ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των παικτών της Εθνικής Ελλάδος

Η κριτική των παικτών της Εθνικής Ελλάδος
INTIME SPORTS

Ισόπαλο αναδείχθηκε το φιλικό της Εθνικής Ελλάδος με την αντίστοιχη της Τουρκίας και το Sport24 αξιολογεί την απόδοση των Ελλήνων διεθνών.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το φιλικό της Εθνικής Ελλάδος με την Τουρκία εκτός έδρας με τους παίκτες του Μίχαελ Σκίμπε να κρατούν το μηδέν στην άμυνα παίζοντας για πρώτη φορά με τρεις στην άμυνα αλλά την ίδια ώρα στην επίθεση δεν μπόρεσαν να απειλήσουν.

Η τριάδα της άμυνας Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Παπαδόπουλος ήταν εκ των κορυφαίων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

ΚΑΡΝΕΖΗΣ: Σταθερός και χωρίς προβλήματα ο Ορέστης Καρνέζης καθώς τα σουτ που έγιναν προς την εστία του διεθνή γκολκίπερ ήταν ελάχιστα. Όσες φορές χρειάστηκε όμως είχε σωστές τοποθετήσεις και έπιασε χωρίς πρόβλημα την μπάλα ενώ και στις εξόδους του δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Επίσης και με την μπάλα στα πόδια όποτε χρειάστηκε είχε σωστές αντιδράσεις και σωστά διωξίματα με ελάχιστες εξαιρέσεις όπου έδωσε τη μπάλα στα πόδια των αντιπάλων.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Αγωνίστηκε στον ρόλο του δεξιού μπακ χαφ. Αμυντικά δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ενώ επιθετικά είχε διάθεση για να ανέβει και να βοηθήσει επιθετικά. Δεν έγινε αποδέκτης της μπάλας αρκετές φορές όμως ενώ το γεγονός πως οι τρεις στόπερ δεν άνοιγαν στις πλευρές περιόριζε κάπως τα ανεβάσματα του. Βέβαια αυτό είναι κάτι που θα έρθει με τα ματς και όταν θα γίνει συνήθεια όλων ο τρόπος με τον οποίο θέλει να παίζουν ο Μίχαελ Σκίμπε αν συνεχίσει με το ίδιο σύστημα.

ΜΑΝΩΛΑΣ: Πολύ καλός στα 78' λεπτά που αγωνίστηκε ο Κώστας Μανωλάς ως δεξί στόπερ δίπλα στην τριάδα με Παπασταθόπουλο, Παπαδόπουλο. Ο κεντρικός αμυντικός της Ρόμα ήταν σταθερός, κέρδισε πάρα πολλές μονομαχίες και απέφυγε τα λάθη σε έναν νευραλγικό χώρο στον οποίο αγωνίζεται. Είχε πολύ καλή παρουσία και συνέβαλε ώστε η Εθνική να κρατήσει το μηδέν για όσο αγωνίστηκε. Στο 78' παραχώρησε τη θέση του στον Σιόβα.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κορυφαίος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Σε ρόλο λίμπερο και έχοντας δεξιά του και αριστερά του τους Μανωλά, Παπαδόπουλο τα πήγε εξαιρετικά. Με την εμπειρία του αλλά και το γεγονός ότι μπορεί να διαβάζει το ματς βγήκε αρκετές φορές πρώτος στην μπάλα, έκοψε αρκετές επιθέσεις των Τούρκων ενώ κέρδισε και τις περισσότερες μονομαχίες. Επίσης και στις στημένες φάσεις ήταν εκεί όταν χρειάστηκε απομακρύνοντας σωστά τις περισσότερες φορές.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Κυργιάκο Παπαδόπουλο, όπως επίσης και οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος. Ο νεαρός άσος που παίζει στην Μπάγερν Λεβερκούζεν ήταν και αυτός σταθερός και σίγουρος σε αντίθεση με το φιλικό με το Λουξεμβούργο. Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από τους επιθετικούς της Τουρκίας και έκοψε αρκετές φορές την μπάλα τόσο ψηλά όσο και χαμηλά.

ΧΟΛΕΜΠΑΣ: Σε αντίθεση με το φιλικό κόντρα στο Λουξεμβούργο ο Χολέμπας χρησιμοποιήθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας ως μπακ χαφ και έχοντας φυσικά έναν αντίστοιχο ρόλο με αυτόν του Τοροσίδη. Ο Χολέμπας αμυντικά ούτε αυτός είχε προβλήματα, όπως συνολικά η άμυνα της Εθνικής ενώ επιθετικά προσπάθησε να γίνει απειλητικός, να κατέβει από την πλευρά του όσο περισσότερο μπορούσε και να δημιουργήσει ρήγματα όντας μια βοήθεια από τα αριστερά για τον Μήτρογλου. Παρά την διάθεση του όμως δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός.

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης μετά το φιλικό με το Λουξεμβούργο βρέθηκε ως βασικός και στο φιλικό με την Τουρκία. Αγωνίστηκε στο πρώτο 45' μαζί με τους Σάμαρη, Τζιόλη στη μεσαία γραμμή έχοντας αρχικά το μυαλό του στον ανασταλτικό τομέα και λιγότερο στην επίθεση. Κέρδισε αρκετές μονομαχίες αλλά σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια δεν βοήθησε επιθετικά, ούτε απείλησε. Όπως εν γένει η Εθνική στο πρώτο 45λεπτο. Έδωσε τη θέση του στον Πέτσο με την έναρξη του δευτέρου μέρους.

ΣΑΜΑΡΗΣ: Δεύτερο ενενηντάλεπτο για τον Ανδρέα Σάμαρη ο οποίος δείχνει να υπολογίζεται από τον Μίχαελ Σκίμπρ ως το βασικό γρανάζι στη μεσαία γραμμή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Αγωνίστηκε στα δεξιά του Τζιόλη που ήταν το αμυντικό χαφ αλλά όπως και ο Ταχτσίδης έτσι και αυτός περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Κράτησε τη θέση του στα χαφ, είχε τρεξίματα, έκοψε μπάλες αλλά δεν απείλησε επιθετικά όσο θα ήθελε ο Γερμανός τεχνικός.

ΤΖΙΟΛΗΣ: Ο Αλέξανδρος Τζιόλης επιλέχθηκε στον ρόλο του αμυντικού χαφ μπροστά από την τριάδα των στόπερ και θα μπορούσαμε να πούμε ότι πέρασε απαρατήρητος στο ματς. Παρά το γεγονός ότι έπαιξε σε όλη την αναμέτρηση έκανε κυρίως αθόρυβη δουλειά. Ήταν πάντα εκεί, δεν άφησε ποτέ τη θέση του αλλά ελάχιστες φορές ζήτησε και πήρε την μπάλα για να την βγάλει μπροστά στην επίθεση. Όταν την έπαιρνε μάλιστα προσπαθούσε να δώσει σίγουρα δίπλα του με αποτέλεσμα να αποφύγει τα λάθη.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Δεν αγωνίστηκε καθόλου στο φιλικό με το Λουξεμβούργο εξαιτίας κάποιων ενοχλήσεων στη μέση αλλά στο ματς με τους Τούρκους ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα σε έναν ρόλο δεύτερο επιθετικού, πίσω από τον Μήτρογλου και μπροστά από τους τρεις μέσους. Με αρκετή όρεξη και διάθεση πήρε αρκετές μπάλες, προσπάθησε να την σπάσει σωστά στον φορ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και να παίξει το ένα-δυο πότε με τον Μήτρογλου, πότε με τον Γιάννου. Αυτό που δεν είχε ήταν η απειλή στο παιχνίδι του καθώς δεν πήρε τόσες πρωτοβουλίες και ακόμα και όταν είχε τον χώρο για σουτ προσπάθησε να σιγουρέψει την πάσα του και όχι να σουτάρει ο ίδιος. Στις καθυστερήσεις του αγώνα έδωσε τη θέση του στον Καρέλη.

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ: Όπως και ο Ταχτσίδης έτσι και ο Μήτρογλου είχε αγωνιστεί και στο φιλικό με το Λουξεμβούργο και μάλιστα σε όλο το ματς. Για αυτό και κόντρα στους Τούρκους έπαιξε για 70 λεπτά. Ο ρόλος του ήταν άχαρος καθώς ήταν ο μοναδικός παίκτης στην επίθεση και πολλές φορές αρκετά μέτρα μακριά απ' όλους τους υπόλοιπους. Μάλιστα πήρε ελάχιστες φορές την μπάλα στο διάστημα που αγωνίστηκε. Ήταν όμως και ο μόνος ο οποίος είχε δυο τελικές προς την εστία του Βολκάν χωρίς όμως αυτές να έχουν αποτέλεσμα για την Εθνική Ελλάδος.

ΠΕΤΣΟΣ: Πέρασε ως αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους αντί του Ταχτσίδη και αγωνίστηκε στα αριστερά του Τζιόλη. Κράτησε τη θέση του, κέρδισε μονομαχίες στο χώρο του κέντρου με τα αντίπαλα χαφ και περιορίστηκε σε έναν παθητικό ρόλο καθώς πέρασε ελάχιστες φορές τον χώρο της μεσαίας γραμμής.

ΓΙΑΝΝΟΥ: Μπήκε στην θέση του Μήτρογλου στο 70' και στο διάστημα που έπαιξε ήταν αρκετά ορεξάτος και δραστήριος. Δεν μπόρεσε όμως να απειλήσει την εστία του Βολκάν. Και μόνο που αγωνίστηκε όμως ήταν θετικό για τον ποδοσφαιριστή του Αστέρα.

ΣΙΟΒΑΣ: Μπήκε στην θέση του Μανωλά στο 78' και στο διάστημα που αγωνίστηκε είχε και αυτός καλή συνεργασία με τους Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο και βοήθησε και αυτός ώστε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

ΚΑΡΕΛΗΣ: Μπήκε στο 90' αντί του Φορτούνη και δεν μπορεί να κριθεί.

ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ: Μπήκε στο 90' αντί του Χολέμπας και δεν μπορεί να κριθεί.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ