουλος), Μανιάς (60' Κουλούρης).

Τα γκολ: 19' Αλ Νταουσάρι, 80' Κάνου

Κάρτες: 40' Αλ Τζασίμ, 71' Κάνου, 85' Αλ Μουαλάμπ / Κόκκινη: 43' Γιαννούλης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η ανασκόπηση του αγώνα

Οι παίκτες του Μίχαελ Σκίμπε μπήκαν αρκετά ορεξάτοι στο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά πίεσαν ψηλά τους Σαουδάραβες, κυκλοφορούσαν αρκετά καλά τη μπάλα, ενώ είχαν και δυο τελικές στο 4' και στο 7' με τους Πέλκα και Τζιόλη, που όμως δεν ήταν δύσκολο για τον τερματοφύλακα, Αλ Μοσαϊλέμ, να μπλοκάρει. Από 'κει και πέρα, η ομάδα του Πίτσι άρχισε σιγά σιγά να ανεβάζει "στροφές" και να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα στο χορτάρι. Όχι βέβαια ότι είχε μεταφραστεί σε κάποια φάση μπροστά στην εστία του Μπάρκα, αλλά έπαιρνε μέτρα στο χορτάρι και ήταν πιο απειλητική.

Στο 19', έπειτα από λάθη και αδράνειες στην ελληνική άμυνα, ήρθε το γκολ, με το οποίο η Σαουδική Αραβία προηγήθηκε στο φιλικό. Με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, ο Αλ Νταουσάρι έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπάρκα, με τους παίκτες της Σαουδικής Αραβίας να κάνουν πάσες με το κεφάλι μέσα στην ελληνική περιοχή, τους αμυντικούς να παρακολουθούν και τον Μπάρκα να μην είναι σε καλή θέση. Το 1-0 άλλαζε τα δεδομένα και όφειλε η γαλανόλευκη να αντιδράσει.

Για να φτάσουμε στο 33' και το δοκάρι της Εθνικής με εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα. Η Εθνική έφτασε κοντά στην ισοφάριση, ενώ λίγο πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια (43') ήρθε η αριθμητική ανισορροπία έπειτα από λάθος του διαιτητή. Ο Γιαννούλης έκανε καθαρό τάκλιν στα όρια της περιοχής, αλλά ο διαιτητής έδειξε φάουλ και έστειλε (κακώς) τον Έλληνα ακραίο μπακ στα αποδυτήρια. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Εθνικής που αποβλήθηκε στο ντεμπούτο του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σκίμπε έβαλε τον Γιαννιώτη αντί του Μπάρκα και τον Λαμπρόπουλο αντί του Λημνιού. Οι Σαουδάραβες είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά είτε ο Γιαννιώτης είτε η δική τους αστοχία κρατούσε το σκορ στα επίπεδα του 1-0. Στο 79', ο Κουλούρης είχε σουτ στο δοκάρι από πλάγια θέση και αντί να έρθει η ισοφάριση, η ομάδα του Πίτσι πέτυχε και δεύτερο γκολ. Έπειτα από πολύ ωραία μπαλιά για τον Κάνου, αυτός έκανε το κοντρόλ και με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη για το 2-0.

Μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση, με τη Σαουδική Αραβία να φτάνει στη νίκη και να κοιτάζει τα τρία επόμενα φιλικά της μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ, όπου θα προσπαθήσει να διακριθεί, παίζοντας με Ρωσία, Ουρουγουάη και Αίγυπτο στη φάση των ομίλων. Όσο για την Ελλάδα, θα συνεχίσει τα φιλικά προετοιμασίας ενόψει του Nations League και των προκριματικών του Euro 2020.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ