ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των παικτών της Εθνικής Ελλάδας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - CROATIA  / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - CROATIA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Ελλάδα ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Έμεινε στο 0-0 με την Κροατία στο "Γ. Καραϊσκάκης", αποκλείστηκε από το Μουντιάλ και το Sport24.gr ακτινογραφεί την απόδοση των διεθνών.

Εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου έμεινε η Εθνική Ελλάδας μετά το 0-0 με την Κροατία στο Φάληρο. Το 4-1 στο Ζάγκρεμπ αποδείχθηκε σκορ που ήταν αδύνατο να ανατραπεί. Οι ποδοσφαιριστές του Μίκαελ Σκίμπε πάλεψαν κόντρα σε μια ανώτερη ομάδα, αλλά τέθηκαν δίκαια νοκ άουτ.

Το Sport24.gr καταγράφει την απόδοση των διεθνών μετά τη λευκή ισοπαλία στο "Γ. Καραϊσκάκης"...

ΚΑΡΝΕΖΗΣ: Η πρώτη φορά που ανησύχησε πραγματικά στο πρώτο μέρος ήταν στο φανταστικό σουτ του Πέρισιτς, το οποίο κατέληξε στο δοκάρι. Από εκεί και πέρα, αν εξαιρεθούν μερικά ζόρικα γυρίσματα από τους συμπαίκτες του, πέρασε 45λεπτο δίχως άγχος. Στο δεύτερο μισό είχε ακόμα λιγότερη δουλειά, αφού... δούλεψαν γι' αυτόν το κορυφαίο κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Μανωλά - Παπασταθόπουλου.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Ο αρχηγός της Εθνικής είχε το δύσκολο έργο να κρατήσει μακριά από την εστία τον Πέρισιτς. Έδωσε πολλές μάχες στο δεξί άκρο της άμυνας αν και στο πρώτο μέρος δεν ήταν αρκετές οι φορές που πήρε μέτρα για να πλαγιοκοπήσει από την πτέρυγά του. Και όταν το έπραξε, οι προσπάθειές του έπεσαν στο κενό. Στο δεύτερο μέρος, επειδή είχε κουραστεί, οι κούρσες του περιορίστηκαν, ενώ οι σέντρες του δεν έφεραν αποτέλεσμα.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Στο 17' παραλίγο να σκοράρει, όταν το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Κατά τα άλλα, πέρασε ένα πρώτο 45λεπτο χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα, μια και οι Κροάτες έμειναν μακριά από την περιοχή του Καρνέζη. Εξαφάνισε τον Κάλινιτς μαζί με τον Μανωλά και έβγαλε ποιότητα, σε ένα παιχνίδι βέβαια που σκοπός ήταν επιθετικά να βρούμε λύσεις. Στα καθήκοντά του ο κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ ήταν άψογος.

ΜΑΝΩΛΑΣ: Καίριες επεμβάσεις από τον στόπερ της Ρόμα, ο οποίος μάλιστα για να αποφύγει τη γραμμή κρούσης των Κροατών στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος, ενώ είχε τη μπάλα, προχώρησε σε καταπληκτικές ντρίμπλες, ενθουσιάζοντας τον κόσμο. Από τους καλύτερους παίκτες της βραδιάς για την Εθνική, σταθερός σε ό,τι έκανε, ενέπνεε σιγουριά. Του δίνουμε τον τίτλο του MVP. Κρίμα που δεν κατέστη εφικτό να παίξει στον πρώτο αγώνα του Ζάγκρεμπ.

ΡΕΤΣΟΣ: Η χρησιμοποίησή του από τον Μίκαελ Σκίμπε ως αριστερός μπακ συνιστούσε έκπληξη. Το μόνο θετικό ήταν πως κρατούσε τον Μάντζουκιτς μακριά από τα ελληνικά καρέ. Επιθετικά τού ήταν υπερβολικά δύσκολο να βοηθήσει, προχωρώντας σε ορισμένες βεβιασμένες κινήσεις. Στο δεύτερο μέρος δεν έκανε κάτι διαφορετικό από το πρώτο. Δεν είναι αριστερός μπακ ο αμυντικός της Λεβερκούζεν και ίσως ο Σκίμπε να έπρεπε να χρησιμοποιήσει εκεί άλλον παίκτη ("καθαρό" αριστερό μπακ ο Λυκογιάννης, αλλά έμεινε εκτός αποστολής, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Σταφυλίδης).

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Ετρεξε πολύ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Όσο είχε δυνάμεις, έπεφτε με δύναμη πάνω στους Κροάτες, όπως επί παραδείγματι στον Μόντριτς. Προσπάθησε να βοηθήσει στο ψηλό παιχνίδι, οι πάσες του δεν έκαναν τη διαφορά, παρότι είναι ποδοσφαιριστής που έχει εξαιρετικές κάθετες, ενώ στο δεύτερο μέρος η κόπωση έκανε εμφανή τα σημάδια της. Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι υστέρησε, έδωσε ό,τι είχε.

ΤΖΙΟΛΗΣ: Κλήθηκε να τα βγάλει πέρα με μια εξαιρετική μεσοεπιθετική γραμμή και σε γενικές γραμμές δεν τα κατάφερε άσχημα. Όσο περνούσε η ώρα έμενε αισθητά από δυνάμεις και σε αντίθεση με τις πάσες του πρώτου μέρους, στο δεύτερο υπέπεσε σε ορισμένα λάθη, αφού υπήρξε πρόβλημα επικοινωνίας με τους συμπαίκτες του. Όσο μπορούσε το πάλεψε, κερδίζοντας φάουλ στη μεσαία γραμμή.

ΖΕΚΑ: Ξεκίνησε δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή, αργότερα ο Σκίμπε τον πέρασε πίσω από τον Μήτρογλου. Ο κλασικός μαχητικός Ζέκα, που έπαιξε με πάθος και τσαμπουκά. Επιχειρούσε ουκ ολίγες στιγμές να πιάσει την πρώτη κεφαλιά μετά τα βολέ ή τα ελεύθερα του Καρνέζη. Διακρίθηκε σε ένα ακόμη παιχνίδι, ένας από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει αυτή η Εθνική ομάδα. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ήθελε και κατάφερνε να βγαίνει νικητής στις μονομαχίες που ενεπλάκη. Άξιος πολλών συγχαρητηρίων.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Στο 13ο λεπτό είχε την πρώτη τελική της Ελλάδας, με το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Για αυτό τον ξεκίνησε ο Σκίμπε, μήπως και η "γαλανόλευκη" εκμεταλλευτεί το καλό του πόδι. Στο πρώτο μέρος δυσκολευόταν να συνεργαστεί με την υπόλοιπη μεσοεπιθετική γραμμή της Εθνικής. Δεν έδειξε απάθεια σε κανένα λεπτό του αγώνα, όμως δεν κατάφερε να προσφέρει κάτι σημαντικό όσο αγωνίστηκε.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πήρε πολλές προσπάθειες από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Είχε όρεξη και πείσμα να βοηθήσει σημαντικά. Εκτός από τα επιθετικά του καθήκοντα και τις προσπάθειες να "τρυπήσει" από τα άκρα τους Κροάτες, στο πρώτο μέρος γυρνούσε πίσω να βοηθήσει τον Τοροσίδη. Στο δεύτερο μέρος είχε κουραστεί αρκετά από το ακατάπαυστο τρέξιμο και έγινε αλλαγή στο 59'.

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ: Στο πρώτο μέρος υπήρξε καταφανέστατα μόνος και αβοήθητος στη γραμμή κρούσης. Γύριζε πίσω από τη σέντρα για να πάρει μπάλα, μια και στην κορυφή που ήταν, ελάχιστες φορές τροφοδοτήθηκε. Η πρώτη φορά που τον ένιωσε ο Σούμπασιτς ήταν στο 60', όταν το σουτ που εξαπέλυσε με το δεξί πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός, αφού δεν τον "τάισαν" οι συμπαίκτες του και αναγκαζόταν να τραβιέται προς τα έξω. Και εκτός περιοχής ο "Μητρογκόλ" είναι ακίνδυνος. Αποχώρησε με πρόβλημα στη μέση, στο 78'.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Μπήκε στο 59' αντί του Χριστοδουλόπουλου. Ίσως να έπρεπε να μπει νωρίτερα ο χαφ του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν πασιφανές ότι χρειαζόταν σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Το διάστημα που αγωνίστηκε πήρε μπάλες, προσπάθησε με κατά μέτωπο επιθέσεις να "λαβώσει" την άμυνα της Κροτίας, η οποία όμως κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν.

ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ: Αντικατέστησε τον Μπακασέτα στο 59'. Ό,τι ακριβώς περίμενε ο Σκίμπε, το έδειξε ο εξτρέμ της Βαγιαδολίδ, δηλαδή ταχύτητα και προσπάθεια να πλαγιοκοπήσει από δεξιά. Άξια αναφοράς η προσπάθεια του 90ού λεπτού, που "σμπαράλιασε" την αριστερή πτέρυγα, αλλά το πλασέ του Πέλκα έφυγε πολλά μέτρα πάνω από το δοκάρι του Σούμπασιτς. Θετική η παρουσία του το διάστημα που αγωνίστηκε.

ΠΕΛΚΑΣ: Μπήκε στο ματς αντί του Μήτρογλου στο 78'. Αυτά τα λίγα λεπτά που χρησιμοποιήθηκε πρόλαβε να μπει στο κλίμα του αγώνα, είχε το πλασέ στα δίχτυα που ακυρώθηκε και το πλασέ που πήγε ψηλά άουτ από την εξαιρετική προσπάθεια του Γιαννιώτα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ