ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Εθνική Ελλάδας εναντίον Σαλάχ και Ουάρντα στην Ελβετία

ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ 2018 / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÅËËÁÄÁ - ÃÉÂÑÁËÔÁÑ / WORLD CUP 2018 / PRELIMINARY / GREECE - GIBRALTAR / ÐÁÍÇÃÕÑÉÊÏ ÆÅÊÁ(Á) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ:  LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Εθνική Ελλάδας EUROKINISSI SPORTS

Έκλεισε και το δεύτερο φιλικό της Εθνικής Ελλάδας, η οποία θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της "μουντιαλικής" Αιγύπτου επί ελβετικού εδάφους (Ζυρίχη) στις 27 Μαρτίου. Η επιμονή του Κούπερ και το "δώρο" στους ομογενείς της Γερμανίας.

Δύο φιλικά θα δώσει η Εθνική Ελλάδα το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου στο πλαίσιο της διακοπής των πρωταθλημάτων σύμφωνα με το καλεντάρι της FIFA.

Το πρώτο ήδη έχει ανακοινωθεί από την ΕΠΟ και είναι απέναντι στην Ελβετία στην Τούμπα στις 23 Μαρτίου. Το δεύτερο έκλεισε την Πέμπτη (18/1) και θα διεξαχθεί στην Ελβετία.

Συγκεκριμένα στη Ζυρίχη, με αντίπαλο την εθνική Αιγύπτου. "Κλειδί" για τη συμφωνία ήταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός των "Φαραώ", Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος ήθελε αντίπαλο την Ελλάδα στις συζητήσεις με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του για τους πιθανούς αντιπάλους για τις φιλικές αναμετρήσεις και η σχέση του με τις διοργανώτριες εταιρίες (Libero Sports, G Motion).

Μπορεί ο Αργεντινός να έχει φύγει χρόνια από τη χώρα μας, αλλά δεν οι δεσμοί του παραμένουν άρρηκτοι από τότε που διετέλεσε προπονητής του Άρη.

Και για την ΕΠΟ ήταν ένα "δέλεαρ" η συμφωνία, καθώς ήταν ένα "δώρο" προς τους ομογενείς. Η Ελβετία είναι προσβάσιμη για τους Έλληνες που ζουν κυρίως στη Γερμανία.

Ασφαλώς και πρόκειται για ένα σπουδαίο διεθνές φιλικό με αντίπαλο μια ομάδα που συμμετέχει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία θα διεξαχθεί στη Ρωσία το καλοκαίρι του 2018.

Το "αστέρι" της αφρικανικής ομάδας είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ (κορυφαίος Αφρικανός για το 2017), ενώ πιο... γνωστός σε μας είναι ο εξτρέμ του Ατρομήτου (ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ), Αμρ Ουάρντα.

Ασφαλώς, ξεχωρίζει και ο μοναδικός Έλληνας που θα πάει στο Μουντιάλ. Είναι ο Έλληνας γυμναστής κι άμεσος συνεργάτης του Κούπερ, Αντώνης Σαριόγλου, ο οποίος παραχώρησε μια απολαυστική συνέντευξη στο Sport24.gr.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ