ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των παικτών της Εθνικής Ελλάδος

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Διαβάστε την κριτική των παικτών της Εθνικής Ελλάδος στη φιλική αναμέτρηση με την Αίγυπτο όπως τους αξιολόγησε το Sport24.gr.

Η Εθνική Ελλάδος επικράτησε με 1-0 της Αιγύπτου στο φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στην Ελβετία και το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Σκίμπε ο οποίος χρησιμοποίησε 17 ποδοσφαιριστές.

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ: Στο ντεμπούτο του στην Εθνική έπαιξε ως βασικός στο πρώτο ημίχρονο και είχε μια πολύ καλή επέμβαση στο 6' της αναμέτρησης όταν έδιωξε με το πόδι και κράτησε το μηδέν για την Εθνική Ελλάδος. Εν συνεχεία στα 45λεπτά που αγωνίστηκε δεν αντιμετώπισε πρόβλημα και ήταν σταθερός τόσο στις εξόδους του όσο και στις επαφές του με την μπάλα. Στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε από τον Μπάρκα.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Αγωνίστηκε για 89 λεπτά πριν δώσει τη θέση του στον Τοροσίδη στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ήταν από τους καλύτερους της Εθνικής Ελλάδος βοηθώντας τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Αμυντικά κράτησε τη θέση του και αρκετές φορές τις επιθέσεις της Αιγύπτου. Επιθετικά ανέβηκε όσες φορές χρειάστηκε ενώ από δική του ασίστ σκοράρει ο Καρέλης. Πολύ καλή η παρουσία του Μπακάκη.

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ: Θετική ήταν και η παρουσία του Κώστα Σταφυλίδη ο οποίος ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της άμυνας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ούτε αυτός αντιμετώπισε πρόβλημα αμυντικά ενώ προσπάθησε και επιθετικά να βοηθήσει αν και κυρίως η Εθνική Ελλάδος έβγαινε από τα δεξιά. Ο αμυντικός της Στόουκ στάθηκε άτυχος καθώς πέτυχε ένα απίστευτο γκολ το οποίο κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ηγέτης στην άμυνα της Ελλάδος. Κέρδισε κάθε μονομαχία από τον προσωπικό του αντίπαλο, απέφυγε τα λάθη με ελάχιστες εξαιρέσεις και είχε θετική παρουσία. Στον αέρα ήταν ανίκητος με τους Αιγύπτιους να μην δημιουργούν κανένα πρόβλημα σε Γιαννιώτη και Μπάρκα. Επίσης αρκετές φορές με το δυναμικό του παιχνίδι έκοψε τις επιθέσεις των τυπικά γηπεδούχων. Έπαιξε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ: Ο έτερος στόπερ της Εθνικής Ελλάδος ήταν και αυτός σε καλή μέρα παίζοντας από την αριστερή πλευρά. Σε αντίθεση με τον Παπαδόπουλο πήρε περισσότερο την μπάλα στα πόδια του και προσπάθησε με το αριστερό του πόδι να φτιάξει παιχνίδι ενώ και πάλι σε αντίθεση με τον Κυργιάκο άφησε τον στόπερ του Αμβούργο να βγαίνει πρώτος στις μονομαχίες. Και ο Τζαβέλλας έπαιξε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

ΤΖΙΟΛΗΣ: Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην αναμέτρηση με την Αίγυπτο. Αγωνίστηκε στο χώρο της μεσαίας γραμμής και είχε αρκετά καλό πρόσωπο. Πήρε πάνω του προσπάθειες, κέρδισε μονομαχίες και βοήθησε ουσιαστικά την Εθνική Ελλάδος. Από δική του γρήγορη και απλή μετάβαση ξεκινάει το γκολ του Καρέλη ενώ και στην εξέλιξη του αγώνα ήταν σωστός στις μεταβιβάσεις του και απέφυγε τα λάθη.

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Ο έτερος αμυντικός χαφ της Εθνικής Ελλάδος στο φιλικό με την Αίγυπτο. Σε αντίθεση με τον Τζιόλη περιορίστηκε περισσότερο σε πιο παθητικό ρόλο, δεν ακούσθηκε πολύ στην διάρκεια της αναμέτρησης καθώς δεν πήρε προσπάθειες στα πόδια του. Το καλό ήταν πως απέφυγε τα λάθη στις μεταβιβάσεις του ενώ είχε αρκετά κοψίματα και κέρδισε μονομαχίες στον αέρα. Ο Ταχτσίδης αντικαταστάθηκε στο 74' από τον Κουρμπέλη.

ΠΕΛΚΑΣ: Σε ρόλο δεκαριού έπαιξε ο Δημήτρης Πέλκας ο οποίος όμως σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ δεν πήρε τόσες προσπάθειες στα πόδια του. Δεν ζήτησε τη μπάλα αρκετά και είναι σίγουρο ότι θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα καθώς είναι γνωστή η ποιότητα του. Μάλιστα στο 55' η Ελλάδα θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ αλλά ο μέσος του ΠΑΟΚ καθυστέρησε και δεν μοίρασε σωστά το παιχνίδι. Ο Πέλ

ΔΩΝΗΣ: Ήταν ο μοναδικός που είχε ξεκινήσει και στο παιχνίδι με την Ελβετία και η κούραση του φάνηκε αρκετά. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Δεν πήρε πάνω του προσπάθειες και προσπάθησε μόνο με τα τρεξίματα του και την πίεση του να βοηθήσει την Εθνική Ελλάδος. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Μπακασέτα.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θετική ήταν η παρουσία του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο φιλικό με την Αίγυπτο. Έπαιξε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και πήρε πολλές προσπάθειες από την πλευρά του και δύσκολα τον έκοβαν οι αμυντικοί των γηπεδούχων. Κέρδισε αρκετά κόρνερ και προσπάθησε να απειλήσει ενώ ήταν και αυτός μέσα στο γκολ που έβαλε η Ελλάδα αφού έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μπακάκη. Αντικαταστάθηκε στο 64' από τον Γιαννιώτα.

ΚΑΡΕΛΗΣ: Ο σέντερ φορ της Εθνικής Ελλάδος έπαιξε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και ήταν αρκετά καλός, κινητικός και δραστήριος σε όλο το ματς. Πέτυχε μάλιστα και το γκολ με το οποίο η Ελλάδα επικράτησε της Αιγύπτου κάνοντας αρκετά καλή κίνηση και ευρισκόμενος εκεί που έπρεπε. Είχε δυο-τρεις ακόμα καλές στιγμές αλλά δεν μπόρεσε να τις μετουσιώσει σε κάτι παραπάνω. Το γεγονός ότι σκόραρε όμως και πάλι στην επιστροφή του στην Εθνική Ελλάδος είναι πολύ σημαντικό.

ΜΠΑΡΚΑΣ: Μπήκε με την έναρξη του δευτέρου μέρους αντί του Γιαννιώτη και είχε και αυτός εξαιρετική παρουσία. Στη μία και μοναδική καλή στιγμή που έγινε μπροστά από την εστία της Εθνικής στο δεύτερο ημίχρονο αντέδρασε θετικά και έσωσε την Ελλάδα. Προς το τέλος του αγώνα ήταν αρκετά σταθερός στις εξόδους του και έδιωξε κάθε κίνδυνο. Θετικό το ντεμπούτο και του Μπάρκα.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Μπήκε αντί του Δώνη με την έναρξη του δευτέρου μέρους και κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και να τον νιώσει η άμυνα της Αιγύπτου. Με ανάποδο πόδι έκανε συνέχεια κινήσεις και σουτ προς την αντίπαλη εστία. Είχε ένα εξαιρετικό φάουλ προς το τέλος της αναμέτρησης όπου θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ. Η παρουσία του ήταν θετικότατη.

ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ: Πέρασε στο ματς στο 64' αντί του Χριστοδουλόπουλου αλλά δεν φάνηκε στην διάρκεια των λεπτών που αγωνίστηκε. Δεν πήρε προσπάθειες πάνω του, δεν απείλησε την αντίπαλη εστία ενώ κυρίως το παιχνίδι της Εθνικής γινόταν από τα αριστερά.

ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Πέρασε στο ματς στο 71' αντί του Σταφυλλίδη και κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα αμυντικά ενώ προσπάθησε να βοηθήσει και επιθετικά έχοντας θετική παρουσία.

ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Πέρασε στη φιλική αναμέτρηση στο 74' αντί του Ταχτσίδη και έπαιξε στον χώρο της μεσαίας γραμμής ως το καθαρόαιμο αμυντικό χαφ. Έμεινε στην θέση του και βοήθησε αμυντικά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην πίεση που δέχθηκε στα τελευταία λεπτά.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Μπήκε απλά για να γράψει μια ακόμα συμμετοχή στο 89' της αναμέτρησης και σίγουρα η παρουσία του δεν μπορεί να κριθεί.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ