ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

"Η Ελλάδα δεν είναι κοντά στην... Πορτογαλία;"

"Η Ελλάδα δεν είναι κοντά στην... Πορτογαλία;"

Ο ταξιτζής που μας μετέφερε στο ξενοδοχείο στην Κοπεγχάγη, όταν ρώτησε από που είμαστε και άκουσε για Ελλάδα, είχε μια λάθος... γνώση για το που κοντά βρίσκεται η χώρα μας.

Πριν 11 χρόνια, η Εθνική ομάδα... κατέκτησε την Πορτογαλία, σε ένα από τα ομορφότερα ποδοσφαιρικά παραμύθια που έχουν γραφτεί ποτέ. Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, νικώντας μάλιστα εις διπλούν τους διοργανωτές, κάνοντας τον (ποδοσφαιρικό) πλανήτη να παραμιλά για το κατόρθωμά της.

Ίσως αυτό να είχε στο μυαλό του ο ταξιτζής από το Πακιστάν που μας μετέφερε στο (σωστό) ξενοδοχείο στην Κοπεγχάγη, αφού πρώτα είχε γίνει μια λάθος στάση σε ένα "συνονόματο" του, χωρίς βέβαια να ήταν ο ίδιος υπεύθυνος.

Επιβιβαστήκαμε στο ταξί του και κάποια στιγμή ρώτησε από που είμαστε, διότι μας παρέλαβε από το σημείο που βρισκόταν και το πούλμαν με την αποστολή της Εθνική μας. Η απάντηση ήταν "από την Ελλάδα" και τότε εξέφρασε μια απίθανη ερώτηση-απορία για την γεωγραφική θέση της χώρας μας.

"Από την Ελλάδα, ε; Κοντά στην... Πορτογαλία δεν είναι", ήταν η ερώτησή του και λογικό ήταν να ξεσπάσουν όλοι σε γέλια, το ίδιο και εκείνος όταν του είπαμε "κοντά στην Τουρκία". Κατάλαβε ότι είχε πέσει... λίγο έξω.

Όταν μάλιστα του ειπώθηκε πως υπάρχουν αρκετοί συμπατριώτες του στην χώρα μας, δεν συγκινήθηκε ιδιαίτερα, απαντώντας με ένα κοφτό "οκ", που δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για περαιτέρω κουβέντα. Γίναμε και Ίβηρες...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ