ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γκούμας: "Η καλύτερη επιλογή ο Μαρκαριάν"

Γκούμας: "Η καλύτερη επιλογή ο Μαρκαριάν"
Γκούμας INTIME SPORTS

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Γιάννης, Γκούμας, μίλησε στη NOVA για την επιλογή του Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο της ανδρικής ομάδας, το δύσκολο έργο που έχει και την δική του προπονητική διαδρομή.

Στην κάμερα της NOVA μίλησε ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Γιάννης Γκούμας, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιλογή του Σέρχιο Μαρκαριάν για τον πάγκο της "γαλανόλευκης", το δύσκολο έργο που έχει στο υπόλοιπο των προκριματικών, αλλά και στην στο δικό του νέο ξεκίνημα.

"Είναι τα πρώτα μου προπονητικά βήματα, είναι μεγάλη ευθύνη να έχω στα χέρια μου αυτά τα παιδιά, που έχουν πολύ ταλέντο αλλά θέλουν πολύ δουλειά. Χρειάζεται προσγείωση σε αυτές τις ηλικίες, είμαι τυχερός που ανέλαβα αυτή την ομάδα γιατί το καλοκαίρι έχουμε Πανευρωπαϊκό και πρέπει να παρουσιάσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο. Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται, η κρίση αυτή βοήθησε τα ελληνόπουλα, γιατί οι ομάδες προσπαθούν να τα προωθήσουν και αυτό τα βοηθάει για να αποκτούν εμπειρίες", είπε αρχικά ο Γκούμας και συνέχισε για τον Σέρχιο Μαρκαριάν:

"Ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσε να γίνει, η Εθνική είναι με την πλάτη στον τοίχο, όμως τα παιδιά πρέπει να κυνηγήσουν όλες τις πιθανότητες. Το παιχνίδι με την Ουγγαρία είναι τελικός, η ομάδα θα πάει στην Αυστρία για να είναι περισσότερες μέρες όλοι μαζί. Το καλοκαίρι και έπειτα δεν χάθηκαν όλα, απλώς διάφορες συγκυρίες και επιλογές επηρέασαν αρνητικά αυτή την κατάσταση. Η Εθνική θα είναι πάντα σε μεγάλες διοργανώσεις, ίσως κάνει ένα διάλειμμα αλλά θα είναι εκεί που της αρμόζει. Αν δεν τα καταφέρει τώρα υπάρχουν όλα τα εχέγγυα να είναι πάλι στο προσκήνιο στο μέλλον.

Ο κος Μαρκαριάν μπορεί να κερδίσει τον παίκτη, να του προσφέρει την χαμένη αυτοπεποίθηση και μπορεί να το περάσει αυτό στους παίκτες. Στηρίζεται πολύ στην ψυχολογία και γι' αυτό θα πάει η ομάδα και στην Αυστρία, για να περάσει τη φιλοσοφία του. Ευελπιστούμε πως θα έχει και στην Εθνική ομάδα το μαγικό του ραβδάκι και ελπίζουμε ότι θα γίνει ένα νέο ξεκίνημα".

Την Παρασκευή (27/2), έγινε σύσκεψη και έπεσε στο τραπέζι το θέμα της αναδιοργάνωσης των Εθνικών ομάδων: "Θέλουμε να περάσουμε ένα ενιαίο στιλ σε όλες τις εθνικές, που να μας εκπροσωπεί. Πρέπει να κυνηγάμε όλες τις μπάλες, να μπαίνουμε με αυτοπεποίθηση, να βγάζουμε πάθος και την καρδιά που έχουμε γιατί αυτό δεν φάνηκε στα τελευταία παιχνίδια".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ