ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φαίνεται πως αποφεύγει το τέταρτο γκρουπ η Εθνική

Φαίνεται πως αποφεύγει το τέταρτο γκρουπ η Εθνική
INTIME SPORTS

Στις 25 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη θα γίνει η κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ του 2018 και τα γκρουπ δυναμικότητας θα καταρτιστούν σύμφωνα με τα rankings της FIFA στις 9 Ιουλίου. Τα δεδομένα για την Ελλάδα.

Έστω και οριακά, φαίνεται πως αποφεύγει το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική Ελλάδας ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία, σύμφωνα με όσα δημοσίευσε το ESPN, με την χώρα μας να είναι τελευταία στο τρίτο γκρουπ.

Η κλήρωση θα διεξαχθεί στις 25 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη και τα γκρουπ δυναμικότητας θα προκύψουν με βάση τα rankings της FIFA, όπως αυτά θα δημοσιευθούν 16 ημέρες νωρίτερα (16/7).

Η βαθμολογία θα προκύψει με βάση τα παιχνίδια που θα διεξαχθούν ως τις 5 Ιουλίου και το EPSN προβλέπει πως η "γαλανόλευκη" θα είναι τελευταία του τρίτου γκρουπ δυναμικότητας ό,τι και να γίνει με την Πολωνία.

Οι Ρουμάνοι και οι Ουαλοί λόγω της εκπληκτικής πορείας τους, θα είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, ενώ παλεύουν για μια θέση η Ιταλία και η Κροατία. Εφόσον οι Ιταλοί καταφέρουν να πάρουν τη νίκη απέναντι στην Πορτογαλία, τότε θα βρεθούν στο πρώτο γκρουπ.

Όσο για την ομάδα που έκανε δεύτερη... κηδεία στην Ελλάδα, τα Νησιά Φερόε, ανεβαίνουν στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Αν μη τι άλλο, οι έξι βαθμοί με την Εθνική μας δεν πηγαίνουν στράφι και έχουν πολύ θετικό αντίκτυπο στην κατάταξη της χώρας.

Στο Μουντιάλ, πέρα από τους Ρώσους που θα αγωνιστούν δεδομένα ως διοργανωτές, θα αγωνιστούν οι πρώτοι των ομίλων, ενώ οι οκτώ καλύτερες ομάδες που θα βρεθούν στη δεύτερη θέση θα αγωνιστούν σε αγώνες μπαράζ.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο γκρουπ: Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ρουμανία, Αγγλία, Ουαλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία/Κροατία

2ο γκρουπ: Ιταλία/Κροατία, Σλοβακία, Αυστρία, Ελβετία, Τσεχία, Γαλλία, Ισλανδία, Δανία, Βοσνία

3ο γκρουπ: Πολωνία, Ουκρανία, Σκωτία, Ουγγαρία, Σουηδία, Αλβανία, Β. Ιρλανδία, Σερβία, Ελλάδα

4ο γκρουπ: Τουρκία, Σλοβενία, Ισραήλ, Ιρλανδία, Νορβηγία, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε, Μαυροβούνιο, Εσθονία

5ο γκρουπ: Κύπρος, Λετονία, Αρμενία, Φινλανδία, Λευκορωσία, Σκόπια, Αζερμπαϊτζάν, Λιθουανία, Μολδαβία

6ο γκρουπ: Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν, Γεωργία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Ανδόρα

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ