ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γκούμας: "Δεν εμπιστεύονται οι ομάδες τα παιδιά τους"

Γκούμας: "Δεν εμπιστεύονται οι ομάδες τα παιδιά τους"
EUROKINISSI

Την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (U19) θα διεκδικήσει η Εθνική ομάδα. Τι είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Γκούμας και ποιο είναι το παράπονό του.

Την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (U19) θα διεκδικήσει η Εθνική ομάδα, η οποία συμμετέχει για ακόμα μία φορά στην Elite Round της διοργάνωσης. Η αποστολή της είναι πολύ δύσκολη στη διοργάνωση που θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 27 Μαρτίου στην Ιταλία, καθώς στους τελικούς υπάρχει θέση μόνο για έναν.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Γκούμας μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ομάδα του την οποία συγκροτούν παίκτες γεννημένοι το 1999 και το 2000 και εκφράζει το μεγάλο του παράπονο: την έλλειψη εμπιστοσύνης σε νέους Ελληνες ποδοσφαιριστές, κατάσταση που υφίσταται εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας.

- Η ομάδα είναι έτοιμη για ακόμα μία μεγάλη πρόκληση. Πόσο δύσκολα είναι τα δεδομένα αυτή τη φορά;

"Περάσαμε τον πρώτο γύρο που έγινε στη χώρα μας, στην Κρήτη. Στη συνέχεια κάναμε κάποια φιλικλά για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα. Τώρα πάμε στην Ιταλία για να συμμάσχουμε στην Elite Round ενόψει της τελικής φάσης.

Είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος με την διοργανώτρια Ιταλία, την Τσεχία και την Πολωνία. Οπως καταλαβαίνετε τα πράγματα δεν είναι εύκολα καθώς περνάει μόνο η πρώτη ομάδα στην τελική φάση που θα γίνει στη Φινλανδία.

Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας, πιστεύουμε στην ομάδα μας, πιστεύουμε στα παιδιά και νομίζω ότι είμαστε πανέτοιμοι να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας. Μια πρόκριση στα τελικά θα ήταν μια πολύ μεγάλη διάκριση για όλα αυτά τα παιδιά και την προσπάθεια που κάνουν εδώ και χρόνια".

- Οι περισσότεροι από τους διεθνείς δεν έχουν συμμετοχές στην πρώτη ομάδα. Αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην εθνική;

"Αυτό είναι το παράπονό μου... Πολλά παιδιά δεν τα εμπιστεύονται οι ομάδες τους, παρότι το αξίζουν. Βλέπουμε ότι σε διάφορες ομάδες παίζουν ξένοι αμφιβόλου αξίας και δεν στηρίζουν τα δικά τους παιδιά, τα οποία σε τελική ανάλυση θα είναι ο μελλοντικός κορμός της ομάδας.

Πρέπει να μπούμε σε μία άλλη λογική και να καταλάβουμε ότι τα Ελληνόπουλα που βγαίνουν από τις ακαδημίες, είναι οι παίκτες που έχουν συναίσθηση ποια φανέλα φοράνε. Πρέπει να τα καθοδηγήσουμε και να τα στηρίξουμε. Ταλέντο υπήρχε και πάντα θα υπάρχει, όμως πρέπει να συνδυαστεί με τη στήριξη για να φτάσουν ψηλά αυτά τα παιδιά. Θεωρώ ότι αυτό πρέπει να κάνουν οι παράγοντες και οι προπονητές".

- Πιστεύετε ότι το πρωτάθλημα της Κ20 στο οποίο συμμετέχουν οι περισσότεροι, δεν είναι αρκετό για να τους τοποθετήσει στο ανώτατο επίπεδο ανταγωνισμού;

"Οι εμπειρίες που αποκτούν όσοι παίζουν στην πρώτη ομάδα, σίγουρα είναι μεγαλύτερες από το πρωτάθλημα της Κ20. Ωστόσο, νομίζω ότι τους έχουμε βάλει σε ένα δρόμο ώστε στο μυαλό τους να υπάρχει μόνο η διάκριση. Να μπαίνουν σε κάθε αγώνα για τη νίκη και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό όταν φορούν το εθνόσημο.

Όταν βάζεις στόχους, μπορείς να τους πετύχεις και να φτάσεις ψηλά. Είμαι 3,5 χρόνια στην εθνική ομάδα Νέων και αυτή είναι η φιλοσοφία που προσπαθώ να περάσω: ότι μέσα από τη σκληρή δουλειά και μέσα από στόχους που θέτεις, μπορείς να καταφέρεις πολλά. Αν μάλιστα υπολογίσουμε και το ταλέντο που υπάρχει σ΄αυτά τα παιδιά, τότε μπορούμε να περιμένουμε πολλά τόσο για τους ίδιους, όσο και για την εθνική ομάδα".

* Η Εθνική Νέων αναχωρεί στις αρχές της εβδομάδας για την Ιταλία. Το πρόγραμμά της στον 3ο όμιλο της Elite Round έχει ως εξής:

21/03/2018: Ελλάδα-Ιταλία (Λινιάνο Σαμπιαντόρο)

24/03/2018: Ελλάδα-Τσεχία (Σαν Γκριγκόριο)

27/03/2018: Ελλάδα-Πολωνία (Λινιάνο Σαμπιαντόρο)

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ