ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των διεθνών

Η κριτική των διεθνών
INTIME SPORTS

Η Εθνική Ελλάδος αναδείχτηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Ρουμανία διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα και μη μπορώντας να απειλήσει επιθετικά. Το Sport24.gr κρίνει την απόδοση των διεθνών.

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των Ελλήνων διεθνών στο ματς με την Ρουμανία. Οι κορυφαίοι Καρνέζης, Μανωλάς και Παπασταθόπουλος και ο Φετφατζίδης που δεν βοήθησε σε καμία στιγμή του αγώνα.

ΚΑΡΝΕΖΗΣ: Εκ των κορυφαίων αν όχι ο κορυφαίος της Εθνικής Ελλάδος στο ματς με τη Ρουμανία. Πολύ σταθερός και σωστός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ενώ είχε και δυο σωτήριες επεμβάσεις, μια σε κάθε ημίχρονο, με τις οποίες κράτησε το μηδέν στην εστία του και βοήθησε τα μέγιστα να μην ηττηθεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στη Ρουμανία και να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Βουκουρέστι.

ΚΙΤΣΙΟΥ: Θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί το ντεμπούτο του Στέλιου Κίτσιου με την γαλανόλευκη με τον νεαρό άσο να αγωνίζεται μάλιστα σε δυο διαφορετικές θέσεις. Στο πρώτο 45' έπαιξε ως δεξιός μπακ και προσπαθούσε παράλληλα με τα αμυντικά του καθήκοντα να ανεβαίνει αρκετά και να βοηθάει στην επίθεση αλλά χωρίς να έχει καλές τελικές μεταβιβάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε ως δεξιός χαφ στην προσπάθεια του Κώστα Τσάνα να θωρακίσει την δεξιά του πλευρά. Βοήθησε σε αυτό τον ρόλο αλλά δεν πήρε αρκετές πρωτοβουλίες στο επιθετικό κομμάτι για την Εθνική Ελλάδος.

ΜΑΝΩΛΑΣ: Αρκετά καλός στην επιστροφή του στο αρχικό σχήμα ο στόπερ της Ρόμα. Κέρδισε πάρα πολλές μονομαχίες, απέφυγε τα λάθη, πλην ενός-δυο, και είχε πολλές καλές και γρήγορες επεμβάσεις κόντρα στους επιθετικούς της Ρουμανίας. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ούτε στον "αέρα" ενώ ίσως το μοναδικό του λάθος ήταν η κίτρινη κάρτα που πήρε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και θα του στοιχίσει την απουσία του από το επόμενο παιχνίδι στο Μπέλφαστ.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν και αυτός πολύ καλός και σταθερός και μαζί με τον Μανωλά και τον Καρνέζη ήταν η τριάδα των κορυφαίων για την Εθνική Ελλάδος. Όπως και ο Μανωλάς έτσι και ο Παπασταθόπουλος είχε πολύ καλές τοποθετήσεις, έγκαιρες επεμβάσεις και έδωσε πολλές λύσεις στο αμυντικό κομμάτι της ομάδας.

ΧΟΛΕΜΠΑΣ: Με καλές και κακές στιγμές ο αριστερός μπακ της Εθνικής Ελλάδος. Αρκετά καλός στο αμυντικό κομμάτι με αποκορύφωμα το σωτήριο τάκλιν που κάνει στο 6'. Στην επίθεση δεν είδαμε τα ανεβάσματα που είχαμε συνηθίσει αλλά και καλές τελικές μεταβιβάσεις προς τον Μήτρογλου στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Αντίθετα σχεδόν όλες οι σέντρες του έφυγαν ανεκμετάλλευτες ενώ και τα στημένα του δεν ήταν τόσο καλά.

ΤΖΙΟΛΗΣ: Ξεκίνησε μουδιασμένα το ματς και με αρκετά λάθη, ευτυχώς όχι κρίσιμα για την Εθνική Ελλάδος, όσο περνούσε η ώρα προσπαθούσε να μπει στον ρυθμό του αγώνα και να βοηθήσει σε άμυνα και επίθεση αλλά χωρίς να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός στην επίθεση και να μπορέσει να βγάλει μπαλιές προς τους επιθετικούς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

ΣΑΜΑΡΗΣ: Όπως και ο Τζιόλης έτσι και ο Σάμαρης ξεκίνησε μουδιασμένος το ματς αλλά με περισσότερα λάθη καθώς φαινόταν να μην είναι συγκεντρωμένος στην αρχή του αγώνα και μάλιστα ένα απ' αυτά δημιούργησε μια επικίνδυνη φάση για τον Καρνέζη αλλά ευτυχώς η ελληνική άμυνα έσωσε. Δεν βοήθησε επιθετικά καθώς δεν έβλεπε γήπεδο και δεν μπορούσε να βρει καλές μεταβιβάσεις. Στο δεύτερο μέρος ανέβηκε αλλά χωρίς να φτάσει στα επίπεδα που γνωρίζουμε.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Είναι από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος αλλά αυτό δε φάνηκε στο παιχνίδι με τους Ρουμάνους. Δεν μπόρεσε να συνεργαστεί καλά με τους Μήτρογλου και Αραβίδη και να γίνουν απειλητικοί για την εστία της Ρουμανίας. Στο δεύτερο ημίχρονο αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού και αντικαταστάθηκε στο 54' από τον Κονέ.

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ: Δεν δικαιολόγησε με την παρουσία του στο αρχικό σχήμα τον Κώστα Τσάνα που του εμπιστεύθηκε μια θέση στο αρχικό σχήμα. Δεν βοήθησε καθόλου μεσοεπιθετικά από την πλευρά του αφού ζήτησε λίγες φορές την μπάλα και την πήρε ακόμα λιγότερες στα πόδια του. Επίσης και αμυντικά δεν βοήθησε όσο έπρεπε τον Κίτσιου. Ο "Φέτφα" αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Βύντρα.

ΑΡΑΒΙΔΗΣ: Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ξεκίνησε βασικός στην ενδεκάδα, σε έναν ρόλο αριστερού εξτρέμ, αλλά από τη στιγμή που η Εθνική Ελλάδος δεν μπόρεσε να απειλήσει επιθετικά έτσι και αυτός δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω στο επιθετικό κομμάτι και να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ: Έπαιξε 87' στο παιχνίδι ως σέντερ φορ και δεν έκανε ούτε μια τελική. Αυτό τα λέει όλα για την απόδοση του. Φυσικά δεν μπορεί μόνος του να απειλεί καθώς πρέπει να τροφοδοτείται και σωστά αλλά και ο ίδιος από την πλευρά του όσες φορές πήρε την μπάλα στα πόδια του είχε κακές επιλογές και δεν φάνηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Αντικαταστάθηκε στο 87' από τον Καρέλη.

ΒΥΝΤΡΑ: Πέρασε στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο ως αλλαγή του Φετφατζίδη και αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ έχοντας πολύ καλή απόδοση στο αμυντικό κομμάτι και κλείνοντας μαζί με τον Κίτσιου σωστά την δεξιά πλευρά. Δεν έκανε λάθη και ήταν αρκετά σταθερός. Στο επιθετικό κομμάτι δεν βοήθησε καθόλου καθώς ελάχιστες φορές πέρασε στο επιθετικό μισό.

ΚΟΝΕ: Αντικατέστησε τον Φορτούνη στο 54' και ήταν ο πιο ουσιαστικός ποδοσφαιριστής της Εθνικής στο επιθετικό κομμάτι. Απ' αυτόν έγιναν τα πρώτα σουτ που απείλησαν την αντίπαλη εστία και δημιούργησαν τις ευκαιρίες για την Εθνική Ελλάδος. Είχε όρεξη και με την παρουσία του στο ματς με τη Ρουμανία έδειξε ότι θα μπορούσε να είχε βρεθεί ακόμη και στο αρχικό σχήμα της Εθνικής Ελλάδος.

ΚΑΡΕΛΗΣ: Δεν μπορεί να κριθεί καθώς μπήκε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με την Ρουμανία καθώς αντικατέστησε τον Μήτρογλου στο 87' του αγώνα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ