ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των παικτών της Εθνικής

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ  / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM     (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΕΝΑΡΞΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΕΝΑΡΞΗ ICON

Η Εθνική μας ομάδα πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα (1-2) από το Βέλγιο. Το Sport24.gr "κρίνει" την απόδοση των Ελλήνων διεθνών στην αναμέτρηση του "Γ. Καραϊσκάκης".

Δεν τα κατάφερε η Εθνική μας ομάδα, που έχασε με 1-2 από το Βέλγιο στο Φάληρο, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Το Sport24.gr περνάει από το "μικροσκόπιο" τους Έλληνες διεθνείς.

ΚΑΡΝΕΖΗΣ: Η πρώτη φορά που κλήθηκε να επέμβει ήταν στο 25' στο σουτ του Φερτόνχεν έξω από την περιοχή. Στο πρώτο μέρος ανησύχησε μόνο σε ένα σουτ ενός άλλου στόπερ, του Αλντερβάιρελντ, που πέρασε δίπλα από το δεξί του δοκάρι. Δεν κατέστη εφικτό να αποσοβήσει το 0-1 στο καταπληκτικό σουτ του Φερτόνχεν στο 70', ούτε και την κεφαλιά του Λουκακού από κοντά. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης προχώρησε σε μια σειρά από καταπληκτικές αποκρούσεις.

ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Ο δεξιός οπισθοφύλακας της Εθνικής τα έδωσε όλα όσο αγωνίστηκε. Και αυτός βγήκε νικητής σε πάρα πολλές μονομαχίες, πραγματοποιώντας καίρια τάκλιν. Καθυστέρησε όμως να πάει στον Φερτόνχεν, τη στιγμή που ο στόπερ του Βελγίου έπιασε τον "κεραυνό" έξω από την περιοχή. Αντικαταστάθηκε στο 86' από τον Μπακασέτα.

ΜΑΝΩΛΑΣ: Σούπερ στο πρώτο μέρος. Έδωσε χώρους μετά το 1-2 στο Λουκακού, όπως και ο Παπασταθόπουλος. Καλή εμφάνιση γενικά, φάνηκε ωστόσο κάπως επηρεασμένος από τις ενοχλήσεις που είχε στο πόδι πριν από το ματς.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Είχε το δύσκολο έργο να αναχαιτίσει, από κοινού με τον παρτενέρ του, Μανωλά, τον Λουκακού. Και ενώ τα είχε καταφέρει περίφημα μέχρι το 74', εκείνο το λεπτό δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα μετά την εξαιρετική σέντρα του Μουνιέ. Την... πάτησε όπως στο πρώτο ματς, όταν ο θηριώδης φορ της Γιουνάιτεντ με καταπληκτική ενέργεια κατόρθωσε να σκοράρει.

ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ: Είχε πάρα πολλές βοήθειες από τον Σταφυλίδη, όσο ο τελευταίος έμεινε στο ματς. Δεν έκανε λάθη, προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά με μακρινές πάσες προς Δώνη και Φορτούνη. Είχε την καταπληκτική ασίστ στο γκολ του Ζέκα. Φέρει ευθύνη στη σέντρα - ασίστ του Μουνιέ προς τον Λουκακού για το 1-2.

ΤΖΙΟΛΗΣ: Απέφυγε τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή. Πάρα πολλά τρεξίματα, είχε μεγάλη πίεση από τους Βέλγους όταν έφτανε η μπάλα στα πόδια του. Δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει με πάσες τους Δώνη - Φορτούνη. Αξιόλογη, αλλά άστοχη η καρφωτή κεφαλιά του στο 52' από τη σέντρα του Μανιάτη.

ΖΕΚΑ: Έδωσε πολλές μάχες σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο... κλασικός μαχητικός Ζέκα, με ψυχή και πάθος. Βγήκε νικητής στις περισσότερες μονομαχίες. Όταν του δόθηκε η δυνατότητα στο πρώτο μέρος, βρέθηκε δεξιά στην επίθεση για να σεντράρει. Στο δεύτερο μισό επιχείρησε να βγει στην πλάτη της άμυνας των Βέλγων και στο 72' με ένα καταπληκτικό πλασέ στην κίνηση ισοφάρισε σε 1-1. Συνεπής στα ανασταλτικά του καθήκοντα και... κρυφός επιθετικός.

ΣΑΜΑΡΗΣ: Ο χαφ της Μπενφίκα έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε με αντιπάλους όχι μόνο τον Φελαϊνί και τον Ντεμπελέ, αλλά κατά διαστήματα και τον Ντε Μπράινε με τον Μέρτενς όταν συνέκλιναν προς τον κεντρικό άξονα. Άργησε να μαρκάρει τον Φερτόνχεν στο πρώτο γκολ του Βελγίου, θα μπορούσε να κάνει τάκλιν στα πόδια του Βέλγου στόπερ.

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ: Φοβερό πρώτο μέρος. Είχε το καταπληκτικό σουτ στο αριστερό δοκάρι στο 18', καταπληκτικές μεγάλες μπαλιές σε Δώνη (24') και Φορτούνη (41'). Ήταν τόσο ψυχωμένο που κατάφερε να πάρει κεφαλιά από τον Μενιέ. Το ίδιο καλός και στο δεύτερο μέρος όσο αγωνίστηκε, αφού στο 69' έγινε αλλαγή (τον αντικατέστησε ο Μπάμπης Λυκογιάννης).

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Έπαιξε πίσω από τον Δώνη και έτρεξε ακατάπαυστα, ιδίως στο πρώτο μέρος. Προσπάθησε να στηρίξει τον Δώνη στην κορυφή, αλλά και παράλληλα να δώσει ό,τι βοήθειες μπορούσε στο αμυντικό κομμάτι, αφού στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα η Εθνική μας αμυνόταν. Στο δεύτερο μέρος όσο κυλούσε ο χρόνος έμενε από δυνάμεις, αλλά μέχρι τέλους το πάλεψε.

ΔΩΝΗΣ: Έπαιξε μόνος στη γραμμή κρούσης, αλλά έκανε για... δύο. Έκανε την καταπληκτική κούρσα στο 12ο λεπτό, όταν έφυγε πίσω τη σέντρα, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε και έδιωξε ο Κουρτουά. Κράτησε μπάλα, την κουβάλησε σωστά όταν αυτό κρίθηκε αναγκαίο και επιχείρησε να επιτεθεί κατά μέτωπο. Εκ των κορυφαίων, αν όχι ο κορυφαίος της Εθνικής μας. Όλο το μέλλον είναι μπροστά του.

ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Αντικατέστησε στο 69ο λεπτό τον κουρασμένο Σταφυλίδη. Ντεμπούτο για τον μπακ-χαφ της Στουρμ Γκρατς. Έπαιξε ακριβώς στην ίδια θέση που ήταν ο Σταφυλίδης, αριστερά στη μεσαία γραμμή. Όσο έπαιξε έκανε τρεις κούρσες και προσπάθησε να δώσει επιθετική πνοή για την τελική ισοφάριση, που δεν ήρθε ποτέ.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Μπήκε στο 85' αντί του Μανιάτη και έπαιξε ως δεξιός χαφ (γύρισε μπακ ο Ζέκα). Προσπάθησε όσο μπορούσε, θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ στο 89', αν η σέντρα του Δώνη ήταν εύστοχη.

ΒΕΛΛΙΟΣ: Μπήκε στο 89' αντί του Φορτούνη. Έπρεπε να είχε μπει νωρίτερα μετά το 1-2, βέβαια. Δεν του δόθηκε κάποια ευκαιρία, είτε σε αντεπίθεση είτε από στατική φάση.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ