ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική της Εθνικής Ελλάδας

Η κριτική της Εθνικής Ελλάδας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των ποδοσφαιριστών της Εθνικής ομάδας, στο νίκη τους με 2-1 επί της Ολλανδίας, σε φιλικό παιχνίδι.

Παρότι η Ολλανδία διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους στην ποδοσφαιρική ιστορία της, εντούτοις η νίκη της Ελλάδας με 2-1 επί ολλανδικού εδάφους, έστω και σε φιλικό παιχνίδι, είναι ιστορική, αφού είναι το πρώτο διπλό. Επίσης, θα βοηθήσει στην τόνωση της αυτοπεποίθησης στην νέα αρχή που πραγματοποιείται με τον Μίκαελ Σκίμπε στην τεχνική ηγεσία.

Ο κορυφαίος σε απόδοση ποδοσφαιριστής της Εθνικής ομάδας ήταν ο Κώστας Μήτρογλου. Ο διεθνής στράικερ σκόραρε, απείλησε και αποτέλεσε σημείο αναφοράς σε όλη τη διάρκεια του ματς. Πολύ καλός ήταν ο Φορτούνης μέχρι να τραυματιστεί, ο Μάνταλος έκανε αθόρυβη δουλειά και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος "έδεσε" το κέντρο της άμυνας.

Διαβάστε αναλυτικά την αξιολόγηση των παικτών της Εθνικής ομάδας:

ΚΑΡΝΕΖΗΣ: Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχτηκε. Είχε καλές αντιδράσεις, όποτε χρειάστηκε να επέμβει και σε γενικές γραμμές ήταν σταθερός, καθαρίζοντας και αρκετές σέντρες. Είχε μικροπροβλήματα στη συνεργασία με τους αμυντικούς του.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Έβγαλε πολύ ωραία σέντρα στο γκολ του Μήτρογλου. Ο αρχηγός αντιμετώπισε προβλήματα στον ανασταλτικό τομέα, ωστόσο επιθετικά είχε πολλές προωθήσεις, δίνοντας πλάτος στην ανάπτυξη της Εθνικής. Βελτιωνόταν όσο περνούσαν τα λεπτά.

ΜΑΝΩΛΑΣ: Η Εθνική δέχτηκε φάσεις στο κέντρο της άμυνας, γεγονός που σημαίνει πως ο Μανωλάς και ο Παπασταθλόπουλος δεν είχαν τόσο καλό συγχρονισμό στο πρώτο ημίχρονο. Είχε ορισμένα νεύρα και έκανε μερικά δυνατά μαρκαρίσματα, όμως μετά το 20' ανέβασε την απόδοση του.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Είχε ασυνεννοησία με τον Μανωλά στο πρώτο ημίχρονο και επέτρεψαν να βγουν φάσεις στο κέντρο της άμυνας. Μετά το 25', οι δύο παίκτες συνεννοήθηκαν καλύτερα και περιόρισαν τους επιθετικούς της Ολλανδίας. Πήγε καλύτερα με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ: Έπαινε με το συνηθισμένο δυναμισμό του και ως αποτέλεσμα, έβγαλε εκνευρισμό και μπλέχτηκε σε καυγάδες. Άρχισε μουδιασμένα, ανέβηκε μετά το 20' και χωρίς να κάνει κάτι το εξεζητημένο, κατάφερε να περιορίσει τους αντιπάλους και να βγει κάποιες φορές στην επίθεση.

ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Προσπάθησε να περιορίσει τον Σνάιντερ, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν τα κατάφερε. Ο Ολλανδός τον ταλαιπώρησε, είτε με σουτ, είτε με κάθετες πάσες. Ο Μανιάτης είχε διάθεση και κυνήγησε, αλλά η ποιότητα του αντιπάλου του, τον εξέθεσε σε πολλές περιπτώσεις.

ΣΑΜΑΡΗΣ: Ανασταλτικά, δεν μπόρεσε να υποστηρίξει τον Μανιάτη στο μαρκάρισμα του Σνάιντερ. Άφησε να περάσουν πάσες προς τους στόπερ, αν και έβγαλε κάποια κλεψίματα. Επιθετικά, πάσαρε με ασφάλεια από την άμυνα και με τις κινήσεις του, απελευθέρωσε τους συμπαίκτες του.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Χρειάστηκε λίγο χρόνο να προσαρμοστεί με τον Φορτούνη, διότι έχουν τις ίδιες κινήσεις. Από ένα σημείο και έπειτα ήταν θετικός στην απόδοση του. Πάτησε περιοχή, συνδυάστηκε με τους συμπαίκτες του και βοήθησε ανασταλτικά. Έκανε το κλέψιμο που έφερε το δεύτερο γκολ της Εθνικής.

ΧΟΛΕΜΠΑΣ: Δεν βοήθησε τόσο πολύ ως αριστερός χαφ, παρότι είχε ενέργεια και ανέλαβε πρωτοβουλίες. Για παράδειγμα, στη φάση του 3' ενήργησε βεβιασμένα και δεν έδωσε σωστά στον ελεύθερο Μήτρογλου. Ανασταλτικά βοήθησε τον Τζαβέλλα με τις επιστροφές του.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Ο πιο δραστήριος παίκτης στο πρώτο ημίχρονο. Ανέβασε την ομάδα, κράτησε τη μπάλα και απείλησε από μακρινή απόσταση. Δεν μπόρεσε να βγάλει καλές συνεργασίες με τους άλλους μεσοεπιθετικούς. Πολλές φορές ήταν μόνος ανάμεσα στους αντίπαλους χαφ και έχανε τη μπάλα.

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ: Ο κορυφαίος της Εθνικής. Απασχόλησε τους αντίπαλους στόπερ, έπαιξε επιτυχώς με πλάτη για να δώσει χρόνο στους συμπαίκτες του να προωθηθούν και κράτησε τη μπάλα, σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης και από δικό του σουτ, σκόραρε ο Γιαννιώτας με "ριμπάουντ".

ΚΑΠΙΝΟ: Χρειάστηκε να επέμβει σε τέσσερις περιπτώσεις στο δεύτερο ημίχρονο και το έπραξε επιτυχώς. Είχε αστάθεια σε δύο εξόδους του και χρειάζεται να βελτιωθεί στη συνεννόηση με τους αμυντικούς.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Πέρασε στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο στο ματς σε ρόλο εξτρέμ, μία θέση που δεν του ταιριάζει και δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Έπειτα, μεταφέρθηκε στη μεσαία γραμμή και έγινε πιο ουσιαστικός, χωρίς να ξεχωρίσει.

ΣΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Αντικατέστησε τον Τοροσίδη και έπαιξε δεξιός μπακ με ανάποδο πόδι. Αυτό δεν τον βοήθησε να συνεισφέρει στην ανάπτυξη κατά τις προωθήσεις του. Αμυντικά, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα.

Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Συνεργάστηκε καλύτερα με τον Παπασταθόπουλο με τον οποίο γνωρίζεται καλά. Ήταν επιβλητικός στις εναέριες διεκδικήσεις, καθάρισε τις φάσεις στην περιοχή με αποκορύφωμα το τάκλιν στον αφύλακτο Γιάνσεν στο 62' και κέρδισε τις προσωπικές μονομαχίες.

ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ: Μπήκε στο 56' αντί του τραυματία Φορτούνη και 18 λεπτά μετά κατάφερε να σκοράρει για πρώτη φορά με την γαλανόλευκη φανέλα. Ακολούθησε την κόντρα της Εθνικής και πήρε το ριμπάουντ μετά την επέμβαση του Ολλανδού γκολκίπερ στο σουτ του Μήτρογλου, κάνοντας το 2-1 για την Εθνική.

ΚΑΡΕΛΗΣ: Έπαιξε λίγο και δεν μπορεί να κριθεί.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ