ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των Ελλήνων διεθνών

Η κριτική των Ελλήνων διεθνών
Εθνική ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική μας ομάδα νίκησε 2-1 το Μαυροβούνιο στο "Γ. Καραϊσκάκης" το βράδυ της Πέμπτης (24/3), σε φιλικό παιχνίδι. Το Sport24.gr "κρίνει" την εμφάνιση των Ελλήνων διεθνών.

Νικηφόρο ήταν το παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας απέναντι στο Μαυροβούνιο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με τέρματα των αριστεροπόδαρων Τζαβέλλα και Καρέλη επιβλήθηκε με 2-1. Το Sport24.gr "κρίνει" τους Έλληνες διεθνείς, που σημείωσαν την πρώτη τους επικράτηση με προπονητή τον Μίκαελ Σκίμπε.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΡΝΕΖΗΣ: Ο γκολκίπερ της Εθνικής ήταν θεατής του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μέρος το Μαυροβούνιο έκανε μονάχα μία ευκαιρία, το σουτ του Μούγκοσα που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Είχε την εξαιρετική απόκρουση στο σουτ του Μπετσιράι στο 55, αλλά στην επόμενη φάση ήρθε το γκολ του Τομάσεβιτς, σε μια φάση που θα μπορούσε ο Έλληνας κίπερ να "καθαρίσει" τη φάση με έξοδο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ: Σταθερός ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, που χρησιμοποιήθηκε αριστερό στόπερ. Δεν υπέπεσε σε κανένα σοβαρός λάθος, πρόσεξε πολύ τις μεταβιβάσεις του, ενώ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ. Καλή παρουσία από τον αριστεροπόδαρο παίκτη, που σημείωσε και το πρώτο του τέρμα με τη "γαλανόλευκη".

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Ο γνωστός Παπασταθόπουλος, που δεν άφηνε τίποτα να πέσει κάτω. Νικητής στα περισσότερα μαρκαρίσματα, με πολλές δυνάμεις και... τσαμπουκά όταν χρειάστηκε. Ακόμα και στο 87' είχε τη δύναμη να κουβαλήσει μπάλα, να αφήσει τα μετόπισθεν και να επιδιώξει να δημιουργήσει φάση για την Εθνική μας.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ: Ύστερα από ένα πρώτο μέρος κατά το οποίο ήταν νικητής σε όλες τις μονομαχίες, φέρει... μισή ευθύνη στο γκολ, καθώς έχασε τον επερχόμενο Τομάσεβιτς στην εκτέλεση του κόρνερ. Ήταν επί της ουσίας το μοναδικό του λάθος όσο έπαιξε, μια και στο 66' αντικαταστάθηκε από τον Μάριο Οικονόμου. Υπενθυμίζεται ότι είχε κάνει μία προπόνηση λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΣΟΣ: Θετική η παρουσία του στη μεσαία γραμμή. Στο πρώτο μέρος ήταν μπροστά από τον Σάμαρη και δίπλα στον Μάνταλο. Περιορίστηκε κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι. Σπάνια πάτησε αντίπαλη περιοχή (πέρα από το σουτ στο 15'), αν και φυσικά δεν ήταν αυτός ο ρόλος του. Η κόπωσή του όσο περνούσε η ώρα είχε ως αποτέλεσμα να προκύψουν κενά από τον άξονα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΑΜΑΡΗΣ: Πολλά τρεξίματα από τον μέσο της Μπενφίκα, αλλά και μπόλικο πρέσινγκ. Τόσο πολύ που στο πρώτο μέρος όταν είδε πως δεν είχε συμπαράσταση, έγινε έξω φρενών, εκφράζοντας παράπονα στους συμπαίκτες του. Και στο δεύτερο μέρος τα πήγε καλά, κλείνοντας χώρους, αν και η απουσία του Μάνταλου είχε ως αποτέλεσμα να προκύψουν κενά από τον άξονα σε ουκ ολίγες στιγμές.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Εσωτερικός μέσος στο 3-6-1 του Σκίμπε ο μέσος της Εθνικής. Από το δικό του κλέψιμο στο 14' δημιουργήθηκε η καλή στιγμή για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Δίπλα στον Πέτσο αγωνίστηκε ο Μάνταλος, ο οποίος 2-3 φορές έχασε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή. Αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα από τον Καρέλη.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ: Μαχητικός ο αριστερός μπακ - χαφ της Εθνικής. Δεν δίσταζε να μπει με δύναμη στις μονομαχίες, άσχετα αν τις κέρδισε ή όχι. Ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, σε αντίθεση με το δεύτερο μισό κατά το οποίο κουράστηκε και δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες. Στο 85' πέρασε εκτός αγώνα, όταν αντικαταστάθηκε από τον Σιόβα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Δεξί μπακ - χαφ ο ποδοσφαιριστής της Ρόμα. Πολλές προωθήσεις και στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος. Ήταν αυτός που κέρδισε το φάουλ, από το οποίο η Εθνική με τον Τζαβέλλα έκανε το 1-0 στο ματς. Στο δεύτερο μέρος πήρε πολλές πρωτοβουλίες. Από την πλευρά του άλλωστε προσπάθησε να επιτεθεί ως επί το πλείστον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Αντικαταστάθηκε στο 85' από τον Τζιόλη.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Ξεκίνησε τον αγώνα πίσω από τον Μήτρογλου. Επιχείρησε να πάρει μπάλες στα πόδια του και να περάσει κάθετη πάσα, για να "τρυπήσει" την άμυνα του Μαυροβουνίου. Στο πρώτο μέρος δεν τα κατάφερε τόσο καλά, σε αντίθεση με το δεύτερο. Από τα πόδια του προήλθε το 2-1 για την Εθνική μας με το τέρμα του Καρέλη.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ: Στο 7ο λεπτό δεν το περίμενε ότι θα φτάσει στα πόδια του η μπάλα και σπατάλησε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Απείλησε και στο 16' με σουτ που δεν βρήκε στόχο, όπως και στο 34'. Στο δεύτερο μέρος έχοντας δίπλα τον Καρέλη δεν πήρε τόσες μπάλες.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΕΛΗΣ: Με την είσοδό του άλλαξε το σχήμα ο Σκίμπε και το έκανε 3-5-2. Έπαιξε δηλαδή η Εθνική με δύο φορ, Καρέλη και Μήτρογλου. Δέκα λεπτά αφότου πέρασε στο ματς εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Φορτούνη και με υπέροχο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Έκανε ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία του. Ήταν κινητικός και έδωσε φρεσκάδα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

ΜΑΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Μπήκε στο 66' αντί του Μανωλά, πραγματοποιώντας ντεμπούτο. Έπαιξε δεξί στόπερ, έχοντας τον ίδιο ακριβώς ρόλο με τον Μανωλά. Αμυντικά δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, ενώ σε 2-3 στιγμές επιδίωξε να περάσει κάθετη μπαλιά στους επιθετικούς της Εθνικής μας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΙΟΛΗΣ: Πέρασε στον αγώνα στο 85' αντί του Τοροσίδη για να δώσει ανάσες στην κουρασμένη μεσαία γραμμή. Στον λιγοστό χρόνο που έπαιξε δεν υπέπεσε σε κανένα λάθος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΒΑΣ: Μπήκε και αυτός στο τελευταίο πεντάλεπτο αντί του Σταφυλίδη που δεν είχε άλλες δυνάμεις. Χρησιμοποιήθηκε αριστερό στόπερ και ο Τζαβέλλας ανέλαβε τον ρόλο του Σταφυλίδη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Μπήκε στο 93' αντί του Μήτρογλου και δεν μπορεί να κριθεί.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ