ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των παικτών της Εθνικής

Η κριτική των παικτών της Εθνικής
Εθνική Ελλάδας, Λευκορωσία ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε 1-0 τη Λευκορωσία στο φιλικό του Φαλήρου και το Sport24.gr "ακτινογραφεί" την απόδοση των παικτών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Λίγες μέρες πριν από το κρίσιμο παιχνίδι με τη Βοσνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, την Κυριακή (13/11), η Εθνική μας ομάδα αντιμετώπισε στο "Γ. Καραϊσκάκης" τη Λευκορωσία. Πολύ κακή εμφάνιση στο πρώτο μέρος, βελτίωση στο δεύτερο, δίχως όμως να αποτραπεί η ήττα με 1-0. Το Sport24.gr ακτινογραφεί τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

ΓΛΥΚΟΣ: Μουδιασμένο ξεκίνημα από τον κίπερ της Εθνικής με το λάθος στο 9', λεπτό κατά το οποίο έγινε η πρώτη φάση της Λευκορωσίας. Είχε όμως και την εξαιρετική απόκρουση στο 16', στο σουτ του Λαπτσέβ. Στη φάση του γκολ δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Ήταν τρομερό το χτύπημα φάουλ του Παλιτσέβιτς. Δεν υπήρξε άλλη φάση κατά την οποία χρειάστηκε να επέμβει, αφού τα άλλα σουτ των αντιπάλων πήγαιναν εκτός εστίας.

ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Ως δεξιός μπακ χρησιμοποιήθηκε από τον Μίκαελ Σκίμπε. Πήρε θέση στην ενδεκάδα την τελευταία στιγμή, αντί του Πέτσου που είχε επιλεγεί αρχικά. Οι Λευκορώσοι έκαναν διαρκείς επιθέσεις από αριστερά και έτσι ο 30χρονος είχε μπόλικη δουλειά. Υπήρξαν και φορές που επιχείρησε να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι, παίρνοντας μέτρα. Έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ: Από τους πιο δραστήριους ποδοσφαιριστές της Εθνικής. Έπαιξε με πάθος και εκτός από τα ανασταλτικά του καθήκοντα, δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκε στην επίθεση (πάντα από την αριστερή πτέρυγα) για να βρει με κάποια σέντρα τους στράικερ της Εθνικής μας. Αντικαστάθηκε στο 74' από τον Τζαβέλλα.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ο κεντρικός αμυντικός της Εθνικής υπέπεσε σε βεβιασμένες ενέργειες, και στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο μέρος, με λάθη τα οποία ωστόσο δεν κόστισαν. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο λιγότερη δουλειά είχε, αφού το παιχνίδι είχε μεταφερθεί στην άμυνα της Λευκορωσίας.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Άρχισε ως στόπερ δίπλα στον Οικονόμου, αλλά δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά. Ήταν γενικά κακή η συνολική ανασταλτική λειτουργία, με αποτέλεσμα οι Λευκορώσοι να παράξουν επτά φάσεις στο πρώτο μέρος. Με την έξοδο του Μανιάτη, μετατέθηκε στο δεξί άκρο των μετόπισθεν και έπαιρνε διαρκώς μέτρα επιδιώκοντας να βοηθήσει στο επιθετικό παιχνίδι. Βελτιώθηκε πολύ στο δεύτερο 45λεπτο. Έγινε αλλαγή στο 87', αντικαταστάθηκε από τον Τοροσίδη.

ΤΖΙΟΛΗΣ: Ήταν εμφανές ότι ο κεντρικός χαφ της Εθνικής δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του. Υπήρξαν στιγμές που έκανε εύκολα το λάθος στη μεσαία γραμμή, ενώ στο πρώτο μέρος επεδίωκε με βαθιές μπαλιές να βρει συμπαίκτη του.

ΣΑΜΑΡΗΣ: Κεντρικός χαφ, δίπλα στον Τζιόλη. Πήρε ελάχιστες φορές τη μπάλα. Όταν την είχε στην κατοχή του επιχειρούσε να προωθήσει το παιχνίδι με βαθιές μπαλιές, αλλά οι Λευκορώσοι έβγαιναν νικητές στις μονομαχίες. Υπήρξαν προβλήματα από τον άξονα, με τους... διεμβολιστές παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Ξεκίνησε δεξιά στη μεσαία γραμμή, στο 4-4-2 του Σκίμπε. Δεν κατάφερε να προκαλέσει ρήγματα από τη μεριά του και στο 24' ο Γερμανός τεχνικός τον άλλαξε πλευρά με τον Γιαννιώτα. Όταν πέρασε αριστερά επιχειρούσε να συγκλίνει και όχι να παίζει πάνω στη γραμμή. Το μοναδικό σουτ που επιχείρησε, αυτό στο 42', κόντραρε και έτσι δεν απείλησε.

ΚΑΡΕΛΗΣ: Ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης στο πλευρό του Βέλλιου. Τροφοδοτήθηκε ελάχιστα, αν και προσπάθησε να τρέξει και να πιέσει την αντίπαλη άμυνα. Στο δεύτερος μέρος πέρασε αριστερά στη μεσαία γραμμή, δίχως και πάλι να κάνει αισθητή την παρουσία του, επιχειρώντας σέντρες, με την ελπίδα να βρει Βέλλιο ή Διαμαντάκο για να απειληθεί ο Λευκορώσος κίπερ. Στο 83' σούταρε μέσα από την περιοχή, χωρίς να βρει στόχο.

ΓΙΑΝΝΩΤΑΣ: Ο εξτρέμ του ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε το παιχνίδι αριστερά στη μεσαία γραμμή στο 4-4-2 και λίγο αργότερα μετατέθηκε στη δεξιά. Εκεί διατηρήθηκε και στο δεύτερο μέρος μέχρι να γίνει αλλαγή στο 75'. Δεν εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και κατέστη ανέφικτο να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα της Λευκορωσίας. Λίγο πιο κινητικός ήταν στο δεύτερο μέρος, όταν και συνεργάστηκε κάπως καλύτερα με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

ΒΕΛΛΙΟΣ: Δεν έκανε αισθητή την παρουσία του ο φορ της Εθνικής. Ελάχιστες ήταν οι φορές που τροφοδοτήθηκε. Οι κεντρικοί αμυντικοί της Λευκορωσίας δεν... ίδρωσαν για να τον εξουδετερώσουν. Ο στράικερ της Νότιγχαμ Φόρεστ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις σέντρες που γίνονταν από αριστερά και δεξιά, αλλά δεν τα κατάφερε.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ:

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Σουλούπωσε κάπως την άμυνα της Εθνικής μας με την είσοδό του στο ημίχρονο, δίνοντας μια σιγουριά, η οποία δεν υπήρχε στο πρώτο μέρος. Σε αυτό φυσικά οφείλεται και η συνολική άνοδος της "γαλανόλευκης", που δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Όταν κλήθηκε να εξουδετερώσει τον Λαπτσέβ, το έπραξε επιτυχώς.

ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ: Μπήκε στο 46', αρχικά ως δεύτερος επιθετικός. Ακολούθως πήγε δεξιά, μετά την είσοδο του Φορτούνη, που έπαιξε πίσω από τον Βέλλιο. Είχε διάθεση, ανέλαβε πρωτοβουλίες, κουβάλησε τη μπάλα, αλλά υστέρησε στην τελική προσπάθεια.

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Αυτός ήταν ο παίκτης που προσπαθούσε να οργανώσει το παιχνίδι της Εθνικής μας στο δεύτερο μέρος. Τροφοδοτούσε κυρίως την αριστερή πλευρά του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ή άλλες στιγμές ήθελε να περάσει κάθετες πάσες από τον άξονα.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Πέρασε στον αγώνα αντί του Γιαννιώτα στο 68'. Λίγο μετά την είσοδό του επιχείρησε ένα εξαιρετικό σουτ, το οποίο υποχρέωσε τον Λευκορώσο τερματοφύλακα σε δύσκολη απόκρουση στην αριστερή του γωνία, σε κόρνερ.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Αντικατέστησε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στο 87' και πέρασε στη φυσική του θέση, αυτή του δεξιού οπισθοφύλακα. Έπαιξε ελάχιστα ο μπακ της Μπολόνια, αν και στο διάστημα αυτό μπήκε με επιθετική διάθεση. Στο 91΄μετά την κεφαλιά του Τζιόλη η μπάλα πήγε με δύναμη πάνω του και δεν είχε χρόνο να κοντρολάρει και ενδεχομένως να απειλήσει.

ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ: Αντικατέστησε τον Σταφυλίδη στο 74'. Ο αριστερός μπακ της Εθνικής επιχείρησε αρκετές σέντρες, οι οποίες ωστόσο δεν αξιοποιήθηκαν. Ήταν σαφές ότι όσο έπαιξε, στόχος του ήταν να βοηθήσει τη "γαλανόλευκη" στο επιθετικό σκέλος.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ