ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ατάκα Μαρκαριάν για Κατσουράνη

Η ατάκα Μαρκαριάν για Κατσουράνη
INTIME SPORTS

Η ερώτηση, η απάντηση και η "φωτογράφηση" του πολυσυζητημένου παίκτη από τον Ουρουγουανό προπονητή.

Δέχθηκε δυο – τρεις σχετικές ερωτήσεις, αλλά δεν θέλησε να απαντήσει ονομαστικά για παίκτες στη σημερινή παρουσίασή του ο Σέρχιο Μαρκαριάν.

Πολλές εκπλήξεις, βεβαίως, δεν αναμένονται στις κλήσεις της μεθεπόμενης εβδομάδας. Αυτό, το “φωτογράφισε” με την εξής απάντησή του: “Πιστεύω πως θα είναι η ομάδα που έπαιξε. Δεν θα γίνουν μεγάλες αλλαγές. Δεν είναι σωστό να γίνουν πολλές αλλαγές. Είναι δύσκολη στιγμή. Πρέπει να παίξουν αυτοί που έπαιζαν πριν και που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αυτοί πρέπει να είναι οι υπεύθυνοι. Να έχουν μία ακόμα ευκαιρία για να αλλάξουν την τύχη. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τίποτα. Τώρα βλέπουμε ακόμα.".

Μόνο για έναν παίκτη ρωτήθηκε συγκεκριμένα. Για τον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος με 114 συμμετοχές είναι τρίτος στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα ματς (139 ο Καραγκούνης, 120 ο Ζαγοράκης) και εφέτος έχει παίξει σε 14 ματς με την Pune City και σε 8 με τη φανέλα του Ατρόμητου.

Αρχικά “ντρίμπλαρε” ο Ουρουγουανός τεχνικός. Είπε: "Ξέρω τον Κατσουράνη φυσικά. Είναι πολύ καλός παίκτης και τον είχαμε αντίπαλο στην ΑΕΚ. Η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους. Πάντα πιστεύεις μερικές στιγμές ότι τα έχεις όλα. Μετά σιγά-σιγά βλέπεις πως κάτι χρειάζεσαι παραπάνω. Όταν υπογράφεις συμβόλαιο με μία ομάδα, έρχονται πέντε παίκτες. Οι μισοί είναι καλή λύση και οι άλλοι όχι. Στην εθνική δεν υπάρχει αυτό. Στην εθνική είναι οι Έλληνες, αλλά η δουλειά του προπονητή είναι σιγά-σιγά να δημιουργήσει νέους παίκτες και να καλυτερεύσει τους ήδη υπάρχοντες. Να δούμε τα λάθη και να τα αποφύγουμε. Πιο πολύ σημασία έχει η ομαδική λειτουργία. Αυτό πρέπει να δώσει ο προπονητής. Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν τα πάντα όταν μπουν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι εύκολο αυτό. Πιστεύω πως τα παιδιά έχουν πείρα, έχουν μυαλό. Πιστεύω θα τα καταλάβουν όλα”.

Εν συνεχεία όμως; Οταν ρωτήθηκε για την εικόνα και τις “προδιαγραφές” που θέλει από τους παίκτες του, ο Μαρκαριάν ανέφερε: “Η εξυπνάδα των παικτών πρέπει να είναι μεγάλη για να παίζουν με καλύτερο τρόπο. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το μυαλό των παικτών. Απλά, αν είναι έξυπνοι, μπορούμε να έχουμε εναλλακτικές. Πρέπει να ψάχνουμε τους καλύτερους. Οι καλύτεροι παίκτες σε δύο ομάδες, είναι αυτοί που έχουν περισσότερο μυαλό και όχι αυτοί που τρέχουν περισσότερο. Παίρνουν πιο σωστές αποφάσεις μέσα στο γήπεδο. Έχουμε τέτοιους παίκτες. Πρέπει να μας δώσουν την εξυπνάδα τους".

Αυτή η απάντηση ήταν που οδήγησε όλους τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με την εθνική Ελλάδας να αποχωρήσουν από την αίθουσα με την αίσθηση πως ο Κώστας Κατσουράνης μετά από περίπου έναν χρόνο θα κληθεί εκ νέου στην εθνική Ελλάδας. Αν δικαιωθούν ως προς την εκτίμησή τους, θα το διαπιστώσουμε περίπου στις 20 Μαρτίου, όταν θα ανακοινωθεί από την ΕΠΟ η αποστολή για την Ουγγαρία.


TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ