ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φιλικό με τιμές και δοκιμές

Φιλικό με τιμές και δοκιμές
INTIME SPORTS

Τον χαρακτήρα πρόβας ενόψει του αγώνα με την Μάλτα για τα προκριματικά του "EURO 2012" έχει το φιλικό με τον Καναδά στο "ΑEL FC ARENA"(9/2-17:00-ΜΕGA) για την Εθνική ομάδα.Τιμή στον Ρεχάγκελ για την τεράστια προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Εθνική ομάδα κάνει πρεμιέρα για το 2011 σε ένα νέο γήπεδο, το "ΑΕL FC ARENA" που την υποδέχεται για πρώτη φορά στο φιλικό απέναντι στον Καναδά.

Με το βλέμμα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για τα προκριματικά του "EURO 2012" απέναντι στην Μάλτα στις 26 Μαρτίου,ο Φερνάντο Σάντος θα έχει την ευκαιρία να κάνει δοκιμές.

Κεντρικό πρόσωπο ο Ρεχάγκελ

Κεντρικό πρόσωπο στο φιλικό θα είναι πάντως ένα πρόσωπο που έγραψε χρυσή ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ότο Ρεχάγκελ θα λάβει ένα αντίγραφο της Ακρόπολης και ένα μεγάλο κάδρο που θα απεικονίζει τον ίδιο να κρατά το κύπελλο του EURO, ως ελάχιστη αναγνώριση της μεγάλης του προσφοράς στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελετουργικό προβλέπει να γίνει η βράβευση του Ότο Ρεχάγκελ ένα τέταρτο πριν τη σέντρα του αγώνα με τον Καναδά με τη συμμετοχή και των 21 διεθνών που είναι στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και οι οποίοι θα παραταχτούν σε δύο σειρές, με τον Γερμανό τεχνικό να περνάει ανάμεσα συνοδευόμενος από τον Γιάννη Τοπαλίδη.

Ο ίδιος ο Ότο Ρεχάγκελ ο οποίος και θα παραλάβει από τους διεθνείς μία φανέλα με τις υπογραφές όλων των παικτών, τόνισε: "Θα είναι συγκινητικά. Το περιμένω πώς και πώς".

Οι δοκιμές του Σάντος

Όσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος, ο Φερνάντο Σάντος δεν έχει προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στις κλήσεις, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και αποφάσισε να διατηρήσει μεταξύ άλλων τα τελευταία νέα πρόσωπα, τους Σιόβα και Γεωργιάδη.

Στα αξιοσημείωτα είναι βέβαια, η επιστροφή του Κώστα Χαλκιά στη θέση του τερματοφύλακα καθώς ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ κλήθηκε για πρώτη φορά επί θητείας του Πορτογάλου τεχνικού.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός πάντως δεν θα έχει στην διάθεση του τρία πρόσωπα που υπολόγιζε για την ενδεκάδα στο παρελθόν και εκ των οποίων οι δύο αναμένεται να είναι έτοιμοι για το ματς με την Μάλτα.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αποκλείστηκε λόγω τραυματισμού ενώ ο Αλέξανδρος Τζιόλης ήταν ο μεγάλος άτυχος στο παιχνίδι με το Ισραήλ και πλέον αναρρώνει μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Το παζλ συμπληρώνει ο Γιώργος Σαμαράς που είναι στην τελική ευθεία για την επιστροφή του και θα προφυλαχτεί σήμερα ώστε να είναι έτοιμος στην συνέχεια να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του με την Σέλτικ αλλά και τη "γαλανόλευκη".

Αναφορικά με την ενδεκάδα κάτω από τα δοκάρια είναι πιθανό να βρίσκεται ο Χαλκιάς ενώ και ο δεύτερος τερματοφύλακας που έχει κληθεί ,ο Σηφάκης αναμένεται να αγωνιστεί για ένα ημίχρονο.

Στο δεξί άκρο θα είναι ο Τοροσίδης ενώ στο αριστερό ο Τζαβέλλας έχει προβάδισμα έναντι του Σπυρόπουλου.

Στο κέντρο της άμυνας και λόγω της απουσίας του Παπαδόπουλου θα αγωνιστούν οι δύο...Ιταλοί, ο Παπασταθόπουλος της Μίλαν και ο Μόρας της Μπολόνια.

Ο τρίτος κεντρικός αμυντικός είναι ο Σιόβας ο οποίος μετά την πρώτη του κλήση στο φιλικό με την Αυστρία, πλέον είναι πιθανό να πάρει και χρόνο συμμετοχής.

Στη μεσαία γραμμή θα είναι ο Κατσουράνης μαζί με τον Καραγκούνη και τον Καφέ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ενώ ο Φερνάντο Σάντος θα έχει την ευκαιρία και να δοκιμάσει τον Μάκο, αναζητώντας τον αντικαταστάτη του Τζιόλη.

Τέλος στην επίθεση θα είναι οι Σαλπιγγίδης, Νίνης στα δύο άκρα και ένας εκ των Μήτρογλου ή Λυμπερόπουλου στην επίθεση. Οι δύο τελευταίοι θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν ότι αξίζουν μία θέση στην επίθεση με τον "Λύμπε" να μένει εκτός στην προηγούμενη κλήση λόγω τραυματισμού ενώ ο 22χρονος φορ που αγωνίζεται ως δανεικός στον Πανιώνιο από τον Ιανουάριο, δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι παίκτες που έχουν κληθεί για το φιλικό με τον Καναδά είναι οι: Μιχάλης Σηφάκης(Άρης), Κώστας Χαλκιάς(ΠΑΟΚ), Λουκάς Βύντρα(Παναθηναϊκός), Βασίλης Τοροσίδης(Ολυμπιακός), Νίκος Σπυρόπουλος(Παναθηναϊκός), Γιώργος Τζαβέλλας(Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Βαγγέλης Μόρας(Μπολόνια),Σωκράτης Παπασταθόπουλος(Μίλαν), Δημήτρης Σιόβας(Πανιώνιος), Κώστας Κατσουράνης(Παναθηναϊκός),

Γιώργος Καραγκούνης(Παναθηναϊκός), Σωτήρης Νίνης(Παναθηναϊκός), Γιάννης Φετφατζίδης(Ολυμπιακός), Γρηγόρης Μάκος(ΑΕΚ), Γιώργος Σαμαράς(Σέλτικ), Κώστας Μήτρογλου(Πανιώνιος), Νίκος Λυμπερόπουλος(ΑΕΚ), Δημήτρης Σαλπιγγίδης(ΠΑΟΚ), Παναγιώτης Κονέ(Μπρέσια), Παντελής Καφές(ΑΕΚ), Γιώργος Γεωργιάδης(Πανσερραϊκός).

Διαιτητής του φιλικού θα είναι ο Νορβηγός Σβέιν Οντβάρ Μόεν.Βοηθοί διαιτητές θα είναι οι επίσης Νορβηγοί Κιμ Τόμας Χάγκλουντ και Φρανκ Αντάς, ενώ 4ος διαιτητής ορίστηκε ο Δημήτρης Καλόπουλος.

Τέταρτη κόντρα με Καναδά

Το αντιπροσωπευτικό συγρότημα θα αντιμετωπίσει για τέταρτη φορά τον Καναδά σε φιλικό αγώνα. Οι πρώτες αναμετρήσεις ήταν το 1988 τόσο στο Τορόντο όσο και το Μόντρεαλ, όπου η "γαλανόλευκη" επικράτησε με 1-0 και 3-0 και γνώρισε την ήττα στο τρίτο παιχνίδι στα πέναλτι με 4-2 μετά το 0-0 στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ