ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Έχασε και από το Λουξεμβούργο η Εθνική, ήττα 1-0 με γκολ στο 91'

Έχασε και από το Λουξεμβούργο η Εθνική, ήττα 1-0 με γκολ στο 91'
INTIME SPORTS

Ο Μίχαελ Σκίμπε έχει πολλή δουλειά μπροστά του για να κάνει ΟΜΑΔΑ αυτή την Εθνική, που έχασε και στο Λουξεμβούργο 1-0 με γκολ στο 91ο λεπτό. Κάκιστη η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου (VIDEO).

Μια αλλαγή προπονητή δεν σηματοδοτεί απαραίτητα και αλλαγή στο "τσιπάκι" από την αρχή. Θέλει χρόνο, πολλή δουλειά και υπομονή, κάτι που στην περίπτωση της βαριά άρρωστης Εθνικής μας ομάδας αποτελεί και προαπαιτούμενο. Ο Μίχαελ Σκίμπε έχει πάρα πολλά πράγματα να αλλάξει, αν θέλει να φτιάξει ένα σύνολο που θα στέκεται αξιοπρεπώς στο χορτάρι και δεν θα χάνει από ομάδες όπως το Λουξεμβούργο.

Ναι, η γαλανόλευκη έχασε για μια ακόμη φορά από μια εθνική που βρίσκεται στην 146η θέση της κατάταξης της FIFA και κάθε νίκη της πανηγυρίζεται ως κάτι το εξωπραγματικό. Με εξαίρεση την διάθεση του πρώτου μέρους και τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι διεθνείς μας, το δεύτερο 45λεπτο ήταν μια συνέχεια όσων είδαμε σε όλη την διάρκεια των προκριματικών του EURO 2016. Ο Γερμανός κόουτς έχει πολλή δουλειά μπροστά του και ευτυχώς για τον ίδιο έχει χρόνο μέχρι το ματς με την Κύπρο στη Λευκωσία.

Για την ιστορία, το γκολ των γηπεδούχων σημειώθηκε στο 91ο λεπτό με τον Γιοακίμ, ο οποίος νίκησε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο. Ό,τι και αν πούμε, φαντάζει λίγο για την Εθνική που είναι σε τόσο κακή φάση, ώστε δεν μπορεί να νικήσει ούτε καν ομάδες που υποτίθεται ότι είναι... σκάλες πιο κάτω. Θεωρητικά πάντα, διότι στο χορτάρι δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Μετά τις δυο ήττες από τα Νησιά Φερόε, χάσαμε και από το Λουξεμβούργο...

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Stade Municipal"

Διαιτητής: Τίμοθι Μάρσαλ (Ιρλανδία)

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (Χολτζ): Ζουμπέρ, Σανό, Φίλιπς (67' Παγιάλ), Γκέρσον (76' Τιλ), Μάρτινς (63' Ντα Μότα), Μπενσί (93' Σνελ), Γιοακίμ, Μαλζέ, Ντελγκάντο, Μουτς (84' Χολτέρ), Γιανς.

ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Καπίνο, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος, Σιόβας (78' Μόρας), Βύντρα, Χολέμπας (69' Αραβίδης), Ταχτσίδης, Σάμαρης, Πέλκας (46' Τζιόλης), Καρέλης, Μήτρογλου.

Γκολ: 91' Γιοακίμ

Κάρτες: 61' Σάμαρης

Δείτε εδώ το Live του αγώνα Λουξεμβούργο - Ελλάδα

Έχασε και από το Λουξεμβούργο η Εθνική, ήττα 1-0 με γκολ στο 91'
INTIME SPORTS

H ανασκόπηση του αγώνα

Με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα μας ο Μίχαελ Σκίμπε. Ο Καπίνο στο τέρμα, οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Σιόβας στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Βύντρα και αριστερά ο Τζαβέλλας. Οι Ταχτσίδης και Σάμαρης στη μεσαία γραμμή, στα άκρα οι Πέλκας (δεξιά) και Χολέμπας (αριστερά), με τους Καρέλη και Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Η Εθνική μπήκε ορεξάτη και μόλις στο 3' παραλίγο να μπει σε θέση οδηγού. Ο Ταχτσίδης έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μήτρογλου, αλλά το πλασέ του φορ της Μπενφίκα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ζουμπέρ. Δυο λεπτά μετά, νέα προσπάθεια του Μήτρογλου δεν βρήκε στόχο, για να ακολουθήσει στο 8' η πρώτη φάση για τους Λουξεμβούργιους, με τον Καπίνο να μην διώχνει καλά την σέντρα που βγήκε από τα αριστερά, όμως στην συνέχεια αντέδρασε εξαιρετικά στο σουτ του Ντελγκάντο.

Οι διεθνείς μας προσπαθούσαν να παίξουν κάθετο ποδόσφαιρο και να μην σηκώνουν την μπάλα ψηλά, ενώ "φόρτωναν" κατά κύριο λόγο την πλευρά του ορεξάτου Χολέμπας. Φάσεις για γκολ έβγαιναν, αλλά στην τελική προσπάθεια υπήρχε πρόβλημα, με τον Καρέλη να χάνει τεράστια ευκαιρία να βάλει την Εθνική μπροστά στο σκορ, όταν στο 28' κατέβασε υπέροχα την μπάλα στην κάθετη του Σάμαρη, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του κατέληξε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Ζουμπέρ έκανε εξαιρετική εκτίναξη, διώχνοντας σε κόρνερ την προσπάθεια του Μήτρογλου.

Οι παίκτες του Μίχαελ Σκίμπε συνέχισαν να πιέζουν, είχαν την κυκλοφορία της μπάλας και κάποιες ευκαιρίες ακόμα (38' Πέλκας, 40' Χολέμπας), όμως αυτό δεν μετουσιωνόταν σε γκολ. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα στα προκριματικά ήταν η επιθετική δυστοκία, όμως σε πρώτη φάση θα πρέπει η Εθνική να φτιάχνει περισσότερες ευκαιρίες και τα γκολ θα έρθουν. Είναι κάτι που έχει εντοπίσει και ο Μίχαελ Σκίμπε και θέλει να το διορθώσει, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του, έχοντας παράλληλα και σωστή αμυντική λειτουργία.

Έχασε και από το Λουξεμβούργο η Εθνική, ήττα 1-0 με γκολ στο 91'
INTIME SPORTS

Με την έναρξη του β' μέρους, το σύστημα άλλαξε σε 4-2-3-1, με τον Καπίνο στο τέρμα, στην άμυνα τους Βύντρα, Παπαδόπουλο, Σιόβα, Τζαβέλλα. Μπροστά τους πλέον είναι οι Σάμαρης και Τζιόλης (μπήκε αντί του Πέλκα) και μπροστά τους στα δεξιά ο Καρέλης στο κέντρο ο Ταχτσίδης και αριστερά ο Χολέμπας και μόνος του πλέον στην κορυφή ο Μήτρογλου. Μάλιστα, οι Χολέμπας και Καρέλης είχαν την εντολή να αλλάζουν θέσεις στα δυο άκρα.

Η αλλαγή αυτή δεν βοήθησε στο ελάχιστο, αφού η εικόνα της ομάδας σε όλο το β' μέρος ήταν τραγική. Με εξαίρεση ένα (αδύναμο) σουτ του Μήτρογλου στο 52' που απέκρουσε ο Ζουμπέρ και μια ακόμη εκπληκτική του επέμβαση σε προσπάθεια του Σάμαρη. Πέραν τούτου ουδέν για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο δεν είχε καμία φαντασία στο παιχνίδι του και δεν μπορούσε με κανένα τρόπο να φτάσει με αξιώσεις στο γκολ. Αντ' αυτού, το Λουξεμβούργο χτύπησε κάποια... καμπανάκια κινδύνου, αλλά προφανώς δεν ήχησαν δυνατά στα ελληνικά αυτιά.

Για να φτάσουμε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μπενσί έκανε την χαμηλή σέντρα και ο Γιοακίμ πρόλαβε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, νικώντας τον Καπίνο και χαρίζοντας μια τεράστια (έστω και φιλική) νίκη για το Λουξεμβούργο. Όσο για την Εθνική μας, γνώρισε μια ακόμη ήττα, συνεχίζοντας στα ίδια μαύρα μονοπάτια, με την ελπίδα ο Μίχαελ Σκίμπε να μπορέσει να την αναμορφώσει. Μέσα από τα φιλικά έχει τον χρόνο να διορθώσει πράγματα και να παρουσίασει την ομάδα όπως πρέπει στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Έχασε και από το Λουξεμβούργο η Εθνική, ήττα 1-0 με γκολ στο 91'
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Μήτρογλου μόλις στο τρίτο λεπτό. Με το... καλημέρα στον αγώνα θα μπορούσε η Εθνική να προηγηθεί, όμως ο Έλληνας φορ στάθηκε άτυχος, καθώς το πλασέ του βρήκε το αριστερό δοκάρι. Ίσως βλέπαμε άλλο ματς αν η γαλανόλευκη έπαιρνε το προβάδισμα τόσο νωρίς. Εντέλει, έφαγε γκολ στο 91' με κοντινή προβολή και έχασε το ματς. Φοβερά πράγματα.

Ο διαιτητής

Απαρατήρητος πέρασε ο Ιρλανδός ρέφερι, Τίμοθι Μάρσαλ. Δεν του έτυχε κάποια πολύ δύσκολη φάση, είχε καλά τρεξίματα και δεν επηρέασε την εξέλιξη του ματς. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια, όπως είναι τα διεθνή φιλικά προετοιμασίας, ο διαιτητής είναι ο τελευταίος που μπορεί να απασχολήσει τις ομάδες.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο τερματοφύλακας του Λουξεμβούργου, Ζουμπέρ, έκανε ορισμένες εξαιρετικές επεμβάσεις όπως στο σουτ του Μήτρογλου στο 32' και σε συτό του Σάμαρη στο 58'. Ήταν σε καλή βραδιά και κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Μας άρεσε

Η διάθεση των παικτών μας στο πρώτο μέρος, το γεγονός ότι προσπάθησαν να βάλουν κάτω την μπάλα και να παίξουν σωστό ποδόσφαιρο, ενώ έβγαλαν φάσεις, τις οποίες όμως δεν μετουσίωσαν σε γκολ. Όχι ότι έβγαλαν μάτια, μην πιστέψει κανείς κάτι τέτοιο, αλλά τουλάχιστον υπήρχε διάθεση για κάθετο ποδόσφαιρο και να βγουν κάποια πράγματα στο χορτάρι.

Δεν μας άρεσε

Η εικόνα του β' μέρους ήταν κάκιστη. Πολύ λίγα πράγματα από τους διεθνείς μας στο δεύτερο 45λεπτο, λες και βλέπαμε μια... συνέχεια των προκριματικών του EURO 2016. Προς Θεού, αλίμονο και αν κριθεί από τώρα ο Σκίμπε, απλά σχολιάζουμε αυτό που είδαμε. Εντέλει, ένα γκολ στις καθυστερήσεις έφερε την ήττα από το αδύναμο Λουξεμβούργο. Έχει πολλή δουλειά ο προπονητής, πάρα πολλή.

Έχασε και από το Λουξεμβούργο η Εθνική, ήττα 1-0 με γκολ στο 91'
INTIME SPORTS
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ