ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των παικτών της Εθνικής

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΡΟΑΤΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CROATIA - GREECE / ΖΕΚΑ(Α) ΣΤΡΙΝΙΤΣ(Δ)  / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Ζέκα EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση στο Μάξιμιρ απέναντι στην Κροατία και το "πλήρωσε". Συνετρίβη με 4-1 και πλέον η πρόκριση στο Μουντιάλ είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Το Sport24.gr "κρίνει" τους διεθνείς.

Δεν πήγε τίποτα καλό για την Εθνική Ελλάδας το βράδυ της Πέμπτης (9/11) στο Μάξιμιρ. Η άμυνα της "γαλανόλευκης" δεν θύμισε τίποτα σε σχέση με άλλα παιχνίδια και γνώρισε βαριά ήττα (1-4) από την Κροατία, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα μπαράζ του Μουντιάλ 2018.

Το Sport24.gr "ακτινογραφεί" την απόδοση των Ελλήνων διεθνών...

ΚΑΡΝΕΖΗΣ: Από δικό του λάθος κατάφερε η Κροατία να ανοίξει το σκορ στο 13'. Ο γκολκίπερ της Γουότφορντ έκανε κακό κοντρόλ μετά το γύρισμα του Τζαβέλλα, με αποτέλεσμα να ανατρέψει τον Κάλινιτς, να κερδίσει πέναλτι η αντίπαλη ομάδα και να σκοράρει ο Μόντριτς. Στο 44' προχώρησε σε εξαιρετική διπλή επέμβαση σε σουτ των Κράμαριτς και Κάλινιτς.

ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Μόνο ένα 45λεπτο έμεινε στο ματς ο αμυντικός της Αλάνιασπορ. Στο δεύτερο γκολ της Κροατίας δεν κατάφερε να κόψει τον Στρίνιτς που έκανε την ασίστ στο γκολ του Κάλινιτς. Στο τρίτο τέρμα φέρει ευθύνη, καθώς χάνει τον Πέρισιτς, ο οποίος μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Μίκαελ Σκίμπε τον πέρασε εκτός στην ανάπαυλα και έριξε στον αγώνα τον Ρέτσο σε μια αναμενόμενη κίνηση.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Στη φάση του 2ου γκολ ο στόπερ της Εθνικής είχε ανέβει ψηλά να κλείσει τον Πέρισιτς, με αποτέλεσμα όταν ο Στρίνις έκανε το γύρισμα από αριστερά, να προκύψει κενό στα μετόπισθεν. Ούτε ο Παπασταθόπουλος, ούτε ο Τζαβέλλας πρόσεξαν πως ο Κάλινιτς ήταν αφύλαχτος, με αποτέλεσμα να "τρυπηθεί" η άμυνα της Εθνικής. Από εκεί και πέρα, ο αμυντικός του Αμβούργου ήταν μαχητικός και από τους παίκτες που έκοψαν περισσότερο από τους άλλους τους Κροάτες ποδοσφαιριστές.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Ο αρχηγός της Εθνικής προερχόταν από τραυματισμό, έπαιξε και μάλιστα σκόραρε (μείωσε προσωρινά σε 2-1). Στο 63' προσπάθησε να βάλει και δεύτερο γκολ, πάλι με κεφαλιά, αλλά αστόχησε. Έδωσε τις μάχες του στα μετόπισθεν, αλλά δεν βοήθησε, ούτε βοηθήθηκε από τους συμπαίκτες του στην άμυνα, σε μια τραγική βραδιά για τα "γαλανόλευκα" μετόπισθεν.

ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ: Σε ένα παιχνίδι που η Ελλάδα δέχτηκε τέσσερα εύκολα γκολ, ούτε ο Τζαβέλλας διέφερε σε σχέση με τους συμπαίκτες του. Δεν έκανε μεστή εμφάνιση, όπως σε άλλα παιχνίδια, δείγμα πως τίποτα απολύτως δεν πήγαινε καλά στο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Στο 2ο γκολ, άργησε να πάει πάνω στον Κάλινιτς, έχοντας όμως στο μυαλό του πως έχει κι άλλον παίκτη πίσω του να μαρκάρει.

ΣΑΜΑΡΗΣ: Και αυτός κακό ματς. Όσο έπαιξε, δεν έκανε σε καμία στιγμή αισθητή την παρουσία του. Μέτρια εμφάνιση από τον χαφ της Μπενφίκα, οποίος μάλιστα τραυματίστηκε και στο 62' έγινε αλλαγή (μπήκε στη θέση του ο Ταχτσίδης).

ΤΖΙΟΛΗΣ: Λίγα πράγματα στη μεσαία γραμμή από τον Κατερινιώτη μέσο της Αλ-Φαΐχα. Δεν μπόρεσε να ανακόψει τους ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς της Κροατίας, οι οποίοι έκαναν πάρτι τις περισσότερες φορές.

ΖΕΚΑ: Από τους πιο μαχητικούς παίκτες της Ελλάδας. Όπως ακριβώς δηλαδή έχει κάνει σε όλα τα παιχνίδια που έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής. Έπαιξε στη μεσαία γραμμή, δεξιά, και έδωσε πολλές μάχες με τους Κροάτες. Υπήρξαν στιγμές που παρασύρθηκε και αυτός από τη μετριότητα των διεθνών.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου. Όποτε επιχείρησε να κουβαλήσει τη μπάλα με σκοπό να προκαλέσει ρήγμα στην άμυνα της Κροατίας, αργά ή γρήγορα η προσπάθειά του λάμβανε άδοξο τέλος. Δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, σε ένα βράδυ που η Ελλάδα αδυνατούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, με αποτέλεσμα οι Κροάτες να έχουν υπεροχή.

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ: Δεν έκανε καλό παιχνίδι, σε αντίθεση με τα τελευταία του ματς με την Εθνική. Στο τρίτο γκολ της Κροατίας δεν έχει δει την κίνηση του Βρσάλκο, ο οποίος με σέντρα ακριβείας έδωσε έτοιμο γκολ στον Πέρισιτς, τον οποίο έχασαν οι Παπαδόπουλος - Μανιάτης. Στο 49' πραγματοποίησε κακό γύρισμα με το στήθος στον Καρνέζη, ο Κράμαριτς το εκμεταλλεύτηκε και έκανε το 4-1. Ούτε επιθετικά βοήθησε. Στο 72' πέρασε εκτός και στη θέση του μπήκε ο Μπακασέτας.

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ: Δεν τροφοδοτήθηκε ιδιαίτερα ο στράικερ της Εθνικής. Αλλά και τις τρεις φορές που πήρε τη μπάλα, δεν κατέστη εφικτό να κάνει γκολ. Είναι χαρακτηριστική η φάση του 60' και του 75', όταν με σουτ και κεφαλιά δεν κατόρθωσε να βρει δίχτυα. Ακόμα πιο σπουδαία η ευκαιρία στις καθυστερήσεις με την υπέροχη κεφαλιά που "έβγαλε"ο Σούμπασιτς. Προφανώς και δεν συνετρίβη η Ελλάδα λόγω του Μήτρογλου, αλλά θα μπορούσε με την εκτελεστική του δεινότητα να κάνει "ζημιά" στους Κροάτες.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΡΕΤΣΟΣ: Η επιλογή του Σκίμπε να τον περάσει στο ματς στο 46' ήταν αυτονόητη, με δεδομένο πως ο Μανιάτης δεν βρέθηκε σε καθόλου καλό βράδυ. Χρησιμοποιήθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, έχοντας μπόλικη δουλειά, αφού οι Κροάτες επιχειρούσαν να επιτεθούν πολλές φορές από την αριστερή τους πτέρυγα. Δεν έκανε κακό παιχνίδι, ούτε όμως ενθουσίασε με την απόδοση που έπιασε.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Αντικατέστησε τον Σταφυλίδη στο 72'. Όσο έπαιξε είχε διάθεση να τρέξει και να πιέσει. Δέχτηκε κίτρινη στο 79' για σκληρό μαρκάρισμα στον Μόντριτς, δείγμα ότι μπήκε άμεσα στο κλίμα για να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε. Εκ του αποτελέσματος, δεν μπόρεσε να προσφέρει κάτι θετικό.

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Στο 62' μπήκε στο παιχνίδι για να αντικαταστήσει τον τραυματία Σάμαρη. Ο Σκίμπε περίμενε από αυτόν να δημιουργήσει και να κρατήσει μπάλα. Υπήρξαν στιγμές που γύρισε στην περιοχή της Εθνικής για να μαρκάρει και να πάρει μπάλα. Δεν ήταν εφικτό για τον 26χρονο χαφ να περάσει κάθετη που θα προκαλούσε πρόβλημα.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ξέσπασε σε κλάματα στον πάγκο ο Σταφυλίδης
Βαριά ήττα για την Ελλάδα, 4-1 απ'την Κροατία
Η τρομερή διπλή επέμβαση του Καρνέζη
Αποβλήθηκε από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας ο Τσάνας
Σκίμπε: "Δεν είναι ώρα να είμαι αισιόδοξος"
Παπασταθόπουλος: "Δεν είναι ευθύνη του Σκίμπε"
"Κράξιμο" στην Εθνική από τους χρήστες του twitter
Τρία στο 33' από την εποχή του Ντέταρι η Ελλάδα!
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ