ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γκούμας: "Το εμείς πάνω από το εγώ"

Γκούμας: "Το εμείς πάνω από το εγώ"
EUROKINISSI

Στην Ολλανδία βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (20/3) η αποστολή της Εθνικής Νέων και ο Γιάννης Γκούμας μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ για την διοργάνωση, τη συνοχή και τα ατού του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Στο Assen της Ολλανδίας βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (20/3) η αποστολή της Εθνικής Νέων, η οποία θα συμμετάσχει στη φάση του Elite του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017 με αντιπάλους την Φινλανδία, την Ουκρανία και την Ολλανδία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 23/3 κόντρα στην Ουκρανία (τερμάτισε 2η στον 13ο όμιλο της πρώτης φάσης) και την Κυριακή 26/3 θα παίξει με τη Φινλανδία (1η στον 1ο όμιλο), με τους αγώνες να ολοκληρώνονται την Τρίτη 28/3 στο ματς με την Ολλανδία (1η στον 2ο όμιλο).

Ενόψει της συμμετοχής της Εθνικής Ομάδας στη φάση Elite του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Γκούμας, παραχώρησε συνέντευξη στο epo.gr όπου μίλησε για τη συνοχή που έχει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και τα ατού της ομάδας ενώ σημείωσε ότι η Ολλανδία θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά ο ίδιος και οι παίκτες του θα τα δώσουν όλα για να πάρουν τη νίκη.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

Δεδομένης της μέχρι τώρα προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας, ποια είναι η αγωνιστική της κατάσταση και εικόνα;
" Στο σημείο που βρισκόμαστε έχουμε παίξει κάποια φιλικά παιχνίδια και έχουμε κάνει αρκετές προπονήσεις για να προετοιμαστεί η ομάδα για την φάση Elite. Θεωρώ ότι η ομάδα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και πως όλα τα παιδιά είναι προετοιμασμένα για να αντεπεξέλθουν σε αυτό το δύσκολο τουρνουά. Στόχος μας είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης και η παρουσία μας στα τελικά του Ιουλίου στην Γεωργία και όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να το κατορθώσουμε".

Η Εθνική Ομάδα Νέων θα αντιμετωπίσει τις Ουκρανία, Φινλανδία και Ολλανδία. Ποια είναι η γνώμη σας για τη δυναμικότητα του ομίλου;
"Αρχικά πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για ομάδες που είναι δυνατές, ποιοτικές και έχουν, στην πλειοψηφία τους, τερματίσει πρώτες στους ομίλους τους στην προκριματική φάση. Συνεπώς, δεν υποτιμούμε καμία και δεν μπορούμε να μιλάμε για εύκολο όμιλο. Ο όμιλος είναι πολύ ανοιχτός. Έχουμε παρακολουθήσει όλες τις ομάδες και μπορούμε να πούμε ότι η Ολλανδία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς είναι και η διοργανώτρια. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και κάθε αγώνας θα έχει την ιδιαιτερότητά του. Ένα λάθος μπορεί να στοιχίσει μία ολόκληρη πρόκριση".

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το δυνατό σημείο της ελληνικής ομάδας, το οποίο μπορεί να την ξεχωρίσει έναντι των υπολοίπων;
"Τα σημαντικότερα στοιχεία που διαθέτει η ομάδα μας είναι η εμπειρία και η ομοιογένεια. Διαθέτουμε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ως βασικοί στις πρώτες ομάδες τους και όλοι έχουν σημειώσει αρκετές συμμετοχές με αυτές. Επιπλέον υπάρχει συνοχή στην ομάδα, καθώς ο ένας ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι του άλλου και αυτό παίζει καταλυτικό ρόλο σε δύσκολα παιχνίδια όπως αυτά που θα δώσουμε".

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το καλό κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας και ποιο είναι το στοιχείο που πρέπει να διαθέτει μία ομάδα σε αυτή την κατηγορία για να είναι επιτυχημένη;
"Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που είναι μαζί η συγκεκριμένη ομάδα, έχει αναπτυχθεί ένα άκρως οικογενειακό κλίμα. Οι παίκτες βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ, κάτι που φυσικά ευνοεί και την αγωνιστική τους συμπεριφορά. Σε αυτό έχει βοηθήσει και το τεχνικό επιτελείο αλλά και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές με τους ακέραιους χαρακτήρες τους.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι φορώντας το εθνόσημο πρέπει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και ότι μέσα από τις διακρίσεις της εθνικής ομάδας θα είναι σε θέση να επιτύχουν και τους προσωπικούς τους στόχους. Τα παιδιά βρίσκονται σε μία ηλικία που «βράζει» το αίμα τους και έχουν ανησυχίες.

Η όρεξη για διάκριση, η ενέργειά τους και το γεγονός ότι βρίσκονται στην αρχή της ποδοσφαιρικής τους καριέρας, είναι το σύνολο των στοιχείων που μπορεί να βοηθήσει μία ομάδα νέων ποδοσφαιριστών να κατακτά τίτλους και να κρίνεται επιτυχημένη".

Ας θυμηθούμε τους παίκτες που έχει καλέσει ο Γιάννης Γκούμας και συμπεριλαμβάνονται στην 18άδα για τα παιχνίδια στην Ολλανδία.

ΘΕΣΗ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΗΜ. ΓΕΝ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ
T Σιαμπάνης Μάριος 28/09/1999 ΠΑΟΚ
Α Βαλμάς Κωνσταντίνος 12/03/1998 Παναθηναϊκός
Α Κατράνης Αλέξανδρος 04/05/1998 Ατρόμητος
Α Νικολάου Δημήτριος 13/08/1998 Ολυμπιακός
Α Ευαγγέλου Στέφανος 12/05/1998 Παναθηναϊκός
Μ Λάμπρου Ευστάθιος 20/09/1998 Ολυμπιακός
Ε Λημνιός Δημήτριος 27/05/1998 Ατρόμητος
Μ Μίγγος Θεόδωρος 06/02/1998 Παναθηναϊκός
Μ Μπουζούκης Ιωάννης 27/03/1998 Παναθηναϊκός
Ε Βρουσάι Μάριος 02/07/1998 Ολυμπιακός
T Καπετάνος Κωνσταντίνος 12/01/1998 Παναρκαδικός
Α Ρέτσος Παναγιώτης 09/08/1998 Ολυμπιακός
Μ Νάτσος Σπυρίδων 09/06/1998 Ατρόμητος
Μ Μπαστιάνος Ιωάννης 29/04/1998 Αστέρας Τρίπολης
Μ Μιλόγεβιτς Νεμάνια 23/02/1998 FC CUKARICKI
Ε Καμπετσής Ανάργυρος 06/05/1999 Ολυμπιακός
Μ Παυλίδης Ευάγγελος 21/11/1998 VFL BOCHUM
A Φουάσης Αντώνιος 13/06/1998 Ολυμπιακός


Στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ο Μπουζούκης αντικατέστησε τον Πίσπα λόγω τραυματισμού. Επίσης, επισημαίνεται ότι, λόγω καρτών,ο Ρέτσος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον 1οαγώνα.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής Νέων που θα διεξαχθεί στην Ολλανδία από τις 23 έως τις 28 Μαρτίου με την Ελλάδα να βρίσκεται στον πρώτο όμιλο όπου και θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία, την Ουκρανία και τη Φιλανδία.

Η Εθνική Νέων θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 23/3 κόντρα στην Ουκρανία και την Κυριακή 26/3 θα παίξει με τη Φιλανδία ενώ θα κλείσει της αναμετρήσεις της την Τρίτη 28/3 στο ματς με την Ολλανδία.

Δείτε το πρόγραμμα του 1ου Ομίλου αναλυτικά:

Πέμπτη 23/3
17:00 Ολλανδία-Φιλανδία
20:00 Ουκρανία-Ελλάδα

Κυριακή 26/3
15:00 Ελλάδα-Φιλανδία
18:00 Ολλανδία-Ουκρανία

Τρίτη 28/3
18:00 Φιλανδία-Ουκρανία
18:00 Ελλάδα-Ολλανδία

Από τους επτά ομίλους που συγκροτήθηκαν, στα τελικά της διοργάνωσης θα προκριθούν οι πρώτες ομάδες στη βαθμολογία κάθε ομίλου. Την τελική 8άδα θα συμπληρώσει η Γεωργία ως διοργανώτρια της τελικής φάσης (2-15/7/2017).

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ