ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φάκελος Εθνική: Η γαλανόλευκη του Σκίμπε στο "μικροσκόπιο"

Φάκελος Εθνική: Η γαλανόλευκη του Σκίμπε στο "μικροσκόπιο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική μπαίνει στη μάχη για πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας και το Sport24.gr αναλύει το τι έχουμε δει ως τώρα από την γαλανόλευκη του Μίχαελ Σκίμπε. Το χάος που παρέλαβε και η κανονική ομάδα που φτιάχνει σιγά σιγά ενόψει προκριματικών.

Ήταν 4 Νοεμβρίου 2015 όταν ο Μίχαελ Σκίμπε έλαβε και επίσημα το χρίσμα από την ΕΠΟ και ανέλαβε τις τύχες της Εθνικής μας ομάδας. Η εφιαλτική πορεία στα προκριματικά του Euro είχε αφήσει εμφανή τα σημάδια πάνω στο "σώμα" της γαλανόλευκης και για να επουλωθούν οι "μώλωπες" από τα συνεχή χτυπήματα που δεχόταν, έπρεπε να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Η διοίκηση της ΕΠΟ ζητούσε έναν προπονητή που να μπορούσε να επαναφέρει την πειθαρχία στις τάξεις της Εθνικής, να επιβάλει κανόνες και να βάλει σε τάξη την ομάδα, η οποία πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Κάποια στιγμή έπρεπε να μπει ένα "φρένο" στην κατηφόρα και να επανέλθει η κανονικότητα.

Κανείς δεν είπε ότι έχει υπογραφεί "συμβόλαιο" με την επιτυχία ή ότι σώνει και καλά πρέπει πάντα να υπάρχουν επιτυχίες, αλλά από την παρολίγον πρόκριση στους 8 του Μουντιάλ μέχρι τη... μια (!) νίκη σε δέκα αγώνες προκριματικής φάσης και τις δυο ήττες από τα Νησιά Φερόε, υπάρχει χαοτική απόσταση. Ο Γερμανός κόουτς ανέλαβε μια δύσκολη πρόκληση, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας.

Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και καταγράφει όσα έχουμε δει ως τώρα από την γαλανόλευκη σε αυτά τα επτά φιλικά ματς που έχει δώσει με τον Μίχαελ Σκίμπε στην τεχνική ηγεσία. Άλλωστε, έχει παρέλθει το αναγνωριστικό διάστημα, έχουν περάσει μπόλικοι μήνες και υπάρχει επαρκές δείγμα της δουλειάς του, την ώρα που μπαίνουμε στη μάχη των προκριματικών του Μουντιάλ.

Τα επτά βήματα του Σκίμπε

Μια αλλαγή προπονητή δεν σηματοδοτεί απαραίτητα και αλλαγή στο "τσιπάκι" από την αρχή. Θέλει χρόνο, πολλή δουλειά και υπομονή, κάτι που στην περίπτωση της βαριά άρρωστης Εθνικής μας ομάδας αποτελούσε και προαπαιτούμενο. Ο Μίχαελ Σκίμπε φάνηκε με το... καλημέρα ότι είχε πάρα πολλά πράγματα να αλλάξει, αν ήθελε να φτιάξει ένα σύνολο που θα στέκεται αξιοπρεπώς στο χορτάρι και δεν θα χάνει από ομάδες όπως το Λουξεμβούργο. Ναι, μετά τα Νησιά Φερόε, γνωρίσαμε (φιλική) ήττα από το Λουξεμβούργο.

13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015: ΗΤΤΑ ΑΠ'ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Σε εκείνο το ματς, ο Σκίμπε παρέταξε την ομάδα με 4-4-2. Ο Καπίνο ήταν στο τέρμα, οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Σιόβας στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Βύντρα και αριστερά ο Τζαβέλλας. Οι Ταχτσίδης και Σάμαρης στη μεσαία γραμμή, στα άκρα οι Πέλκας (δεξιά) και Χολέμπας (αριστερά), με τους Καρέλη και Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Με την έναρξη του β' μέρους και ενώ στο πρώτο μέρος είχε να επιδείξει ένα δοκάρι με τον Μήτρογλου (3'), το σύστημα άλλαξε σε 4-2-3-1, με την 4άδα πίσω να μην αλλάζει και τον Τζιόλη να μπαίνει στην θέση του Πέλκα. Μπροστά τους στα δεξιά μπήκε ο Καρέλης στο κέντρο ο Ταχτσίδης και αριστερά ο Χολέμπας και μόνος του στην κορυφή ο Μήτρογλου. Μάλιστα, οι Χολέμπας και Καρέλης είχαν την εντολή να αλλάζουν θέσεις στα δυο άκρα.

Φάκελος Εθνική: Η γαλανόλευκη του Σκίμπε στο "μικροσκόπιο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η εικόνα της ομάδας ήταν μια συνέχεια όσων είχαμε δει σε όλη την προκριματική φάση του Euro και σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε και η ήττα στις καθυστερήσεις του ματς με τέρμα του Γιοακίμ (91'). Ξεκίνημα με ήττα στην θητεία του Γερμανού, αλλά αυτό είχε την μικρότερη σημασία. Το θέμα ήταν να κάνει την Εθνική να μοιάζει με κανονική ομάδα και όχι ένα σύνολο που περιφέρεται στο χορτάρι.

17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015: ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Λίγες ημέρες μετά, η Εθνική είχε να δώσει και δεύτερο φιλικό αγώνα, αυτή την φορά με αντίπαλο μεγαλύτερου βαθμού δυσκολίας και με αρκετές ιδιαιτερότητες. Το ματς με την Τουρκία στο "Φατίχ Τερίμ" της Κωνσταντινούπολης κύλησε καλύτερα για την γαλανόλευκη, αλλά μονάχα στο μεσοαμυντικό κομμάτι, καθώς μπροστά η απειλή μας ήταν ανύπαρκτη. Το τελικό 0-0 έφερε μεν κάποια χαμόγελα, όμως και πάλι φάνηκαν τα προβλήματα που έπρεπε να λύσει ο Σκίμπε, ο οποίος σιγά σιγά μάθαινε την ομάδα (τα θετικά και τα αρνητικά της), τα χαρακτηριστικά των παικτών του και το σύστημα που θα έπρεπε να δουλέψει.

Φάκελος Εθνική: Η γαλανόλευκη του Σκίμπε στο "μικροσκόπιο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με τρία σέντερ μπακ και με "γεμάτο" κέντρο παρέταξε την ομάδα ο Γερμανός κόουτς (3-5-2) Ο Καρνέζης στο τέρμα, τριάδα μπροστά του οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Παπαδόπουλος, στα δυο άκρα οι Χολέμπας και Τοροσίδης, με τους Τζιόλη, Σάμαρη και Ταχτσίδη στη μεσαία γραμμή. Ο Φορτούνης ξεκίνησε πίσω από τον Μήτρογλου. Εμφανής η διάθεση του Γερμανού προπονητή να περιορίσει την επιθετικότητα των Τούρκων και τους κινδύνους για την γαλανόλευκη εστία. Πράγματι, οι γηπεδούχοι απείλησαν σε πολύ λίγες περιπτώσεις τον Καρνέζη και αδυνατούσαν να βρουν κενούς χώρους είτε από τον άξονα είτε από τα δυο άκρα. Πετυχημένη η "συνταγή" για τα μετόπισθεν, όμως για δεύτερο σερί ματς η ομάδα μπροστά έμεινε στο μηδέν.

24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016: ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Την πρώτη της νίκη με τον Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο πανηγύρισε η Εθνική ομάδα στο φιλικό της 24ης Μαρτίου με αντίπαλο το Μαυρούνιο στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης". Μπορεί να μην εντυπωσίασε, αλλά το ζητούμενο σε αυτή την φάση ήταν η βελτίωση παιχνίδι με το παιχνίδι, το να βάλει στοιχεία στο παιχνίδι της από τη φιλοσοφία του προπονητή της και να παίρνει νίκες που τόσο της έχουν λείψει. Η γαλανόλευκη επικράτησε 2-1, με τα τρία γκολ να σημειώνονται στο δεύτερο ημίχρονο.

Η είσοδος του Καρέλη στην επανάληψη βελτίωσε αισθητά το επιθετικό μας κομμάτι, με τον επιθετικό της Γκενκ να λειτουργεί πολύ καλά ως περιφερειακός επιθετικός και να πονοκεφαλιάζει την αντίπαλη άμυνα, πετυχαίνοντας και ένα τέρμα (το άλλο σημειώθηκε από τον Τζαβέλα). Βέβαια, στο β' μέρος δεν τα πήγε καλά η άμυνα. Στο πρώτο μέρος, οι Μαυροβούνιοι είχαν μια τελική, αλλά στο δεύτερο πέτυχαν ένα γκολ που φέρει ευθύνη ο Μανωλάς και ο Καρνέζης, έχασαν 2-3 καλές ευκαιρίες και είχαν προϋποθέσεις και για περισσότερα τέρματα. Επίσης, το ότι ισοφαρίστηκε η Εθνική αμέσως μετά το 1-0 και θα μπορούσε να γίνει το ίδιο και μετά το 2-1.

Φάκελος Εθνική: Η γαλανόλευκη του Σκίμπε στο "μικροσκόπιο"

Αναφορικά με το σύστημα, ο Γερμανός κόουτς παρέταξε την ομάδα με 3-6-1. Ο Καρνέζης στο τέρμα, στην τριάδα της άμυνας οι Παπασταθόπουλος, Τζαβέλας και Μανωλάς, μπακ-χαφ οι Τοροσίδης (δεξιά) και Σταφυλίδης (αριστερά), εξάρι ο Σάμαρης, εσωτερικοί μέσοι οι Πέτσος και Μάνταλος, δεκάρι ο Φορτούνης και στην κορυφή ο Μήτρογλου. Εν ολίγοις, οι αλχημείες συνεχίστηκαν ως προς την διάταξη, αφού ο ομοσπονδιακός μας κόουτς για τρίτο σερί φιλικό επέλεξε να ξεκινήσει την ομάδα με διαφορετικό σύστημα. Άλλωστε, τα φιλικά γι' αυτό το λόγο γίνονται, για να δοκιμάζουν πράγματα οι προπονητές, βελτιώνοντας τα κακώς κείμενα.

29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016: "ΕΜΠΑΖΕ" ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Πέντε ημέρες αργότερα, η Εθνική φιλοξένησε την Ισλανδία, η οποία προετοιμαζόταν για την συμμετοχή της στην τελική φάση του Euro. Οι διεθνείς μας ήθελαν να δώσουν συνέχεια στην καλή εμφάνιση με το Μαυροβούνιο, το ξεκίνημά της ήταν εντυπωσιακό, προηγήθηκε 2-0, όμως κάπου εκεί... κλάταρε, παρουσιάστηκαν οι παθογένειες που την ταλαιπωρούσαν το προηγούμενο διάστημα και γνώρισε την ήττα με 3-2. Μπόλικα λάθη στην άμυνα, εμφανής αδυναμία να ελέγξει το νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής και μια ήττα δίκαιη βάσει της συνολικής εικόνας του αγώνα. Μοναδικό ελαφρυντικό το ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν κατά τα 8/11 διαφορετικό σε σχέση με το φιλικό κόντρα στο Μαυροβούνιο και ο Σκίμπε ήθελε να δοκιμάσει νέα πρόσωπα.

Αυτή την φορά, ο Γερμανός παρέταξε την ομάδα με 3-5-2, ένα σύστημα κάτι που δούλευε τις προηγούμενες ημέρες στις προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και το οποίο θέλει να καθιερώσει στην Εθνική. Ο Καπίνο αυτή την φορά ήταν στο τέρμα, οι Μόρας, Σιόβας και Οικονόμου αποτέλεσαν την τριάδα της άμυνας, οι Χολέμπας και Τοροσίδης ήταν οι δυο μπακ-χαφ, στον άξονα οι Τζιόλης και Σταφυλίδης, μπροστά τους ο Φορτούνης σε ρόλο οργανωτή και στην επίθεση οι Καρέλης και Παπάζογλου.

Φάκελος Εθνική: Η γαλανόλευκη του Σκίμπε στο "μικροσκόπιο"

Με την έναρξη της επανάληψης, οι Διαμαντάκος και Βέλλιος (ντεμπούτο) μπήκαν στο ματς αντί των Καρέλη και Παπάζογλου, ενώ τέσσερις μαζεμένες αλλαγές έκαναν οι φιλοξενούμενοι. Μέχρι το 60', η Εθνική πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, για να ακολουθήσει... κατηφόρα, με τους Ισλανδούς να είναι πολύ καλύτεροι στο χορτάρι. Κέρδος η εμφάνιση του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος έκανε τα πάντα. Σκόραρε δυο φορές (τα πρώτα του γκολ με την Εθνική), από δική του έμπνευση (ωραία κάθετη πάσα) προήλθε το πέναλτι που κέρδισε ο Τοροσίδης, ενώ έκανε την ασίστ στο δοκάρι του Καρέλη και το κόρνερ σε αυτό του Τζιόλη. Βελτιωμένη η Εθνική μπροστά, με προβλήματα πίσω. Έπρεπε, λοιπόν, να βρεθεί μια ισορροπία και να μην εμφανίζονται αυτά τα σκαμπανεβάσματα.

4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016: ΗΤΤΑ ΣΤΟ 94'

Η συνέχεια των φιλικών περιελάμβανε το μακρινό ταξίδι στην Αυστραλία για δυο φιλικές αναμετρήσεις με τα "καγκουρό", που θα έβαζαν και ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στα ταμεία της ΕΠΟ (1.000.000 ευρώ). Το πρώτο παιχνίδι διεξήχθη στο "ANZ Stadium" του Σίδνεϊ και κατέδειξε ότι είχε πολλά πράγματα να βελτιώσει μέχρι την έναρξη των προκριματικών του Μουντιάλ. Μεσοεπιθετικά η Εθνική δεν έδειξε πολλά πράγματα στο 4-4-2 που επέλεξε ο Σκίμπε και απείλησε μόλις σε τρεις περιπτώσεις τους Αυστραλούς του Άγγελου Ποστέκογλου που παρατάχθηκαν με αρκετά νέα πρόσωπα στο χορτάρι του "ANZ Stadium". Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν στην τελευταία φάση του αγώνα (94') με τον Λέκι να σκοράρουν και να πάρουν τη νίκη. Τρίτη φιλική ήττα σε πέντε φιλικά για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με τον Σκίμπε.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός παρέταξε την ομάδα με τον Καρνέζη στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα τον Τοροσίδη, αριστερά τον Σταφυλίδη και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τούς Παπασταθόπουλο και Οικονόμου. Οι Σάμαρης και Μανιάτης στη μεσαία γραμμή, οι Χριστοδουλόπουλος και Γιαννιώτας στις δυο πτέρυγες και στην επίθεση οι Διαμαντάκος και Βέλλιος.

Φάκελος Εθνική: Η γαλανόλευκη του Σκίμπε στο "μικροσκόπιο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λίγα πράγματα με αυτή τη σύνθεση για την Εθνική μας, αν και δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο στο β' μέρος, όπου ο Καπίνο (είχε μπει στο 15' αντί του τραυματία Καρνέζη) κατέβασε τα ρολά. Παρά τις αλλαγές, με τους Χολέμπας και Μπακασέτα να μπαίνουν στο ματς αντί των Διαμαντάκου και Χριστοδουλόπουλου, η εικόνα της ομάδας δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα, με την γαλανόλευκη να μην είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη μπροστά. Αντιθέτως δέχτηκε πολλές φάσεις πίσω και η εικόνα της ήτα προβληματική.

7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016: ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ

Το δεύτερο ματς που έγινε στο "Etihad Stadium" της Μελβούρνης, ήταν η μέρα με τη νύχτα για την Εθνική μας, που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν να έχεις χίλια μάτια να την βλέπεις. Εξαιρετική μεσοεπιθετικά, συμπαγής στην άμυνα, κοντά οι γραμμές και υπέρ της 2-0, το οποίο ήταν... κολακευτικό για την αντίπαλο. Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να παρουσιαστεί αισθητά βελτιωμένη στο δεύτερο φιλικό της με αντίπαλο την Αυστραλία, επικρατώντας με 2-1.

Αφού πρώτα ο Μάνταλος έκανε "σεφτέ" στα γκολ του με το εθνόσημο, ανοίγοντας το σκορ στο 8', ήρθε ένα ασύλληπτο γκολ με τον Μανιάτη στο 20', όταν από απόσταση 60 μέτρων κατάφερε να νικήσει τον Φεντερίτσι και να δώσει αέρα δυο τερμάτων στην "γαλανόλευκη". Χάθηκαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, με τους Αυστραλούς να παρουσιάζονται σαστισμένοι, μειώνοντας απλά το σκορ. Σούπερ εμφάνιση, ελπιδοφόρα εικόνα, αλλά χρειαζόταν και ανάλογη συνέχεια, ώστε να υπάρξει αντίκρισμα.

Φάκελος Εθνική: Η γαλανόλευκη του Σκίμπε στο "μικροσκόπιο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο προηγούμενο φιλικό στο Σίδνεϊ, η Εθνική παρατάχθηκε με σύστημα 4-4-2, το οποίο όμως δεν απέδωσε ιδιαίτερα, αφού ούτε αμυντικά, ούτε επιθετικά κατάφερε να ανταπεξέλθει. Αυτή την φορά, ο Γερμανός ομοσπονδιακός κόουτς προτίμησε ένα 4-3-3, με τον Καπίνο στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα τον Τοροσίδη, αριστερά τον Σταφυλίδη και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Τζαβέλλα και Παπασταθόπουλο. Ο Μανιάτης ήταν μεσοαμυντικός, οι Σάμαρης και Μάνταλος εσωτερικοί μέσοι, ενώ η τριάδα μπροστά απαρτίστηκε με τους Χολέμπας και Μπκασέτα ως εξτρέμ και στην κορυφή της επίθεσης τον Βέλλιο.

2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016: ΝΙΚΗ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Δεύτερη σερί νίκη σε αγώνα είχε να κάνει τρία ολόκληρα χρόνια η Εθνική μας. Επομένως, δεν μπορεί να περάσει στα... ψιλά το 2-1 με ανατροπή απέναντι στην Ολλανδία και μάλιστα μέσα στο "Philips Stadion" του Αϊντχόφεν. Οι διεθνείς μας παρουσίασαν εξαιρετικό πρόσωπο και η εικόνα τους αποτέλεσε συνέχεια όσων είδαμε με τους Αυστραλούς στο δεύτερο φιλικό, με τον βαθμό δυσκολίας της αντιπάλου να είναι σαφώς μεγαλύτερος. Ο Σκίμπε παρέταξε άριστα την ομάδα, οι παίκτες ανταποκρίθηκαν στο 100% στις οδηγίες του προπονητή τους και ανάγκασαν τους φίλους των "οράνιε" να ξεσπάσουν σε γιουχαΐσματα μετά τη λήξη του ματς. Νική ψυχολογίας πριν την έναρξη των προκριματικών του Μουντιάλ και εικόνα ΟΜΑΔΑΣ που τόσο πολύ μας είχε λείψει.

Οι διεθνείς μας παρουσιάστηκαν αρκετά συμπαγείς στα μετόπισθεν, κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα, μεσοεπιθετικά λειτούργησαν εξαιρετικά και πέρα από τα δυο γκολ που σημείωσαν, είχαν και άλλες ευκαιρίες. Η απόδοση των περισσοτέρων παικτών κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα και κάπως έτσι ήρθε η πρώτη νίκη στην ιστορία μας απέναντι στους "οράνιε" σε εννέα αναμετρήσεις. Ο Βαϊνάλντουμ άνοιξε το σκορ στο 14', για να απαντήσει στο 29' η Εθνική μας με τον Μήτρογλου. Στο 74', ο Γιαννιώτας που είχε περάσει αλλαγή, κατάφερε με κοντινό πλασέ να πετύχει το νικητήριο τέρμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Φάκελος Εθνική: Η γαλανόλευκη του Σκίμπε στο "μικροσκόπιο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αυτή την φορά, ο Μίχαελ Σκίμπε κατέβασε την Εθνική με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Καρνέζη στο τέρμα, στα δυο άκρα της άμυνας τον Τοροσίδη στα δεξιά και τον Τζαβέλλα στα αριστερά, ενώ κεντρικό δίδυμο ήταν οι Παπασταθόπουλος - Μανωλάς. Οι Μανιάτης, Σάμαρης στα χαφ, οι Χολέμπας και Μάνταλος πλάγιοι χαφ, με τον Φορτούνη πίσω από τον Μήτρογλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σκίμπε έκανε αρκετές αλλαγές, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει. Οι Καπίνο, Σταφυλίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Μπακασέτας μπήκαν στο ματς και αντικαταστάθηκαν οι Καρνέζης, Μανωλάς, Τοροσίδης, Χολέμπας. Δεξί μπακ πλέον ο Σταφυλίδης, αριστερά ο Τζαβέλλας, στο κέντρο της άμυνας οι Παπαδόπουλος - Παπασταθόπουλος, κεντρικοί μέσοι οι Σάμαρης - Μανιάτης, στα άκρα Μάνταλος Μπακασέτας και ο Φορτούνης πίσω από τον Μήτρογλου. Στο 56', ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στον αστράγαλο και στην θέση του πέρασε ο Γιαννιώτας. Η ομάδα συνέχισε να λειτουργεί άψογα παρά τις αλλαγές της, φτάνοντας στη νίκη.

Μπορεί το 3 στα 3 στην έναρξη των προκριματικών, αν παρουσιαστεί το ίδιο καλή

Η αγωνιστική βελτίωση της Εθνικής ήρθε στην κατάλληλη περίοδο, αρκεί βέβαια να μην αποτελέσει μια... παρένθεση. Οι νίκες στα φιλικά δεν θα έχουν κανένα αντίκρισμα, αν δεν συνοδευτούν με αντίστοιχα αποτελέσματα ειδικά στα πρώτα ματς της προκριματικής φάσης. Το ξεκίνημα είναι όλα τα λεφτά και η γαλανόλευκη μπορεί να κάνει το 3 στα 3. Ξεκινάει με το Γιβραλτάρ εκτός έδρας, αν και το ματς θα γίνει στην Πορτογαλία, στην συνέχεια υποδέχεται την Κύπρο και την 3η αγωνιστική πάει στο Τάλιν για να παίξει με την Εσθονία.

Με εννέα βαθμούς αποκτά ψυχολογία, ηρεμία και αυτοπεποίθηση, παράλληλα κερδίζει χρόνο και ηρεμία, πηγαίνοντας με άλλο αέρα στα ματς με Βοσνία και Βέλγιο. Τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα, αν και θα πρέπει να δούμε τα επίσημα ματς. Ο Μίχαελ Σκίμπε είχε μπόλικο χρόνο μπροστά του για να αξιολογήσει τους Έλληνες παίκτες, να παρακολουθήσει τους αντιπάλους και να ετοιμάσει την ομάδα για τα προκριματικά. Οι απαντήσεις στο χορτάρι...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ