ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των παικτών της Εθνικής

Η κριτική των παικτών της Εθνικής
Ελλάδα, Εθνική ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική μας ομάδα επικράτησε 2-0 της Εσθονίας στο Τάλιν και το Sport24.gr "ακτινογραφεί" την απόδοση των Ελλήνων διεθνών, που έφτασαν στο "τρία στα τρία" στον όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ 2018.

Μπορεί να μην ενθουσίασε με την απόδοσή της η Εθνική μας ομάδα, αλλά πέτυχε τον στόχο της. Πήγε στο Τάλιν, επικράτησε 2-0 της Εσθονίας στον τρίτο αγώνα των προκριματικών του Μουντιάλ και έφτασε τους 9 βαθμούς στο γκρουπ, όσους έχει και το Βέλγιο. Το Sport24.gr "ακτινογραφεί" την απόδοση των διεθνών μας μετά το νέο τρίποντο, ύστερα από αυτά με Γιβραλτάρ και Κύπρο.

ΚΑΡΝΕΖΗΣ: Εξαιρετικό παιχνίδι από τον τερματοφύλακα της Ουντινέζε. Ύστερα από πολύ καιρό ήταν εκ των διακριθέντων σε αγώνα της "γαλανόλευκης". Όποτε χρειάστηκε στο β' μέρος, εξουδετέρωσε τα σουτ και τις κεφαλιές των Εσθονών, κρατώντας την εστία του απαραβίαστη. Μεγάλο μερίδιο της επικράτησης στο Τάλιν οφείλεται στον 31 ετών κίπερ.

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ: Με την Κύπρο έπαιξε αμυντικό χαφ, δίπλα στον Μανιάτη. Αυτή τη φορά έπαιξε στη φυσική του θέση, αυτή του αριστερού μπακ. Μπορεί στο πρώτο μέρος να μην ήταν τόσο καλός, όπως και οι υπόλοιποι της άμυνας, αλλά στο δεύτερο μέρος ανέβασε την απόδοσή του, πραγματοποίησε ουκ ολίγες κούρσες και σημείωσε και το 2ο γκολ της Εθνικής. Από τους καλύτερους της Ελλάδας.

ΜΑΝΩΛΑΣ: Είδε τον παρτενέρ του στο κέντρο των μετόπισθεν, Παπασταθόπουλο, να βγαίνει νωρίς λόγω τραυματισμού και μέχρι να συντονιστεί με τον Οικονόμου πέρασαν αρκετά λεπτά. Υπήρξαν φορές που δεν απομάκρυνε σωστά τη μπάλα, κάτι που συνέβη και με τα υπόλοιπα μέλη της άμυνας. Στο δεύτερο μέρος ήταν πιο ουσιαστικός, αν και υπήρξαν στιγμές που δεν βγήκε νικητής σε μονομαχίες με αντιπάλους.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Από τους άτυχους της Εθνικής. Τράβηγμα στον δεξί προσαγωγό και εκτός αγώνα στο 7ο λεπτό. Αντικαταστάθηκε από τον Παναγιώτη Ταχτσίδη και θέλοντας και μη έγιναν εσωτερικές αλλαγές από τον Μίκαελ Σκίμπε.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Ιδανικά ξεκίνησε τον αγώνα ο δεξιός μπακ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Μόλις στο 2' άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, από κόρνερ του Μάνταλου, αλλά λίγο αργότερα είχε την τύχη του Παπασταθόπουλου. Στο 18ο λεπτό έγινε και αυτός αλλαγή, με τον Οικονόμου να τον αντικαθιστά. Και νέες εσωτερικές αλλαγές από τον Γερμανό προπονητή.

ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Μπορεί με τον Ολυμπιακό να μην έχει δώσει κανένα παιχνίδι, αλλά με την Εθνική στην Εσθονία είχε αρκετά καλή εικόνα. Έτρεξε πάρα πολύ, προσπάθησε να ηρεμήσει το παιχνίδι της Ελλάδας όταν το γήπεδο... έγερνε υπέρ του αντιπάλου και γενικά παίρνει θετικό πρόσημο. Αντικαταστάθηκε στο 87' αντί του Αλέξανδρου Τζιόλη.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ξεκίνησε τον αγώνα δίπλα στον Μανιάτη, αλλά με τον τραυματισμό του "Τόρο" πήγε δεξί μπακ και ο Οικονόμου στόπερ. Όπου και αν παίζει ο μεσοαμυντικός της Λειψίας δείχνει το ίδιο πάθος. Μπορεί στην αρχή να είχε προβλήματα στο δεξί άκρο της άμυνας, αλλά όσο περνούσε η ώρα πατούσε καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο.

Αποκορύφωμα η παλικαρίσια του προσπάθεια στο 59', από τη δεξιά μεριά, όταν πέρασε τη μπάλα στον Μήτρογλου, δίχως αυτός να εκτελέσει. Αξιοσημείωτο φυσικά ότι κλήθηκε σε αυτό το ματς να παίξει σε τρεις θέσεις (αμυντικό χαφ, στόπερ, δεξί μπακ).

ΚΑΡΕΛΗΣ: Χρησιμοποιήθηκε στην μεσοεπιθετική γραμμή, στα αριστερά. Προσπάθησε να τρέξει, να μαρκάρει και να πιέσει, αλλά και να δώσει βοήθειες στην άμυνα. Δεν πραγματοποίησε κάποια ενέργεια άξια ανοφοράς και δεν κατάφερε να συνεργαστεί με τον Μήτρογλου ή με τον Μπακασέτα που ήταν πιο κοντά του.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Έπαιξε δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν απαρατήρητος. Φάνηκε μέσα από τις εκτελέσεις των στατικών φάσεων. Στο δεύτερο μέρος ανέβασε την απόδοσή του και είχε το φοβερό σουτ στο δοκάρι, στο 79'. Υπενθυμίζεται ότι από δική του εκτέλεση κόρνερ άνοιξε το σκορ η Ελλάδα.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Αυτή τη φορά ο "Μπάκα" έπαιξε πίσω από τον Μήτρογλου. Στα πρώτα 45 λεπτά δεν έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του, πέρα από μερικά κερδισμένα φάουλ που έδωσαν ανάσες στους διεθνείς μας. Ανάλογη και η εικόνα του στο δεύτερο μισό. Δεν κατάφερε να συνεργαστεί με Μάνταλο, Καρέλη και Μήτρογλου.

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ: Παρότι φορμαρισμένος, με την Εσθονία ήταν εκτός αγώνα. Δεν τροφοδοτήθηκε όπως άλλες φορές, αλλά ακόμα και αυτές τις λίγες φορές που πήρε μπάλα, δεν κατόρθωσε να φτάσει σε τελείωμα. Στη φάση του γκολ του Σταφυλίδη ζήτησε να εκτελέσει αυτός, αλλά με εντολή Σκίμπε έκανε... πίσω.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Μπήκε στην αναμέτρηση στο 8' αντί του Παπασταθόπουλου. Ήταν αυτός από τον οποίο ο Σκίμπε ζήτησε να οργανώσει το παιχνίδι της Εθνικής και να περάσει μπαλιές σε Καρέλη και Μάνταλο. Σε γενικές γραμμές κατάφερε να προσδώσει μια ηρεμία στο παιχνίδι της "γαλανόλευκης", όχι όμως ότι ενθουσίασε με την απόδοση που έπιασε.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Αντικατέστησε τον Τοροσίδη στο 18ο λεπτό. Πέρασαν αρκετά λεπτά μέχρι να τα... βρει με τον Μανωλά, αλλά με την πάροδο του χρόνου δεν ήταν αρνητικός. Θα μπορούσε ορισμένες στιγμές να απομακρύνει τη μπάλα με τη μία και όχι να την κρατήσει λίγο παραπάνω στην κατοχή του. Δεν ήταν όμως κακός. Θετικό πρόσημο για τον στόπερ της Μπολόνια.

ΤΖΙΟΛΗΣ: Μπήκε στο 87' αντί του κουρασμένου Μανιάτη. Δεν πρόλαβε να "ιδρώσει" τη φανέλα του ο παίκτης του ΠΑΟΚ, αφού έπαξε έξι λεπτά όλα κι όλα (μαζί με τις καθυστερήσεις).

Photo credits: Action Images

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ