ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των παικτών της Εθνικής

Η κριτική των παικτών της Εθνικής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των διεθνών ποδοσφαιριστών στη νίκη 2-0 επί της Κύπρου.

Η Εθνική Ελλάδος επικράτησε με 2-0 της Κύπρου και το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των διεθνών ποδοσφαιριστών με τον Φορτούνη να παίρνει τον τίτλο του MVP και τον Μάνταλο να τον ακολουθεί σε απόδοση.

ΚΑΡΝΕΖΗΣ: Σταθερός στο πρώτο ημίχρονο ο γκολκίπερ της Εθνικής, δεν κινδύνεψε και ήταν πολύ καλός και στις εξόδους του. Και στο δεύτερο ημίχρονο είχε καλή απόδοση, δεν έκανε κάποιο λάθος και σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο χρειάστηκε να κάνει και μια σωτήρια επέμβαση στο 82' σε σουτ από κοντινή απόσταση μπλοκάροντας σταθερά την μπάλα.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος γινόταν κυρίως από τα αριστερά και όχι από την πλευρά του με αποτέλεσμα να μην έχει τόσο μεγάλη συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι της Εθνικής Ελλάδος. Δεν είχε προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι και η Εθνική δεν κινδύνεψε από τη μεριά του. Στο δεύτερο μέρος οι Κύπριοι χτύπησαν περισσότερο από εκεί και σε δυο-τρεις φάσεις ο "Τόρο" δεν λειτούργησε σωστά. Επιθετικά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπαιξε περισσότερο από τα δεξιά αλλά χωρίς να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση.

ΜΑΝΩΛΑΣ: Πολύ καλός και σταθερός ο αμυντικός της Ρόμα ο οποίος έπαιξε ως δεξιός στόπερ. Κέρδισε κάθε μάχη από τους επιθετικούς της Κύπρου και δεν είχε σε καμία στιγμή πρόβλημα. Ήταν καλός και στις εναέριες μονομαχίες καθαρίζοντας αρκετές φάσεις στην άμυνα της Εθνικής Ελλάδος. Ο Μανωλάς θα έβγαζε και την φάση του αγώνα όταν στο δεύτερο μέρος πέρασε τρεις αντιπάλους με ωραία προσπάθεια αλλά δεν πρόλαβε να κάνει σωστή μεταβίβαση.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως και ο Μανωλάς έτσι και ο Παπασταθόπουλος είχε εξαιρετική απόδοση. Οι φορ των Κύπριων δεν του δημιούργησαν πρόβλημα με τον άσο της Ντόρτμουντ ο οποίος έπαιξε ως αριστερός στόπερ να έχει ένα εύκολο βράδυ και χωρίς πολλά λάθη. Ήταν κυρίαρχος σε αρκετές εναέριες μονομαχίες ενώ σε αντίθεση με τον Μανωλά όποτε του δινόταν η ευκαιρία προσπαθούσε να βγει γρήγορα και στην επίθεση.

ΤΖΑΒΕΛΑΣ: Η παρουσία του στην ενδεκάδα αποτέλεσε την έκπληξη του Σκίμπε αλλά ο Τζαβέλας με την απόδοση του φρόντισε να δικαιώσει τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Τα πήγε αρκετά καλά σε άμυνα και επίθεση και ουσιαστικά είχε συμμετοχή και στα δυο γκολ της Ελλάδας. Στο πρώτο είναι αυτός που πιέζει... στα όρια του φάουλ τον Χαραλαμπίδη ο οποίος χάνει την μπάλα που φτάνει στον Φορτούνη και έκανε το γύρισμα και στο δεύτερο γκολ προλαβαίνει να κάνει την σέντρα πριν η μπάλα βγει έξω και μετά αυτή φτάνει στα χέρια του Παναγή ο οποίος υπό πίεση κάνει τη λάθος μεταβίβαση. Ήταν πολύ καλός και στο δεύτερο ημίχρονο μην αντιμετωπίζοντας προβλήματα από την πλευρά του.

ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Μπορεί να μην έχει παιχνίδια με την ομάδα του, τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο του "Γ. Καραϊσκάκης". Ο διεθνής μέσος ήταν πάρα πολύ καλός στην αναμέτρηση με την Κύπρο, είχε τρεξίματα, σωστές μεταβιβάσεις και έκανε αρκετά καλά τη δουλειά που του είχε αναθέσει ο Σκίμπε βοηθώντας την Εθνική.

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ: Αγωνίστηκε για 70 λεπτά σε μια θέση που τον είχαμε δει ξανά μόνο σε ένα φιλικό με την Εθνική Ελλάδος, αυτή του αμυντικού μέσου, και τα πήγε εξαιρετικά. Ήταν αρκετά καλός, κράτησε την θέση του, έκανε κοψίματα, είχε τρεξίματα και με το αριστερό του πόδι όποτε χρειάστηκε άλλαξε το παιχνίδι με μεγάλες μπαλιές.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Καλό παιχνίδι από τον διεθνή μέσο ο οποίος αγωνίστηκε αρχικά στο δεξί φτερό της μεσοεπιθετικής γραμμής της Εθνικής Ελλάδος. Είχε καλή απόδοση και πέτυχε ένα πανέμορφο σε εκτέλεση και εξυπνάδα τέρμα. Ήταν δραστήριος και μαζί με τον Φορτούνη ο ποδοσφαιριστής που πήρε τις περισσότερες φορές την μπάλα στα πόδια του και κέρδισε τα περισσότερα φάουλ για την Εθνική Ελλάδος.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Ξεκίνησε βασικός στο αριστερό άκρο της επίθεσης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ενώ στο δεύτερο ημίχρονο που η Ελλάδα αγωνίστηκε περισσότερο με ένα 4-4-2 έπαιξε ως αριστερό χαφ. Η αλήθεια είναι όμως ότι σε καμία από τις δυο θέσεις δεν φάνηκε. Δεν πήρε προσπάθειες πάνω του, δεν ζήτησε την μπάλα και δεν βοήθησε εν γένει τουλάχιστον επιθετικά. Αντικαταστάθηκε από τον Παπαδόπουλο στο 75' της αναμέτρησης.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Αρκετά ανεβασμένος ο Κώστας Φορτούνης ο οποίος ήταν ο MVP και στην αναμέτρηση της Εθνικής με αντίπαλο την Κύπρο. Το "δεκάρι" του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είχε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Μήτρογλου και αρκετές όμορφες εμπνεύσεις στην διάρκεια του ματς. Ήταν συνεχής απειλή για την άμυνα της Κύπρου και κινήθηκε σε πολλούς χώρους μεσοεπιθετικά. Πήρε πολλές φορές την μπάλα στα πόδια του και την μοίρασε σωστά στους συμπαίκτες του.

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ: Ο επιθετικός που χρειάζεται κάθε ομάδα. Μια επαφή και γκολ για το 1-0 από τον Μήτρογλου. Φυσικά και ο Έλληνας φορ στη συνέχεια είχε ευκαιρίες και για άλλα τέρματα με κορυφαία όλων το τετ α τετ στο οποίο βγήκε μετά από πάσα του Φορτούνη αλλά δεν γίνονται όλες οι ευκαιρίες γκολ αν και εκεί έκανε πολύ κακό πλασέ. Ήταν δραστήριος όμως και είχε καλή παρουσία και συνεργασία και με τον Φορτούνη με τον οποίο έβγαλαν αρκετές φάσεις.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Έπαιξε ως αμυντικός μέσος αντί του Σταφυλλίδη στα τελευταία είκοσι λεπτά και ήταν αρκετά σταθερός κάνοντας αυτά τα οποία έπρεπε μέχρι την λήξη του ματς.

ΧΟΛΕΜΠΑΣ: Πέρασε αντί του Μπακασέτα στο τελευταίο τέταρτο και έπαιξε τόσο ως αριστερό χαφ όσο και ως μπακ χωρίς να έχει προβλήματα.

ΚΑΡΕΛΗΣ: Μπήκε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης αντί του Τζαβέλα που αποχώρησε ως τραυματίας και δεν μπορεί να κριθεί.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ