ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γκούμας: "Από το 10-0 σε ημιτελικό Euro"

Γκούμας: "Από το 10-0 σε ημιτελικό Euro"
Γκούμας INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Γκούμας, προπονητής της Εθνικής Νέων που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Euro U19 μίλησε στον Sport 24 Radio και στην εκπομπή “Παίξε μπαλίτσα” με τους Γιώργο Οικονόμου και Νίκο Γιαννόπουλο για την συμμετοχή στη διοργάνωση, την απόφαση του να αναλάβει την ομάδα, αλλά και για τον Παναθηναϊκό.

Για την συμμετοχή στην διοργάνωση: “Ηταν μια τρομερή εμπειρία, ειδικά για τα νέα παιδιά. Έπαιζαν σε κατάμεστα γήπεδα. Είχαμε μεγάλη συμπαράσταση από τον κόσμο και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ο κόσμος ήταν ο 12ος παίκτης μας, όπου κι αν παίξαμε. Ήταν μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου και τα γήπεδα και τα προπονητικά κέντρα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Τα παιδιά πάλεψαν σε όλα τα ματς από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και έφτασαν στα ημιτελικά.”

Για την απόφαση να αναλάβει την Εθνική μετά την βαριά ήττα με 10-0 από την Ελβετία: “Ήταν μεγάλη πρόκληση να κοουτσάρω αυτή την ομάδα, μετά το 10-0 από την Ελβετία. Η ομάδα είχε γίνει περίγελος. Είχε κατακριθεί από όλο τον Τύπο και τους Έλληνες φιλάθλους. Μόλις μου ανατέθηκε η ομάδα θέλησα να περάσω την φιλοσοφία μου. Να καταλάβουν οι παίκτες που καλούνται στην Εθνική ότι πρέπει τόσο στις προπονήσεις όσο στα φιλικά και τα επίσημα παιχνίδια να τιμούν την φανέλα και να παίζουν με πάθος από την αρχή μέχρι το τέλος. Μετά να κάνουν την αυτοκριτική τους και να νιώθουν ότι τα έδωσαν όλα. Έπρεπε να αποβάλλουν την ηττοπάθεια και την κακομοιριά που υπήρχε μετά από εκείνο το 10-0. Τους είπα να πιστέψουν στους εαυτούς στους και στις ικανότητες τους. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν ταλέντο, αλλά χρειάζονται καθοδήγηση.”

Για τον ρόλο των Εθνικών ομάδων των Νέων και των Παίδων: “Οι μικρές Εθνικές ομάδες έχουν ως πρωταρχικό στόχο να τροφοδοτήσουν την Εθνική ανδρών και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε. Τα παιδιά έχουν πολλές δυνατότητες, αλλά δεν ξέρουν τι θα κάνουν αύριο καθώς πολλές ομάδες προτιμούν ξένους παίκτες αμφίβολης αξίας. Αυτή είναι και η μεγάλη μου ανησυχία, ότι πολλά παιδιά δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο. Παρακαλώ τους παράγοντες των ομάδων να στηρίξουν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και ειδικά τα νέα παιδιά. Σίγουρα και οι ξένοι παίκτες είναι καλοί, αλλά μόνο αυτοί που μπορούν να κάνουν την διαφορά.”

Για τον αν λειτούργησε ως ασπίδα για τους παίκτες: “ Φτάσαμε στα ημιτελικά και πάλι μερίδα του Τύπου και κάποιοι φίλαθλοι έλεγαν ότι δεν παίζαμε καλό ποδόσφαιρο και τυχαία φτάσαμε εκεί. Δεν γίναμε ξαφνικά Ισπανία, αλλά από το 10-0 φτάσαμε στον ημιτελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης και για μένα είναι σαν να φτάσαμε στον τελικό επειδή κανένας δεν πίστεψε μας πίστεψε και το καταφέραμε μόνοι μας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά. Δεν πρέπει να τα κατακρίνουμε αυτά τα παιδιά. Στον ημιτελικό με την Ρωσία, στο πρώτο ημίχρονο, κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι στη διοργάνωση και αν είχαμε βάλει ένα γκολ, η κατάληξη του αγώνα ίσως να ήταν διαφορετική. Το τελικό 4-0 δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού.”

Για τα σχέδιά του ως προπονητής: “ Όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο, ξεκουράστηκα για 2 χρόνια, αλλά διαπίστωσα ότι μου λείπει πολύ. Ασχολήθηκα λοιπόν με την προπονητική και κάθε μέρα πορώνομαι και περισσότερο. Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ.”

Για την Μπριζ, την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ: “ Η Μπριζ είναι βελγική ομάδα και το ποδόσφαιρο τους έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Ο Παναθηναϊκός θα είναι καλύτερος φέτος. Πιο δεμένη ομάδα και ενισχυμένη. Αν δείξει το καλό του πρόσωπο, δεν έχει να φοβηθεί κάτι.”

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ