ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γκούμας: "Περισσότερες ευκαιρίες στα νέα παιδιά"

Γκούμας: "Περισσότερες ευκαιρίες στα νέα παιδιά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νέων, Γιάννης Γκούμας, υποστήριξε πως η φουρνιά της Εθνικής Νέων διαθέτει αρκετό ταλέντο και κάποια παιδιά δικαιούνται ακόμα περισσότερες ευκαιρίες.

Πριν λίγες μέρες ο Γιάννης Γκούμας ανακοίνωσε την 18άδα των ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της Εθνικής Νέων για τους αγώνες της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (10-15-/11/2016) με την Ελλάδα να βρίσκεται στον 6ο όμιλο μαζί με το Λουξεμβούργο, την Αγγλία και την Ουαλία, η οποία θα φιλοξενήσει το τουρνουά.

Ο Γιάννης Γκούμας μίλησε στο «youngtalents.gr» και αναφέρθηκε τόσο στην προκριματική φάση όσο και στα ταλέντο που έχει η συγκεκριμένη φουρνιά ενώ μίλησε και για την αξία των Ρέτσου, Ευαγγέλου, Μίγγου, Λημνιού και Κατράνη τους οποίους γνωρίζει πολύ καλά από την Εθνική Νέων.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

Δώσατε φιλικά με Σκωτία και Ουγγαρία. Είστε ικανοποιημένος από το επίπεδο της ετοιμότητας που βρίσκεται αυτήν την στιγμή η ομάδα;
"Σκοπός αυτών των φιλικών ήταν να βελτιωθούμε και παιχνίδι με παιχνίδι να γινόμαστε καλύτεροι. Πήγαμε αρκετά καλά, είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων των παιδιών και θεωρώ ότι είμαστε πανέτοιμοι για τα προκριματικά που έχουμε στην Ουαλία. Στόχος μας είναι να πάρουμε την πρόκριση. Είμαστε πανέτοιμοι για να την διεκδικήσουμε".

Είναι ρεαλιστικός στόχος η πρόκριση; Η Ουαλία είναι οικοδέσποινα, η Αγγλία είναι παραδοσιακή δύναμη και υπάρχει και το Λουξεμβούργο.
"Τίποτα δεν είναι εύκολο αλλά ο στόχος για εμάς είναι ξεκάθαρος, να περάσουμε στην επόμενη φάση. Εγώ πιστεύω σε αυτά τα παιδιά, πιστεύω στο ταλέντο τους, πιστεύω στην ομάδα. Αν παρουσιαστούμε όπως μπορούμε νομίζω ότι ο στόχος θα επιτευχθεί".

Κάποια από τα παιδιά που καλέσατε βλέπουμε ότι παίρνουν ευκαιρίες στις πρώτες ομάδες των συλλόγων τους. Για παράδειγμα ο Ρέτσος στον Ολυμπιακό, ο Μίγγος στον Παναθηναϊκό, οι Λημνιός και Κατράνης στον Ατρόμητο κ.α. Εσείς είστε ευχαριστημένος από το πώς διαχειρίζονται και το πώς χρησιμοποιούν οι σύλλογοι τους διεθνείς νεαρούς παίκτες;
"Εγώ παρακολουθώ αυτά τα παιδιά και τα γνωρίζω καλά. Θεωρώ ότι έπρεπε να πάρουν πιο νωρίς αυτές τις ευκαιρίες. Παρ’ όλα αυτά είμαι ικανοποιημένος που αρχίζουν και τους εμπιστεύονται οι ομάδες. Όμως, υπάρχουν κι άλλα παιδιά που αξίζουν ευκαιριών και δεν τις έχουν πάρει ακόμη.

Εγώ για κάθε παιδί που παίρνει μια ευκαιρία είμαι πολύ χαρούμενος. Έτσι ανταμείβονται οι κόποι του. Για εμένα είναι προτιμότερο για κάθε σύλλογο να αξιοποιηθούν αυτά τα παιδιά παρά ξένοι ποδοσφαιριστές αμφιβόλου αξίας.

Δεν είμαι κατά των ξένων, μην παρεξηγηθώ, αλλά είμαι υπέρ των ξένων που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Θεωρώ ότι πρέπει να πιστέψουν οι ομάδες περισσότερο στο ελληνικό ταλέντο γιατί αυτοί είναι που θα στελεχώσουν τις ομάδες τους αλλά και την Εθνική μας. Δε λέω να γίνονται χάρες, αλλά όταν το αξίζουν να παίρνουν τις ευκαιρίες".

Η δική σας φουρνιά στη συγκεκριμένη ηλικία ήταν από τις κορυφαίες που έχουν βγει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και διέγραψε σπουδαία πορεία τόσο στην Εθνική Νέων όσο και μετέπειτα στην Ανδρών. Η συγκεκριμένη φουρνιά που διαχειρίζεστε από τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού τηςU19, έχει την ποιότητα να διακριθεί και μετέπειτα να στελεχώσει την Εθνική Ανδρών;
"Πάντα σε αυτές τις ηλικίες είχαμε επιτυχίες και διακρίσεις και νομίζω πως και αυτή η φουρνιά είναι καλή ποιοτικά. Έχουν αρκετό ταλέντο, ωστόσο με το ταλέντο και μόνο δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο. Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι ταλέντο, δουλειά, οικογένεια.

Πρέπει να βάλεις κάτω το κεφάλι, να δουλέψεις και να είσαι προσγειωμένος. Πρέπει να είναι κάποιος προσηλωμένος και να μην παρασύρονται από εξωγενείς παράγοντες όπως για παράδειγμα είναι οι μάνατζερ. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η μάστιγα είναι οι γονείς και οι μάνατζερ. Φουσκώνουν τα μυαλά των ποδοσφαιριστών και τους τάζουν λαγούς και πετραχήλια.

Τους λένε ότι θα τους πάνε σε ομάδες του εξωτερικού, δημιουργώντας σε αυτούς φρούδες ελπίδες. Μ’ αυτόν τον τρόπο φουσκώνουν τα μυαλά τους και επαναπαύονται και δεν δουλεύουν. Από εκεί και πέρα είναι και οι γονείς οι οποίοι νομίζει ο καθένας ότι έχει ένα Μέσι μέσα στο σπίτι του και τους υποδεικνύουν πράγματα στο τεχνικό κομμάτι ενώ δεν είναι ειδικοί".

Υπήρξατε ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς της γενιάς σας, βλέπετε κάποιο παιδί από τους διεθνείς που έχετε στα χέρια σας να είναι σε θέση να ακολουθήσει τα χνάρια σας; Έχετε αυτήν τη στιγμή στην ομάδα τους Ρέτσο, Ευαγγέλου οι οποίοι διαθέτουν εξαιρετικά προσόντα.
"Εγώ πιστεύω πολύ σε αυτά τα δύο παιδιά που αγωνίζονται στη δική μου θέση, αλλά υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που έχουν προσόντα. Για παράδειγμα οι Κατράνης, Λημνιός, Μίγγος και από την περσινή σεζόν οι Ανδρούτσος, Μανθάτης. Παιδιά που πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα από τις ομάδες και αν προσεχθούν μπορεί να αφήσουν εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο πλαισιώνοντας και την Εθνική ομάδα των Ανδρών".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ