ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γκούμας: "Ιδανικός ο Μαρκαριάν"

Γκούμας: "Ιδανικός ο Μαρκαριάν"

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας των Νέων, Γιάννης Γκούμας, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Ιστορίες για παρέες", μιλώνταςγια την αναμέτρηση των ανδρών με την Ουγγαρία.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας των Νέων, Γιάννης Γκούμας, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Ιστορίες για παρέες" και χαρακτήρισε ιδανική περίπτωση για την Εθνική ομάδα την πρόσληψη του Σέρχιο Μαρκαριάν.

Για την αναμέτρηση της Κυριακής με την Ουγγαρία: " Η ομάδα με τον Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της δεν απέδιδε καλά, είχε ανεπιτυχή αποτελέσματα και η ανάγκη για αλλαγή προπονητή ήταν επιτακτική. Ο κ. Μαρκαριάν ήταν η καλύτερη επιλογή. Είναι ένας προπονητής που σου ανεβάζει την ψυχολογία, κάτι που ήταν απαραίτητο να γίνει, καθώς η ψυχολογία των παικτών ήταν στα… τάρταρα και είχαν ανάγκη από έναν άνθρωπο να τους δώσει αυτοπεποίθηση.

Την Κυριακή πιστεύω ότι στην αρχή θα είμαστε επιφυλακτικοί. Θα παραταχθούμε με "σφιχτή" άμυνα, όπως μας έχει συνηθίσει η εθνική, και με τους γρήγορους και ικανούς επιθετικούς που έχουμε θα κοιτάξουμε να σκοράρουμε και να πάρουμε τη νίκη.Το ματς αυτό για εμάς είναι τελικός και οφείλουμε μέχρι τέλους να κυνηγήσουμε τις ελπίδες μας".

Για τον προπονητή της εθνικής, Σέρχιο Μαρκαριάν: " Είναι ένας άνθρωπος που σε κερδίζει με τη συμπεριφορά του και το χαρακτήρα του. Με τον τρόπο που σου μιλάει σε κάνει να θέλεις να δώσεις το 100% και αυτό είναι το θετικό. Ευελπιστώ ότι αυτό θα γίνει και την Κυριακή, αλλά και στη συνέχεια".

Για τα προβλήματα στην αμυντική λειτουργία της εθνικής: " Αμυντική λειτουργία δεν είναι μόνο οι τέσσερις αμυντικοί. Αν μαρκάρουν μόνο αυτοί και οι υπόλοιποι δε μαρκάρουν, τότε αν δεχθείς γκολ δε φταίει η τετράδα της άμυνας. Το πρόβλημα στην εθνική ήταν γενικό, αφού έχουμε αμυντικούς με τρομερά προσόντα, οι οποίοι αγωνίζονται σε «μεγάλες» ομάδες. Ίσως με την Ουγγαρία ο προπονητής αλλάξει το σύστημα σε 3-5-2, αφού οι τρεις στόπερ δίνουν μεγαλύτερη ασφάλεια και με τους γρήγορους πλάγιους που έχουμε θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ρήγματα".

Για την παράδοση που έχει η Ελλάδα στην παραγωγή στόπερ και τις συμβουλές του στους νέους παίκτες: " Η εθνική, αλλά και οι ελληνικές ομάδες, έχουν πολύ καλούς αμυντικούς. Το πάθος και ψυχή, που έχουν οι Έλληνες, είναι ένα στοιχείο απαραίτητο στους καλούς αμυντικούς. Ταλέντο υπάρχει, αλλά οι νέοι παίκτες χρειάζεται να είναι προσγειωμένοι, διότι με τους μάνατζερ τα μυαλά παίρνουν… αέρα. Μόνο το ταλέντο δεν αρκεί για να παίξεις. Χρειάζεται ταπεινότητα και δουλειά για να υπάρχει βελτίωση".

Για την εθνική ομάδα των Νέων: " Το Σάββατο και τη Δευτέρα έχουμε δύο φιλικά με την Ουκρανία, στην Τρίπολη στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να στελεχώνουν την ομάδα των ανδρών".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ