ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των Ελλήνων διεθνών

Η κριτική των Ελλήνων διεθνών
Ελλάδα, Εθνική ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική Ελλάδας γνώρισε εντός έδρας ήττα (2-3) από την Ισλανδία και το Sport24.gr περνά από το... μικροσκόπιο την απόδοση των διεθνών μας.

Δεν τα κατάφερε η Εθνική μας ομάδα στο δεύτερο κατά σειρά φιλικό της, με την Ισλανδία αυτή τη φορά. Έχασε 3-2, καθώς στο δεύτερο μέρος οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έμειναν από δυνάμεις, ενώ υπέπεσαν και σε σοβαρά λάθη στα μετόπισθεν. Διαβάστε την κριτική των Ελλήνων παικτών στο Sport24.gr.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΠΙΝΟ: Αν εξαιρέσει κανείς την απόκρουσή του στο 84', άλλη μεγάλη απόκρουση δεν έκανε. Θα μπορούσε να ενεργήσει πολύ καλύτερα και στο πρώτο μέρος (στην ευκαιρία του 32' των Ισλανδών), αλλά και στο δεύτερο (ενδεχομένως στα δύο από τα τρία γκολ που δεχτήκαμε). Είχε ορισμένες... κρύες αντιδράσεις.

ΜΑΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ήταν επιρρεπής στο λάθος στο πρώτο ημίχρονο. Φέρει ευθύνη στο πρώτο γκολ των Ισλανδών (θα μπορούσε να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ, προτίμησε να κάνει γυριστή κεφαλιά και να μην διώξει άουτ). Όταν είχε τη μπάλα (έπαιξε δεξί στόπερ) προσπαθούσε να μην την κρατήσει, αλλά να την απομακρύνει. Αρκετές στιγμές δεν έβρισκε συμπαίκτη του, στέλνοντας τη μπάλα είτε σε αντίπαλο, είτε άουτ. Στο δεύτερο μέρος ανέβασε κάπως την απόδοσή του, παίζοντας με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Όμως συνολικά η άμυνα της Εθνικής δεν λειτούργησε σωστά.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΡΑΣ: Ο κεντρικός αμυντικός της Εθνικής δεν κατέστη εφικτό να συνεννοηθεί όπως έπρεπε με τα άλλα δύο στόπερ (Οικονόμου, Σιόβας). Δεν κατόρθωσε να περιορίσει τη γραμμή κρούσης των Ισλανδών, ενώ ήταν αυτός τον οποίο νίκησε στον αέρα ο Σίγκθορσον, στην κεφαλιά με την οποία έγινε το 2-3.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΒΑΣ: Σε σχέση με τα άλλα δύο στόπερ που ξεκίνησαν το ματς, τον Μόρα και τον Οικονόμου, ο Σιόβας έπαιξε καλύτερα. Είχε ορισμένες αποτελεσματικές επεμβάσεις αριστερά στα μετόπισθεν, ενώ έμπαινε με δύναμη στα μαρκαρίσματα. Ήταν, βέβαια, αυτός που πήγε να πέσει καθυστερημένα πάνω στον Ίνγκασον, που έκανε το 2-2 για την Ισλανδία (στη φάση αυτή ούτε ο Βέλλιος μπόρεσε να απομακρύνει με το κεφάλι). Γενικά έκανε αισθητή την παρουσία του και μπήκε σε πολλές μονομαχίες, με συνέπεια στο 81' να μην αντέξει άλλο από ένα χτύπημα και να γίνει αλλαγή.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΙΟΛΗΣ: Έπαιξε αμυντικός μέσος δίπλα στον Κώστα Σταφυλίδη και κινήθηκε ως επί το πλείστον σε περιορισμένους χώρους. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο έμενε από δυνάμεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους Ισλανδούς να κερδίσουν κατά κράτος τις μάχες στη μεσαία γραμμή και να γυρίσουν το ματς. Θα μπορούσε στο δεύτερο μέρος, στο 48', να σκοράρει, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ: Πολλά τρεξίματα από τον αμυντικό μέσο της Εθνικής. Ήταν φορές που ακόμα και όταν η ομάδα δεν είχε τη μπάλα, αυτός έτρεχε για να επιστρέψει γρήγορα στη θέση του, την οποία άφηνε για να βοηθήσει στιγμές που οι Ισλανδοί έβγαιναν με παίκτη παραπάνω στην αριστερή πλευρά. Μέχρι και το τέλος επιχειρούσε να καλύψει χώρους, ενώ στα τελευταία λεπτά βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που πραγματοποίησε δεν βρήκε στόχο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Ήταν ο παίκτης που τσίμπησε πολύ ωραία τη μπάλα και κέρδισε το πέναλτι, με το οποίο η Εθνική έκανε το 1-0. Επιθετικά δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, αφενός διότι στο πρώτο μέρος η ομάδα έπαιζε από αριστερά με Χολέμπας, αφετέρου διότι στο δεύτερο μισό, όσο έπαιξε (αντικαταστάθηκε στο 77' από τον Πέτσο), είχε πολλή δουλειά αμυντικά. Πολλές φορές δεν είχε βοήθειες και ο Σκούλασον είχε χώρο να... αλωνίζει.

ΧΟΣΕ ΧΟΛΕΜΠΑΣ: Εκ των κορυφαίων της Εθνικής. Με πολλές δυνάμεις έπαιξε όλη την αριστερή πτέρυγα. Προσπάθησε να "τρυπήσει" την άμυνα των αντιπάλων, παίζοντας αρκετές στιγμές το ένας εναντίον ενός. Είχε το δυνατό σουτ στο 47' που δεν βρήκε στόχο, αλλά και το ωραίο πέρασμα στον Βέλλιο, που δεν αξιοποιήθηκε από τον στράικερ του Ηρακλή. Γενικά έδειξε ότι είναι παίκτης που αξίζει να είναι αυτός ο βασικός στη θέση του αριστερού μπακ - χαφ.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Ο καλύτερος παίκτης της Εθνικής μας στο πρώτο μέρος. Γύριζε πίσω από τη σέντρα για να πάρει μπάλα, δέχτηκε πολλές κλωτσιές από τους Ισλανδούς με τις περίτεχνες ενέργειές του, ενώ πέρασε εξαιρετικές πάσες στην κορυφή. Αυτός εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ από το οποίο προήλθε το πέναλτι που κέρδισε ο Τοροσίδης. Σημείωσε και τα δύο γκολ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Στο δεύτερο μέρος έμεινε από δυνάμεις και δεν είχε την ίδια εικόνα με το πρώτο μισό. Λογική η αντικατάστασή του στο 77' από τον Ταχτσίδη.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΕΛΗΣ: Προσπάθησε να συνεργαστεί με τον Παπάζογλου στην κορυφή. Ήταν κινητικός, αλλά δεν πήρε πολλές μπάλες. Ουκ ολίγες στιγμές επιχείρησε να κατεβάσει τη μπάλα από τον αέρα ανάμεσα στους ψηλούς στόπερ της Ισλανδίας. Είχε και το δοκάρι στο 44', μια φάση κατά την οποία ενήργησε σωστά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Όπως και ο Παπάζογλου, αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα από τον Σκίμπε.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ: Σε αντίθεση με τον Νίκο Καρέλη, γύριζε πίσω για να μαρκάρει (προφανώς και αυτή την οδηγία είχε). Προς το τέλος του πρώτου μέρους άλλαξε πλευρά με τον έτερο στράικερ της Εθνικής στο 3-5-2 του Μίκαελ Σκίμπε. Ο Παπάζογλου δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Πήρε 2-3 μπάλες, αλλά δεν είχε την απαιτούμενη ταχύτητα για να μπορέσει να προκαλέσει ρήγμα στην άμυνα των Ισλανδών. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΛΛΙΟΣ: Πέρασε στον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο. Στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε προσπάθησε να πιέσει την άμυνα της Ισλανδίας, δίχως ιδιαίτερη επιτυχία, αφού δεν είχε συμπαράσταση για να γίνει το λάθος. Στο 90' είχε το πλασέ με το οποίο θα μπορούσε η Εθνική να ισοφαρίσει σε 3-3.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ: Και αυτός αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο. Είχε διάθεση να τρέξει και να απειλήσει, αλλά χωρίς να τα καταφέρει. Όταν προσπάθησε να φύγει στην αντεπίθεση, οι Ισλανδοί τον σταμάτησαν με φάουλ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Μπήκε στο 77' αντί του Φορτούνη, αφού ήταν εμφανές πως η Εθνική χρειαζόταν βοήθεια στη μεσαία γραμμή. Όσο έπαιξε δεν έκανε κάτι άξιο αναφοράς. Άλλωστε σε εκείνο το σημείο οι αντίπαλοι ήταν κατά πολύ ανώτεροι.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΣΟΣ: Αντικατέστησε τον Τοροσίδη και αυτή τη φορά, σε αντίθεση με τον αγώνα κόντρα στο Μαυροβούνιο, έπαιξε δεξί μπακ - χαφ. Στον λιγοστό χρόνο που χρησιμοποιήθηκε δεν έκανε ούτε αυτός κάποια ενέργεια για την οποία αξίζει να σταθούμε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ: Έπαιξε εκεί ακριβώς που είχε χρησιμοποιηθεί με το Μαυροβούνιο, αριστερός στόπερ. Αντικατέστησε τον Σιόβα που χτύπησε. Στα εννέα σχεδόν λεπτά που έπαιξε προσπάθησε να αναχαιτίσει τους Ισλανδούς από τον χώρο ευθύνης του.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ