ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η "Εθνική Μυκόνου" έγινε Εθνική για Ρωσία!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CYPRUS - GREECE / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΖΙΟΛΗΣ(Α) ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CYPRUS - GREECE / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΖΙΟΛΗΣ(Α) ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Εθνική ομάδα που έγινε αντικείμενο χλεύης και δριμείας κριτικής από πολλούς στα προηγούμενα προκριματικά, στάθηκε και πάλι στα πόδια της, βγάζοντας μέταλλο, ψυχή και χαρακτήρα που τόσο της είχαν λείψει.

Εφιάλτης ήταν και πάει. Η χρυσή 12ετία από το 2002 ως το 2014 αποτέλεσε απότομα παρελθόν, αφού ακολλούθησε μια διετία που το ένα κακό διαδεχόταν το άλλο και η Εθνική γκρέμισε ό,τι είχε χτίσει πετραδάκι πετραδάκι όλο το προηγούμενο διάστημα, με αποκορύφωμα τον άθλο στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Η ομάδα που χλευάστηκε από πολλούς, που άκουγε να την λένε "Εθνική Μυκόνου" εξαιτίας των ηττών από τους πάντες, ακόμα και από τα Νησιά Φερόε (εις διπλούν), που έτρωγε το ένα χαστούκι μετά το άλλο και δεν μπορούσε με τίποτα να σηκώσει κεφάλι, στάθηκε όρθια, επούλωσε τις πληγές της και ξανά προς τη δόξα τραβά.

Κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι ο στόχος των μπαράζ θα επιτευχθεί (μάχη για την αποφυγή της τελευταίας 2ης θέσης όλων των ομίλων), αλλά όποιος δεν βλέπει ότι κάτι έχει αλλάξει στην ομάδα, προφανώς... δεν θέλει να δει. Η αλήθεια όμως είναι ότι γίνεται και πάλι σοβαρή δουλειά στον Άγιο Κοσμά.

Την Τρίτη το βράδυ (10/10), η Εθνική θα μετράει 19 βαθμούς, ούσα αήττητη εκτός έδρας, ενώ εντός θα έχει την ήττα με καλή εμφάνιση από το Βέλγιο και τη λευκή ισοπαλία-μαχαιριά με την Εσθονία στο Φάληρο. Η πορεία της όμως είναι αξιοθαύμαστη, σταθερότατη και η ομάδα αποκτά και πάλι συνοχή, χαρακτήρα, μέταλλο νικητή. Αυτά δηλαδή που την χαρακτήριζαν από την εποχή Ρεχάγκελ και έπειτα.

Πήρε δίκαιο "Χ" στο Βέλγιο που θα μπορούσε να είναι και νίκη, έτσι όπως πήγαινε το ματς. Πήρε "Χ" στη Ζένιτσα και αν ο Μάνταλος πλάσαρε καλύτερα στο ανεπανάληπτο τετ α τετ που είχε, θα περνούσε με τρίποντο. Η δεύτερη θέση έρχεται πανάξια και δεν θα πρέπει να την αμφιβητούν ούτε οι ίδιοι οι Βόσνιοι. Η Εθνική έμαθε από τα λάθη της και κάνει εκ νέου κινήσεις προς την βελτιώση της.

Ο Μίχαελ Σκίμπε συμμάζεψε την ομάδα από τότε που ανέλαβε, την νοικοκύρεψε, έφτιαξε τα αποδυτήρια, την έκανε πάλι πιο "κλειστό κλαμπ", όπου λίγοι μπορούν να αλλάζουν κάθε φορά, ώστε να μην χάνεται η ομοιογένεια. Έχει μεγάλο μερίδιο σε ό,τι συντελείται. Η πορεία σε αυτά τα προκριματικά φανερώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η Εθνική αφήνει πίσω της το -πρόσφατο κακό- παρελθόν και κοιτάζει το παρόν και το μέλλον.

Αυτή η Εθνική αξίζει, τουλάχιστον, να διεκδικήσει την παρουσία της σε ένα ακόμη Παγκόσμιο Κύπελλο. Το θέλουν όλοι και κάνουν ό,τι μπορούν. Στα προηγούμενα προκριματικά πανηγυρίσαμε την πρώτη νίκη την τελευταία αγωνιστική με τους Ούγγρους. Σε αυτά τα προκριματικά, ο στόχος είναι η παρουσία στο Μουντιάλ. Η απόσταση του τότε με το τώρα είναι χαώδης και όμως καλύφθηκε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Η Εθνική που ξέραμε και θέλουμε (και ας γκρινιάζουμε πολλές φορές), επέστρεψε!

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ