ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των παικτών της Εθνικής

ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÅËÃÉÏ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BELGIUM - GREECE (Eurokinissi Sports)
ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÅËÃÉÏ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BELGIUM - GREECE (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των Ελλήνων διεθνών στο 1-1 με το Βέλγιο στο "Stade Roi για την 5η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018. Ο "killer" Κώστας Μήτρογλου, ο "κέρβερος" Στέφανος Καπίνο και ο... μοιραίος Παναγιώτης Ταχτσίδης.

Η Εθνική, παρότι αγωνίστηκε για 30 λεπτά με παίκτη λιγότερο, κατάφερε να πάρει μία σπουδαία ισοπαλία (1-1) κόντρα στο Βέλγιο, μένοντας ζωντανή στο κυνήγι της πρώτης θέσης στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Η "κυανόλευκη" έμεινε στο -2 απ' τους πρωτοπόρους "Κόκκινους Διαβόλους" και πολλά θα εξαρτηθούν απ' το αποτέλεσμα που θα φέρει απέναντι στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη τον προσεχή Ιούνιο.

Το Sport24.gr σχολιάζει την απόδοση των διεθνών στο "Ρουά Μποντουάν".

ΚΑΠΙΝΟ: O Στέφανος Καπίνο πήρε τα γάντια του βασικού εξαιτίας του τραυματισμού του Ορέστη Καρνέζη και τα πήγε εξαιρετικά, παρότι προερχόταν από αγωνιστική απραξία. Στην μοναδική φάση που χρειάστηκε να επέμβει στο πρώτο μέρος, στο τακουνάκι του Μαρουάν Φελαϊνί, είχε καλή αντίδραση, απομακρύνοντας σε κόρνερ με εντυπωσιακή επέμβαση. Στο δεύτερο μέρος και μετά το γκολ της Εθνικής χρειάστηκε να πραγματοποιήσει μία τρομερή απόκρουση σε τετ α τετ με τον Μέρτενς, ενώ δεν φέρει ευθύνη στο 1-1, αφού το σουτ του Λουκακού ήταν... άπιαστο. Μάλιστα, ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού κράτησε όρθια την Εθνική με φανταστική διπλή απόκρουση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Ο αρχηγός της Εθνικής δεν βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα. Στο 13ο λεπτό έχασε τον Μαρουάν Φελαϊνί, αλλά η κεφαλιά του Βέλγου πέρασε δίπλα απ' το αριστερό δοκάρι του Στέφανο Καπίνο, ενώ δύο λεπτά αργότερα έκανε λάθος γύρισμα προς την άμυνα, το οποίο διόρθωσε ο Κώστας Μανωλάς με εξαιρετική προβολή. Γενικά, λόγω της εικόνας του αγώνα, δεν είχε αρκετά ανεβάσματα προς την αντίπαλη περιοχή, αλλά στα θετικά του ήταν το γεγονός πως κατάφερε να "εξουδετερώσει" τον Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είχε το δύσκολο έργο να περιορίσει τον ιδιαίτερα επικίνδυνο Ρομελού Λουκακού. Ο στόπερ της Ντόρτμουντ "κυνηγούσε" τον Βέλγο φορ σ' ένα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει εκνευρισμό, τον οποίο διοχέτευσε στους συμπαίκτες του. Ο 28χρονος αμυντικός έβγαινε πρώτος στην μπάλα, καθοδηγούσε σωστά την άμυνα του και διάβαζε σωστά το παιχνίδι. Ακόμα και μετά το γκολ της Εθνικής ήταν ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι. Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ του Λουκακού, καθώς η κίνηση και η εκτέλεση του Βέλγου είναι εξωπραγματική.

ΜΑΝΩΛΑΣ: Ο Κώστας Μανωλάς είχε αναλάβει το μαρκάρισμα του ταχύτατου Ντρις Μέρτενς, τον οποίο γνωρίζει απ' το ιταλικό πρωτάθλημα. Ο Έλληνας στόπερ τα πήγε καλά, δεν απειλήθηκε απ' τον "λιλιπούτειο" επιθετικό των Βέλγων, ενώ στο 15' διόρθωσε το λάθος γύρισμα του Τοροσίδη προτού φανεί επικίνδυνος ο Λουκακού. Στο δεύτερο ημίχρονο άντεξε την πίεση των Βέλγων και εξουδετέρωσε αρκετές απ' τις επικίνδυνες σέντρες των γηπεδούχων, αποδεικνύοντας τα ηγετικά χαρακτηριστικά του.

ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ: Ο Μίχαελ Σκίμπε τον επέλεξε για το αριστερό άκρο της άμυνας, όμως λόγω της εικόνας του παιχνιδιού, ο Γιώργος Τζαβέλλας αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του ματς ως τρίτο στόπερ. Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός "καθάρισε" αρκετές επικίνδυνες κάθετες μπαλιές, ενώ στον επιθετικό τομέα προσπάθησε να συνεργαστεί με τον Κώστα Σταφυλίδη, αλλά και να βρει με βαθιές μπαλιές τον Κώστα Μήτρογλου, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Στο δεύτερο μέρος πραγματοποίησε μία αρχηγική εμφάνιση, ενώ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα αντίκρισε τη δεύτερη κάρτα για... τσαμπουκά με τους Βέλγους, βοηθώντας ουσιαστικά την Εθνική να ξεφύγει απ' την πίεση.

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Ήταν η επιλογή του Μίχαελ Σκίμπε που συζητήθηκε περισσότερο πριν τον αγώνα, αφού θεωρήθηκε βαρύς για το γρήγορο κέντρο των Βέλγων. Παρ' όλα αυτά, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να πιέσει ψηλά, δυσκολεύοντας την ανάπτυξη της ομάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Η αυστηρή κίτρινη κάρτα στο 28ο λεπτό τον αποσυντόνισε, με συνέπεια να "πουλήσει" εύκολα σε 2-3 περιπτώσεις την μπάλα. Στο δεύτερο ημίχρονο προσφέρει μία εξαιρετική ασίστ στον Κώστα Μήτρογλου για το 1-0, όμως στη συνέχεια "αμαυρώνει" την εμφάνισή του με την ανόητη αποβολή του στο 65' που κόστισε σημαντικά στην Εθνική.

ΣΑΜΑΡΗΣ: Ο Ανδρέας Σάμαρης διένυσε πολλά χιλιόμετρα, προσπαθώντας να ανακόψει τις επικίνδυνες επιθέσεις του Βελγίου. Είχε σωστές μεταβιβάσεις, βγήκε πολλές φορές πρώτος στην μπάλα, ενώ εξουδετέρωσε αρκετές σέντρες και στημένες φάσεις. Μετά την κίτρινη κάρτα που δέχθηκε στο 73' (χάνει το παιχνίδι με τη Βοσνία) έδειξε μία νευρικότητα, αλλά παρ' όλα παρέμεινε σταθερός και αξιόπιστος στα αμυντικά καθήκοντά του.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Ο τρόπος παιχνιδιού της Εθνικής δεν βοήθησε τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος όμως έδειξε μία συνέπεια στα αμυντικά καθήκοντά του, ενώ παράλληλα κατάφερε να δημιουργήσει μπελάδες στους αμυντικούς του Βελγίου. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ ήταν αυτός που κέρδισε την κίτρινη κάρτα απ' τον Μαρουάν Φελαϊνί στο πρώτο μέρος, όντας ιδιαίτερα δραστήριος με την μπάλα στα πόδια.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Όπως στην περίπτωση του Μάνταλου, έτσι και σ' αυτή του Κώστα Φορτούνη, το στυλ παιχνιδιού της Εθνικής δεν βοήθησε να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του. Παρ' όλα αυτά, ζήτησε αρκετές φορές την μπάλα, προσπάθησε να βρει με κάθετες μπαλιές τον Κώστα Μήτρογλου, ενώ είχε σωστή αμυντική συμπεριφορά. Το γρήγορο γκολ της Εθνικής στο δεύτερο ημίχρονο του έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων επιθετικά, όμως η αποβολή του Ταχτσίδη στο 65ο λεπτό ανάγκασε τον Σκίμπε να τον κάνει αλλαγή.

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ: Ο Κώστας Σταφυλίδης αγωνίστηκε ως αριστερός χαφ-εξτρέμ, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έπαιξε ως αριστερό μπακ, αφού ακολουθούσε κατά πόδας τον επικίνδυνο και ταχύτατο Σαντλί. Στον επιθετικό τομέα δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του, προτιμώντας βαθιές μπαλιές προς τον Κώστα Μήτρογλου, οι οποίες όμως δεν είχαν αντίκρισμα. Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το γκολ της Εθνικής, η πίεση έχει αφόρητη, αλλά ο Έλληνας μπακ κατάφερε να κρατήσει μακριά απ' τα καρέ του Στέφανο Καπίνο τον Σαντλί.

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ: Ο ρόλος του Κώστα Μήτρογλου ήταν άχαρος, αφού η Εθνική είχε ως πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη του μηδέν στα μετόπισθεν. Παρ' όλα αυτά, έδωσε πολλές μάχες με τα αντίπαλα στόπερ στο πρώτο μέρος, ενώ κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε στον αγώνα, αποδεικνύοντας πως διαθέτει... δολοφονικό ένστικτο. Μετά το γκολ ζήτησε και κράτησε μπάλα, προσπαθώντας μ' αυτό τον τρόπο να "ροκανίσει" τον χρόνο.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΤΖΙΟΛΗΣ: Πέρασε στο 67ο λεπτό στη θέση του Κώστα Φορτούνη για να καλύψει το κενό που δημιούργησε η αποβολή του Παναγιώτη Ταχτσίδη. Ο έμπειρος μέσος προσέφερε ηρεμία στο παιχνίδι της Εθνικής, κάλυψε χώρους και είχε σημαντική συμβολή στο θετικό αποτελέσματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

ΖΕΚΑ: Πέρασε ως αλλαγή στο 84ο λεπτό και όσο αγωνίστηκε βοήθησε με τα τρεξίματά του.

ΒΕΛΛΙΟΣ: Πέρασε ως αλλαγή στο 92ο λεπτό και δεν μπορεί να κριθεί.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ