ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γκούμας: "Ο Έλληνας έχει ψυχή"

Γκούμας: "Ο Έλληνας έχει ψυχή"

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Γιάννης Γκούμας, μίλησε στο Sport24.gr για τους στόχους της ομάδας στο EURO U-19, αναφέρθηκε στο θέμα με τους Πόζογλου-Δώνη, αλλά και στους... γονείς των Ελλήνων παικτών.

Η πρόκληση είναι μεγάλη για την Εθνική Νέων στο επικείμενο EURO-U19, το οποίο φιλοξενείται σε τρεις πόλεις της ελληνικής περιφέρειας και σε συγκεκριμένα σε Λάρισα, Κατερίνη και Βέροια. Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα αντιμετωπίζει στον πρώτο όμιλο τις Γαλλία, Ουκρανία και Αυστρία και έχει μια καλή ευκαιρία να περάσει στην 4άδα και να κοιτάξει ακόμα πιο ψηλά. Ένα ένα όμως τα βήματα, ο πρώτος στόχος είναι η πρόκριση και... βλέποντας και κάνοντας.

Αυτό έχει στο μυαλό και ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, ο οποίος μίλησε στο Sport24.gr λίγο πριν μπουν οι παίκτες τους στην "αρένα" και αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα. Ιεράρχησε τους στόχους της "γαλανόλευκης", μίλησε για το επίπεδο των αντιπάλων ομάδων στην διοργάνωση, αλλά και για το "καυτό" θέμα με τους Πόζογλου και Δώνη. Μάλιστα, δεν δίστασε να κατονομάσει το πρόβλημα για το νεαρό Έλληνα ποδοσφαιριστή, που δεν είναι άλλο από τους... γονείς. Προφανώς και δεν αφορά όλους, αλλά μια σημαντική μερίδα που χαλάει το μυαλό των παιδιών και τα αποπροσανατολίζει.

"Στόχος να περάσουμε στην επόμενη φάση"

Ερωτηθείς για το που βάζει τον πήχη η ομάδα σε αυτή την διοργάνωση, ήταν ξεκάθαρος: "Στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση, διότι κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές και εμείς πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο ότι είμαστε αγωνιστική έτοιμοι και ότι μπορούμε να μετέχουμε σε αυτή την γιορτή, διότι το αξίζουμε και όχι γιατί είμαστε οι διοργανωτές. Με σκληρή δουλειά να δείξουμε ότι είμαστε ένα καλό σύνολο και με την βοήθεια των φιλάθλων μας να καταφέρουμε να πετύχουμε τον πρώτο στόχο, που είναι η πρόκριση στην 4άδα".

Για το πως κυλάει ως τώρα η προετοιμασία της ομάδας, είπε πως "ξεκινήσαμε με πολλή όρεξη, δυνατό ρυθμό και θεωρώ πως θα είμαστε 100% έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση του πρώτου παιχνιδιού", ενώ για το πως αισθάνεται που ανέλαβε την Εθνική σε μια κομβική στιγμή μετά το... 10-0 από την Ελβετία, απάντησε: "Πράγματι, η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη, διότι ανέλαβα μετά το 10-0 που σίγουρα ήταν ένα πάρα πολύ άσχημο αποτέλεσμα για μας. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι αυτή η ήττα ήταν ένα ατυχές γεγονός. Μετά την έλευσή μου, τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά και παρουσιάζουμε βελτίωση παιχνίδι με το παιχνίδι".

Για το αν έχει άποψη για το επίπεδο των υπολοίπων ομάδων και για το σκάουτινγκ που έχει γίνει, ο Γιάννης Γκούμας είπε στο Sport24.gr ότι "όλες οι ομάδες είναι πολύ καλές, βρίσκονται άξια στην διοργάνωση και θεωρώ ότι αν τις υποτιμήσεις ή δεν είσαι συγκεντρωμένος, θα έχεις προβλήματα. Το επίπεδο είναι υψηλό και θα δούμε ένα καλό τουρνουά".

"Κατάλαβαν το λάθος τους οι Πόζογλου, Δώνης"

Δεν θα μπορούσε να μη γίνει ερώτηση για τους Πόζογλου και Δώνη και το θέμα που είχε προκύψει επί εποχής Τζαλακώστα στον ελληνικό πάγκο και το οποίο είχε βγει μετά το ντροπιαστικό αποτέλεσμα με τους Ελβετούς: "Το θέμα έχει τελειώσει, οι παίκτες κατάλαβαν ότι είναι τιμή να φορούν το εθνόσημο και αντιλήφθηκαν το λάθος τους. Ξέρουν πλέον ότι δεν πρέπει να δίνουν κανένα δικαίωμα και να είναι προσηλωμένοι στον στόχο τους. Είναι νεαροί και λογικό κάπου να ξεφεύγουν, όμως πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι στην Εθνική οφείλεις να μην κάνεις λάθη".

Ο ομοσπονδιακός μας εκλέκτορας, έκανε κάλεσμα στον κόσμο, αναφέροντας πως "υπολογίζουμε στην βοήθεια του κόσμου. Στην περιφέρεια διψάνε για ποδόσφαιρο και θεωρώ ότι θα είναι στο πλάι μας. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει το ταλέντο, απλά χρειάζεται καθοδήγηση και συμπαράσταση".

Μετέπειτα, αναφέρθηκε στα δικά του όνειρα σχετικά με την προπονητική. Μόλις το 2012 άνοιξε ένα καινούργιο κεφάλαιο στην καριέρα του (Α.Ο. Γλυφάδας, Α.Ο. Πεύκης, Ξάνθη ως βοηθός) και γρήγορα ήρθε η ενασχόληση με τις εθνικές ομάδες. Ο ίδιος ανέφερε στο Sport24.gr: "Είναι μια πολύ μεγάλη τιμή για μένα. Είναι η πρώτη μου ενασχόληση σε επαγγελματικό επίπεδο ως πρώτος προπονητής, διότι πριν ήμουν βοηθός στην Ξάνθη. Πήρα εμπειρίες, είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα και θεωρώ πως με σκληρή δουλειά θα πετύχουμε τους στόχους μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, διότι έχουμε χημεία, είμαστε νέα παιδιά, με όρεξη για δουλειά και για διάκριση".

Για την συνεργασία με τον Σέρχιο Μαρκαριάν και τον Γιώργο Καραγκούνη, απάντησε πως "τον κύριο Μαρκαριάν, τον είχα προπονητή μου και είναι ένας άνθρωπος με τρομερή εμπειρία. Έχω πάρει πολλά απ' αυτόν και με βοηθάει πολύ. Με τον Γιώργο Καραγκούνη υπήρξαμε συμπαίκτες, έχει πολλές εμπειρίες από το εξωτερικό και κάνει ό,τι μπορεί για να πετύχει".

"Μάστιγα οι μανάδες και οι πατεράδες"

Συν τις άλλοις, εξήρε το ταλέντο του Έλληνα ποδοσφαιριστή, λέγοντας πως "είμαι υπέρ του και θεωρώ ότι έχει ταλέντο, απλά πρέπει να το αναδείξει. Το έχουμε μέσα μας, αγαπάμε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, απλά ο Έλληνας ποδοσφαιριστής θέλει καθοδήγηση", για να κάνει και την κριτική του: "Είναι μάστιγα οι μανάδες και οι πατεράδες με τον τρόπο που πολλές φορές φέρονται στα παιδιά τους και τα επηρεάζουν. Τα παιδιά πρέπει να ξεφύγουν απ' αυτό, να δουλέψουν σκληρά για να διορθώσουν τις ατέλειές τους και να προοδεύσουν".

"Υστερούμε στην οργάνωση σε σχέση με τους ξένους, στα γήπεδα και σε όλα αυτά που παρέχουμε στα νέα παιδιά. Ο Έλληνας δουλεύει και παίζει με το πάθος του και την ψυχή του. Δεν έχουμε οργάνωση από τις μικρές ηλικίες για να βοηθήσουμε τα παιδιά να δουλέψουν μεθοδικά", κατέληξε σχετικά με την διαφορά που εντοπίζει σε σχέση με τις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ