ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γκονφαλόν: "Συμπαγές σύνολο η Ελλάδα"

Γκονφαλόν: "Συμπαγές σύνολο η Ελλάδα"

Συνέντευξη στο Greece2015.gr παραχώρησε ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας, Πατρίκ Γκονφαλόν, ενόψει της τελικής φάσης, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Ελλάδα (6/19 Ιουλίου).

Ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας, Πατρίκ Γκονφαλόν, μίλησε στο σάιτ Greece2015.gr ενόψει της τελικής φάσης, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Ελλάδα (6/19 Ιουλίου) και συγκεκριμένα σε Λάρισα, Βέροια και Κατερίνη.

Πώς προετοιμαστήκατε για το τουρνουά; Κάνατε κάποιου είδους ιδιαίτερη προετοιμασία ώστε να αντιμετωπίσετε ομάδες με διαφορετικό στιλ ποδοσφαίρου από το δικό σας;

Καθ’ όλη την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο, τόσο μέσα από τους επίσημους αγώνες όσο και με τα φιλικά, έχουμε πραγματοποιήσει μια πολύ καλή προετοιμασία. Έχουμε δέσει ως ομάδα και αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό. Με δεδομένο ότι οι παίκτες θα έρχονται από περίοδο διακοπών με τους συλλόγους τους, η τελική μας προετοιμασία πριν από τους αγώνες του τουρνουά θα επικεντρωθεί στην φυσικά κατάσταση.

​Π​οιοι είναι οι στόχοι της ομάδας σας για το τουρνουά; Πιστεύετε ότι η Γαλλία έχει πιθανότητες να κατακτήσει το τρόπαιο;

Κύριος στόχος μας είναι βρεθούμε ανάμεσα στους τέσσερις κορυφαίους του τουρνουά. Αν καταφέρουμε να περάσουμε νικηφόρα από τους ομίλους, έχουμε τις ίδιες πιθανότητες με τις άλλες τρεις ομάδες να κατακτήσουμε το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Πιστεύετε πως υπάρχουν φαβορί για τον τίτλο;

Όπως σε κάθε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η Γερμανία, η Ισπανία και γενικώς οι ομάδες που είναι πάντα παρούσες σε τελικές φάσεις αποτελούν φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Η εμπειρία σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Ποια η γνώμη σας για την ελληνική ομάδα;

Η ελληνική ομάδα αποτελεί ένα συμπαγές σύνολο. Είναι μια δυνατή ομάδα που έχει το αβαντάζ της έδρας και τη στήριξη των φιλάθλων, πολύ σημαντικό παράγοντα για την ψυχολογία των παικτών. Από την εικόνα της Ελλάδας στα φιλικά που έδωσε φέτος συμπεραίνω πως είναι υπολογίσιμη υποψήφια για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Σε επίπεδο θεάματος, τι να περιμένουν οι φίλαθλοι που θα έρθουν στα γήπεδα της Κατερίνης, της Βέροιας και της Λάρισας; Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να τους στείλετε;

Σε αυτό το ηλικιακό επίπεδο, οι παίκτες που θα συμμετάσχουν στα τελικά του EURO το καλοκαίρι αποτελούν τα αστέρια του μέλλοντος στον ευρωπαϊκό χάρτη του ποδοσφαίρου. Κατά συνέπεια, πρόκειται για μία τεράστια ευκαιρία για τους Έλληνες φιλάθλους να έρθουν στο γήπεδο και να δουν από κοντά τα πρώτα βήματα της καριέρας τους. Σε επίπεδο θεάματος, είμαι σίγουρος πως δε θα τους απογοητεύσουμε.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ